Web Analytics

Tema düzenleyici

İnternet Gerektirmeyen Oyunlar PC

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan TFC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 17
  • Görüntüleme Görüntüleme 397

TFC

TFC Üye
Tepki Skoru
1,143
1/3
Konu sahibi
Teknolojinin hızla ilerlemesiyle birlikte, internetin hayatımızdaki yeri her geçen gün daha da önem kazanmaktadır. Ancak, internet bağlantısının her zaman mevcut olmadığı durumlar da kaçınılmaz. İşte bu noktada, internet gerektirmeyen oyunlar devreye giriyor! İnternetsiz oyunlar, boş zamanları değerlendirmek ve eğlenceli dakikalar geçirmek isteyenler için mükemmel bir alternatif sunuyor. Hem bilgisayar hem de mobil platformlarda keyifle oynanabilen bu oyunlar, strateji, aksiyon, bulmaca gibi birçok çeşidiyle her yaş grubuna hitap ediyor.

Bu yazıda, internet olmadan oynanan oyunların avantajlarına ve en popüler seçeneklerine göz atacağız. Hazırsanız, internetsiz eğlencenin dünyasına adım atmaya başlayalım!İnternet gerektirmeyen oyunlar hakkında bilgi edinin; en iyi internetsiz bilgisayar oyunları ve internet olmadan oynanan seçenekleri keşfedin.

İnternet Gerektirmeyen Oyunlar​

Günümüzde, internet bağlantısına bağımlı olmadan eğlenceli vakit geçirmek isteyenler için birçok seçenek mevcut. internetsiz oyunlar kategorisinde yer alan bu oyunlar, kullanıcıların herhangi bir bağlantı olmaksızın keyif almasını sağlıyor. Özellikle, internet gerektirmeyen oyunlar pc platformuna uyumlu birçok seçenek bulunuyor.

Bu tür oyunların en büyük avantajı, yolculuklar sırasında veya internet erişiminin kısıtlı olduğu ortamlarda bile oynanabilmesidir. Oyunseverler, internet bağlantısına ihtiyaç duymadan arkadaşlarıyla veya yalnız başlarına zihin açıcı ve eğlenceli oyunlarla vakit geçirebilirler.

Ayrıca, bu oyunlar genellikle daha az sistem kaynağı tükettiğinden, eski bilgisayarlarda bile sorunsuz bir şekilde çalışabilir. Böylece hem düşük donanıma sahip kullanıcılar hem de yeni çıkan oyunların aksine daha uygun fiyatlarla oyun edinmek isteyenler için mükemmel bir alternatif sunar.

İnternet gerektirmeyen oyunlar, zaman ve mekan kısıtlamalarına takılmadan eğlenceli bir deneyim yaşamak isteyenler için ideal bir çözümdür. Hem konsollar hem de PC platformunda birçok farklı türde oyun bulmak mümkündür.

internet-gerektirmeyen-oyunlar.webp

İnternetsiz Bilgisayar Oyunları​

Bilgisayar oyunları, oyuncuların eğlenceli vakit geçirmesine olanak tanırken, bazen internet bağlantısına ihtiyaç duymadan oynanması gereken oyunlar da önemli bir yer tutar. internetsiz oyunlar arayanlar için, birçok farklı seçenek mevcut. Bu oyunlardan bazıları, hem tek oyunculu hem de çok oyunculu modlarda oynanabilir. İşte, internet gerektirmeyen oyunlar arasında popüler olan bazı PC oyunları:

• Stardew Valley: Bu oyun, sessiz bir köyde çiftçilik yapmanızı sağlar. İnternet bağlantısı olmadan da tüm içeriklere erişebilir ve yaratıcılığınızı konuşturabilirsiniz.
  • The Witcher 3: Wild Hunt: Açık dünya RPG türündeki bu oyun, derin bir hikaye sunarak uzun saatler boyunca eğlence sağlar.
  • Hollow Knight: Aksiyon ve platform unsurlarını bir araya getiren bu indie oyunu, keşif yapmayı sevenler için uygundur.
  • Celeste: Zorlu platform seviyeleriyle dolu bir macera sunan bu oyun, bağımsız oyun tutkunları arasında oldukça popülerdir.
  • Slay the Spire: Kart tabanlı strateji oyunu, internete ihtiyaç duymadan keyifli vakit geçirmenize olanak tanır.
Bu oyunlar, internet gerektirmeyen oyunlar PC kategorisinde hoş bir deneyim sunarak oyunculara keyifli dakikalar geçirtebilir. İster bilgisayar başında ister başka bir ortamda oynayabilirsiniz. Her biri, kendi türünde benzersiz bir deneyim sunarak internetsiz olduğunu unutturacak kadar eğlencelidir.

İnternet Olmadan Oynanan Oyunlar​

Günümüzde internet bağlantısı her ne kadar önem kazansa da, internetsiz oyunlar kategorisi, oyuncular için hâlâ büyük bir ayrıcalık ve seçenek sunmaktadır. Birçok oyun, internet olmadan da keyifli hale getirilebilir. Bu oyunların en büyük avantajı, istediğiniz her yerde ve her zaman oynama fırsatı vermesidir.

