Web Analytics

Tema düzenleyici

Pre-Workout Yorumları - Kullanan Var Mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Garfield
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
Yönetici
Garfield

Garfield

I love this place! ❤
TFC Admin
Tepki Skoru
1,841
Üyelik Yaşı
1 Yıl 7 Ay 1 Gün
Telefon
İPhone
İşletim Sistemi
Windows 11
1/3
Konu sahibi
Merhaba değerli Teknoloji Forum ailesi, aramızda Pre-Workout kullanan var mı? Veya daha önce kullanmış olan?

Açıkçası ilk defa kullanıyorum Pre-Workout ve daha önce böyle bir supplement kullanmamıştım. Creatin, bcaa, amino asitler, l-carnatine vs. kullandım ama bu bambaşka bir şey; hâlen içimde enerji hissediyorum sanki. Çok yorgunum, çok bitkin durumdayım fakat hâlen içimde değişik bir enerji var.

Şimdi biraz sakinleşmem için neler yapmam lazım? Dışarıda 40 dakika civarında koşu yaptım ama içimdeki enerji bitmiyor.

Böyle şeylere bence hiç yönelmeyin. Ne olursa olsun yapay enerji vericiler daima zararlıdır algısı var kafamda. Dün akşam çalıştığım işletmede bar çalışanları redbull ısmarladılar. Bana enerji verdiğini düşünmüyorum ama midemi bozduğuna eminim.

Konu sahibi
Redbull, kola, meyve suyu vs. hiç içemiyorum ben de. Sâde maden suyu ve su içerim gün içerisinde. Aslında maden suyu bağımlılığım var diyebilirim, hafta bitmeden 24’lü alırım yeniden.

Pre-workout elbette yan etkileri vardır ama supplement olarak çok fena enerji veriyor :) dün uzun bir antrenman yaptım, eve geldim sonra koşuya çıktım. Belki de psikolojik ama son zamanlarda bu kadar hareketli olmamıştım.

Şunun dipnotunu düşmek istiyorum, bence spor yapılmadan kullanılan (off günlerde demiyorum veya tatile çıkılmışsa) supplementlerin zararlı olduğunu düşünüyorum.

Böyle şeylere bence hiç yönelmeyin. Ne olursa olsun yapay enerji vericiler daima zararlıdır algısı var kafamda. Dün akşam çalıştığım işletmede bar çalışanları redbull ısmarladılar. Bana enerji verdiğini düşünmüyorum ama midemi bozduğuna eminim.
Bu konuda size katılıyorum vücuda ekstra olarak bu tarz maddelerin girmesi taraftarı değilim. En güzeli doğal beslenmek ama o da olmuyor maalesef köye gidersem bir nebze beslenebiliyorum

Chatgpt’ye sorduğumda aşağıdaki bilgileri verdi.

Pre-Workout supplementlerin etkisi, içerdikleri kafein, beta-alanin, L-arginin ve diğer uyarıcı maddelerden dolayı oldukça güçlü olabilir. Bu maddeler vücuda enerji verir, odaklanmayı artırır ve performansı iyileştirir. İlk defa kullanıyorsanız, bu tür bir enerjiyi alışkın olmadığınız için fazla hissetmeniz normaldir. Sakinleşmek ve fazla enerjiyi dengelemek için şu adımları izleyebilirsiniz:

1. **Bol Su İçin**: Vücudunuzdaki fazla uyarıcıların etkisini azaltmak için bol su içmek önemlidir. Su, metabolizmayı hızlandırarak bu maddelerin vücuttan daha hızlı atılmasına yardımcı olabilir.

2. **Hafif Yürüyüş veya Yoga**: Koşudan sonra enerjiniz hala yüksekse, hafif bir yürüyüş yapmak veya yoga gibi rahatlatıcı aktiviteler denemek vücudunuzu ve zihninizi sakinleştirebilir.

3. **Derin Nefes Alma Egzersizleri**: Derin nefes alma teknikleri, kalp atış hızınızı ve stresi azaltarak sizi rahatlatabilir. 4-4-8 nefes tekniği (4 saniye nefes al, 4 saniye tut, 8 saniye nefes ver) gibi teknikleri deneyebilirsiniz.

4. **Ilık Duş Almak**: Ilık bir duş, kaslarınızı gevşetir ve rahatlamanıza yardımcı olabilir.

5. **Müzik Dinlemek veya Meditasyon**: Sakinleştirici müzikler dinlemek veya kısa bir meditasyon yapmak zihninizi ve vücudunuzu rahatlatabilir.

