Metinolmetin
TFC Üye
1/3
Alternatif olarak ben de biraz katkı sunayım: Bi' ton reklam yüzünden doğru dürüst oynayamadığınız android tabanlı ücretsiz oyunlardan gına geldiyse 90'lı yılların eğlence kültüründen geliyorsanız, atari salonlarında oynamaya doyamadığımız Aracade oyunlarını genel emülatör olan Retroarch uygulamasına kurup oynamak isteyebilirsiniz. PC sürümü olan Retroarch'ı indirin, uygulama üzerinden aracade ROM'ları çalıştıran fbneo_libretro indirin. Sonra RetroArch system BIOS dosyalarını indirin. Sıkıştırılmış dosyaları Retroarch dizini içerisindeki system klasörüne ayıklayınız. Retroarch uygulaması arayüzünden çevirimiçi güncelleme ile tüm güncellemeleri hiç birini atlmadan yaparsınız. Gerekli oyunlar için ise arama motoruna "Aracade ROM" olarak aratırsanız. İnternette bulduğunuz oyunlar sıkıştırılmış dosya biçimindedir. beğenkiklerinizi oluşturacağınız ROM klasörü içine sıkıştırılmış dosya olarak atınız. Uygulama üzerinden açıp oynayabilirsiniz. Retroarch'ın bir sürü özelliği var. İnternet üzerinden arkadaşınızla karşılıklı oynanabiliyormuş, denemedim.
Retroarch, sadece Aracade oyunları değil bir sürü oyun konsollarını da emüle ederek destekler. Android, Linux dağıtımı sürümleri de mevcuttur. Ben sadece Windows 11 yüklü PC'de çalıştırıyorum. İşin orası size kalmış.
Ha bu arada.. Gamepad olmadan keyfi çıkmaz, iyi eğlenceler.
Retroarch, sadece Aracade oyunları değil bir sürü oyun konsollarını da emüle ederek destekler. Android, Linux dağıtımı sürümleri de mevcuttur. Ben sadece Windows 11 yüklü PC'de çalıştırıyorum. İşin orası size kalmış.
Ha bu arada.. Gamepad olmadan keyfi çıkmaz, iyi eğlenceler.
Ekli dosyalar
-
retroarch_f7j44hn7RP.webp36.3 KB · Görüntüleme: 18 -
retroarch_BsYvuTdQHG.webp140.3 KB · Görüntüleme: 20 -
retroarch_yBrNVpbxMX.webp168.1 KB · Görüntüleme: 18 -
retroarch_QXxIjhdthj.webp155.3 KB · Görüntüleme: 16 -
retroarch_4zBex0DLTQ.webp148.9 KB · Görüntüleme: 19 -
retroarch_PNE5z3WYJl.webp155.4 KB · Görüntüleme: 19 -
retroarch_apNCbPoAsb.webp101.7 KB · Görüntüleme: 18 -
retroarch_dDJvtwYFHm.webp129.3 KB · Görüntüleme: 16 -
retroarch_0EaSKoqfG3.webp148.3 KB · Görüntüleme: 17 -
retroarch_t3eAlZhGHq.webp121.4 KB · Görüntüleme: 20 -