Özellikle internet gerektirmeyen oyunlar pc seçeneği, bilgisayar kullanıcıları için geniş bir yelpaze sunmaktadır. Bu oyunlar, oyuncuların zaman geçirebileceği, stres atabileceği ve eğlenceli vakit geçirebileceği mükemmel alternatiflerdir. Aksiyon, strateji, bulmaca gibi farklı türlerde oyunlar bulmak mümkündür.

Ayrıca, internetsiz oynanan oyunlar, genellikle offline modda çalışan yapıları sayesinde oyun deneyimini daha sorunsuz hale getirmekle kalmaz, aynı zamanda bağlantı sorunları gibi sıkıntılardan da uzakta kalmanızı sağlar.

Dış mekânda ya da seyahatlerde, konsol ya da bilgisayar başında geçireceğiniz vakitlerde, internetsiz oyunlar seçeneğini tercih ederek keyifli anlar yaşayabilirsiniz. Özellikle bazı oyunların hikaye modları, internetsiz oynandığında da tatmin edici bir deneyim sunar.

İnternet bağlantısı olmayan ortamlarda bile eğlencenin tadını çıkarmak mümkün. Oyun severler için seçenekler her zaman mevcuttur; seçim tamamen sizin zevkinize bağlıdır.

Dipnot: Sizlerin de tavsiye edeceği oyun varsa lütfen yorum olarak belirtin.

Alternatif olarak ben de biraz katkı sunayım: Bi' ton reklam yüzünden doğru dürüst oynayamadığınız android tabanlı ücretsiz oyunlardan gına geldiyse 90'lı yılların eğlence kültüründen geliyorsanız, atari salonlarında oynamaya doyamadığımız Aracade oyunlarını genel emülatör olan Retroarch uygulamasına kurup oynamak isteyebilirsiniz. PC sürümü olan Retroarch'ı indirin, uygulama üzerinden aracade ROM'ları çalıştıran fbneo_libretro indirin. Sonra RetroArch system BIOS dosyalarını indirin. Sıkıştırılmış dosyaları Retroarch dizini içerisindeki system klasörüne ayıklayınız. Retroarch uygulaması arayüzünden çevirimiçi güncelleme ile tüm güncellemeleri hiç birini atlmadan yaparsınız. Gerekli oyunlar için ise arama motoruna "Aracade ROM" olarak aratırsanız. İnternette bulduğunuz oyunlar sıkıştırılmış dosya biçimindedir. beğenkiklerinizi oluşturacağınız ROM klasörü içine sıkıştırılmış dosya olarak atınız. Uygulama üzerinden açıp oynayabilirsiniz. Retroarch'ın bir sürü özelliği var. İnternet üzerinden arkadaşınızla karşılıklı oynanabiliyormuş, denemedim.

Retroarch, sadece Aracade oyunları değil bir sürü oyun konsollarını da emüle ederek destekler. Android, Linux dağıtımı sürümleri de mevcuttur. Ben sadece Windows 11 yüklü PC'de çalıştırıyorum. İşin orası size kalmış.

Ha bu arada.. Gamepad olmadan keyfi çıkmaz, iyi eğlenceler. :)

Ekli dosyalar

• retroarch_f7j44hn7RP.webp
    retroarch_f7j44hn7RP.webp
    36.3 KB · Görüntüleme: 18
  • retroarch_BsYvuTdQHG.webp
    retroarch_BsYvuTdQHG.webp
    140.3 KB · Görüntüleme: 20
  • retroarch_yBrNVpbxMX.webp
    retroarch_yBrNVpbxMX.webp
    168.1 KB · Görüntüleme: 18
  • retroarch_QXxIjhdthj.webp
    retroarch_QXxIjhdthj.webp
    155.3 KB · Görüntüleme: 16
  • retroarch_4zBex0DLTQ.webp
    retroarch_4zBex0DLTQ.webp
    148.9 KB · Görüntüleme: 19
  • retroarch_PNE5z3WYJl.webp
    retroarch_PNE5z3WYJl.webp
    155.4 KB · Görüntüleme: 19
  • retroarch_apNCbPoAsb.webp
    retroarch_apNCbPoAsb.webp
    101.7 KB · Görüntüleme: 18
  • retroarch_dDJvtwYFHm.webp
    retroarch_dDJvtwYFHm.webp
    129.3 KB · Görüntüleme: 16
  • retroarch_0EaSKoqfG3.webp
    retroarch_0EaSKoqfG3.webp
    148.3 KB · Görüntüleme: 17
  • retroarch_t3eAlZhGHq.webp
    retroarch_t3eAlZhGHq.webp
    121.4 KB · Görüntüleme: 20
  • retroarch_MzcKunlMEQ.webp
    retroarch_MzcKunlMEQ.webp
    153.8 KB · Görüntüleme: 19
  • retroarch_m778KNrFST.webp
    retroarch_m778KNrFST.webp
    126.2 KB · Görüntüleme: 17
  • retroarch_E3rXvb1WMO.webp
    retroarch_E3rXvb1WMO.webp
    162.2 KB · Görüntüleme: 21
  • retroarch_EgOlRUEt7X.webp
    retroarch_EgOlRUEt7X.webp
    197.5 KB · Görüntüleme: 18
  • retroarch_er19zx5n2j.webp
    retroarch_er19zx5n2j.webp
    47.7 KB · Görüntüleme: 17
  • retroarch_1ui1D8fqY8.webp
    retroarch_1ui1D8fqY8.webp
    77.3 KB · Görüntüleme: 18
Metinolmetin bu tarz oyunları ben daha çok seviyorum ve süper bir paylaşım oldu benim için. Eline emeğine sağlık :) @Graveworm yazmıştım Metinolmetin siteyi ilk açtığım günden bugüne aktif sağ olsun, her gün ziyaret eder ama pek mesaj yazmıyor keşke daha aktif olsa mesaj yönünden dedim; siz yazdınız hocam :D

