Web Analytics

Tema düzenleyici

Haber AMD’ye 3D V-Cache Teknolojisi Nedeniyle Patent Davası Açıldı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kreathex
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 8

Kreathex

TFC Üye
Tepki Skoru
290
Telefon
Apple
İşletim Sistemi
macOS
1/3
Konu sahibi
AMD, 3D V-Cache teknolojisini kullandığı Ryzen X3D serisi işlemciler nedeniyle ABD’de iki ayrı patent ihlali davası ile karşı karşıya kaldı. Yarı iletken patent lisanslama şirketi Adeia, AMD’nin kendilerine ait hibrit bağlama teknolojilerini lisans almadan kullandığını iddia ediyor.

Dava Detayları​

• Adeia, davayı Teksas Batı Bölgesi Federal Mahkemesi’nde açtı.
  • Şirket, AMD’nin 2022’den bu yana 3D V-Cache işlemcilerinde kendi tescilli hibrit bağlama yöntemlerini kullandığını belirtti.
  • Dava dosyasında on adet patentin ihlal edildiği bildiriliyor:
    • 7’si hibrit bağlama teknolojileriyle,
    • 3’ü gelişmiş yarı iletken üretim süreçleriyle ilgili.
Adeia, bu teknolojilerin AMD’nin çip tasarımında ve performans başarısında doğrudan rol oynadığını savunuyor.

Üretim Değil, Tasarım Odakta​

Dava yalnızca AMD’ye yöneltildi; üretici TSMC davaya dahil edilmedi. Adeia, TSMC’nin sadece üretici olduğunu, teknolojiden asıl fayda sağlayanın AMD olduğunu vurguladı.

Olası Sonuçlar​

• Şirketler arasında lisans görüşmeleri daha önce yapılmış ancak sonuçsuz kalmış.
  • Adeia, yeni bir lisans anlaşmasına açık olduklarını, gerekirse mahkeme sürecini sonuna kadar götüreceklerini belirtti.
  • Olası bir lisans ücreti veya tazminat, AMD’nin 3D yığınlı işlemci maliyetlerini artırabilir.

Bu dava, özellikle Zen 6 mimarisi ve sonrası için AMD’nin uzun vadeli yol haritasında önemli bir risk oluşturabilir.
AMD cephesinden ise henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Sende şimdi bize katılmak ister misin?

Kayıt ol

Bize katılım kolay ve ücretsizdir!

Giriş Yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Foruma Git ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son Konular

Tips
Geri