Jeton gücüyle de olsa Street Hoop'u bitirdim sonunda. Son saniye basketleri harbi sinir bozuyor. 1.2 saniye kala hoop bir üçlük.. at bi' jeton daha, aynı yerden devam et. :)

Ekli dosyalar

• 4-) 2024.Aralık.13.Cuma.19.40.50.webp
    4-) 2024.Aralık.13.Cuma.19.40.50.webp
    92.3 KB · Görüntüleme: 16
  • 3-) 2024.Aralık.13.Cuma.19.40.35.webp
    3-) 2024.Aralık.13.Cuma.19.40.35.webp
    180.4 KB · Görüntüleme: 16
Konu sahibi
Jeton gücüyle de olsa Street Hoop'u bitirdim sonunda. Son saniye basketleri harbi sinir bozuyor. 1.2 saniye kala hoop bir üçlük.. at bi' jeton daha, aynı yerden devam et. :)

Ulan şunu az mı oynuyordum be... Şimdi pc kaldırmaz büyük ihtimalle. :(

Hocam sisteminiz nedir bilmiyorum ama merak edip torrent ve çeşitli download işlemleri için kullandığım fi tarihinden kalma, Windows 10 64 bit yüklü Acer Aspire ONE AO725 1GHZ AMD C-60 işlemci & Dahili AMD Radeon HD 6290 grafik kartı 4GB DDR3 sistemde denedim Retroarch üzerinde Street Hoop, ve diğerleri gayet akıcı çalışıyor. Takılma, kasma yok.

Ekli dosyalar

• IMG_20241213_204618.webp
    IMG_20241213_204618.webp
    189.8 KB · Görüntüleme: 19
Konu sahibi
Hocam sisteminiz nedir bilmiyorum ama merak edip torrent ve çeşitli download işlemleri için kullandığım fi tarihinden kalma, Windows 10 64 bit yüklü Acer Aspire ONE AO725 1GHZ AMD C-60 işlemci & Dahili AMD Radeon HD 6290 grafik kartı 4GB DDR3 sistemde denedim Retroarch üzerinde Street Hoop, ve diğerleri gayet akıcı çalışıyor. Takılma, kasma yok.

2.webp

1.webp

Çalışır mı? :D

Konu sahibi
Eski makinelere gün doğdu. İyi ki bakmışım. Yukarıda sistem bilgisini belirttiğim Acer netbook, minibook'ta çalışacağını hiç sanmıyordum.

Konu sahibi
Eski makinelere gün doğdu. İyi ki bakmışım. Yukarıda sistem bilgisini belirttiğim Acer netbook, minibook'ta çalışacağını hiç sanmıyordum.

Hocam eğer çalışırsa vallahi dua ederim geceleri sana. :D Şu laptop'ta film/diziden başka bir şey yapılmıyor. Kafayı yiyeceğim artık. İşe falan girsem 2-3 ay bekledikten sonra kredi falan çekip güzel bir laptop alacağım da yok işte. :D

Sizin sistem donanımı 64 bit. 3 GB RAM, 2+1 GB şekline görülüyor. 1GB bellek modülünü 2 GB ile değiştirin ve 64 bit windows 7 kurarsanız, performansı biraz daha yukarı çekebilirsiniz.

2 aydır çalışan emulatör oyunlarını bir araya topladım, burada paylaşacağım. Dosya boyutu yaklaşık 2GB kadar alan kaplıyor. Uzun zamandır paylaşım yapmadım. Kolay ve pratiklik açısından sizce hangi dosya paylaşım sitesine Upload yapmak doğru olacaktır?

Metinolmetin ben genel de wetransfer’e upload ediyorum ama orası sınırlı olabilir (gün olarak), yandex güzel bir tercih olur.

Sende şimdi bize katılmak ister misin?

Kayıt ol

Bize katılım kolay ve ücretsizdir!

Giriş Yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Foruma Git ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tips
Geri