6. **Hafif Bir Atıştırmalık**: Kompleks karbonhidrat içeren hafif bir atıştırmalık (örneğin bir muz veya yulaf ezmesi) yemek, enerjinizi daha sürdürülebilir bir şekilde dengeleyebilir.

Gelecekte Pre-Workout kullanmadan önce daha küçük dozlarla başlamayı düşünebilirsiniz. Vücudunuzun bu tür supplementlere nasıl tepki verdiğini öğrenmek için her zaman etiket üzerindeki önerilen doza uymanız önemlidir. Ayrıca, kafein duyarlılığınızı göz önünde bulundurarak günün erken saatlerinde kullanmanız uyku düzeninizi bozmamak açısından faydalı olabilir.

Konu sahibi
Kreathex inan bunların hemen hemen hepsini yapıyorum desem yeridir. Felaket su içerim, kışın dâhil minimum 3 litre su içerim. Su içmeyi çok seviyorum.

Hafif yürüyüşü arkadaşlarımla buluşacağım zaman araç kullanmıyorum, genellikle nereye gidersem gideyim yürüyerek gitmeye özen gösteriyorum. Araba, toplu taşıma kullanmamak için elimden geleni yaparım.

Derin nefes alma egzersizini de geçen yıldan bu zamana kadar her gece yapıyorum, geçen yıl burnumdan ameliyat oldum ve nefes kontrolü sağlamam için böyle bir egzersiz girişiminde bulunuyorum.

Sanırım diğerlerini de tam yapıyorum fakat tek yapmadığım şey ılık su ile duş almak. Ben sıcak su ile değil, kaynar su ile duş alıyorum desem yeridir. Spor salonunda benden sonra bir arkadaşım girdi duş kabinine ve kapatıp çıkmıştım. O da direkt açıyor suyu ve çığlık attı bu nasıl bir su, sen bununla mı duş alıyorsun diye. Yazın bile o sıcaklarda duştan çıktığımda banyo buharlanır bayağı :D

Kreathex inan bunların hemen hemen hepsini yapıyorum desem yeridir. Felaket su içerim, kışın dâhil minimum 3 litre su içerim. Su içmeyi çok seviyorum.

Hafif yürüyüşü arkadaşlarımla buluşacağım zaman araç kullanmıyorum, genellikle nereye gidersem gideyim yürüyerek gitmeye özen gösteriyorum. Araba, toplu taşıma kullanmamak için elimden geleni yaparım.

Derin nefes alma egzersizini de geçen yıldan bu zamana kadar her gece yapıyorum, geçen yıl burnumdan ameliyat oldum ve nefes kontrolü sağlamam için böyle bir egzersiz girişiminde bulunuyorum.

Sanırım diğerlerini de tam yapıyorum fakat tek yapmadığım şey ılık su ile duş almak. Ben sıcak su ile değil, kaynar su ile duş alıyorum desem yeridir. Spor salonunda benden sonra bir arkadaşım girdi duş kabinine ve kapatıp çıkmıştım. O da direkt açıyor suyu ve çığlık attı bu nasıl bir su, sen bununla mı duş alıyorsun diye. Yazın bile o sıcaklarda duştan çıktığımda banyo buharlanır bayağı :D
Buradan anladığım kadarı ile sen duşta azap çekmeyi seviyorsun 😂

Konu sahibi
Buradan anladığım kadarı ile sen duşta azap çekmeyi seviyorsun 😂
Ben de hem yarış bisikleti, hem 80cc ayağımı yerden kesecek motor vardı. Motor çok basit oluyor, her yere gidip geliyorum kolayca ve beni tembelleştirip bisiklet sürmeme engel oluyor diye motoru satmıştım :)

Ben biraz mücadele etmeyi seviyorum, bu yönüm ne kadar iyi tartışılır. Çok sıcak suda yıkanmamın sebebi ise mikropların vücudumdan arındığını hissetmek, kendimi o an çok temiz hissediyorum. Psikolojik olabilme olasılığı çok yüksek fakat çocukluğumdan bu yaşıma kadar böyle takılıyorum :)

Ben de hem yarış bisikleti, hem 80cc ayağımı yerden kesecek motor vardı. Motor çok basit oluyor, her yere gidip geliyorum kolayca ve beni tembelleştirip bisiklet sürmeme engel oluyor diye motoru satmıştım :)

Ben biraz mücadele etmeyi seviyorum, bu yönüm ne kadar iyi tartışılır. Çok sıcak suda yıkanmamın sebebi ise mikropların vücudumdan arındığını hissetmek, kendimi o an çok temiz hissediyorum. Psikolojik olabilme olasılığı çok yüksek fakat çocukluğumdan bu yaşıma kadar böyle takılıyorum :)
Normalde gözenekler soğuk suda açılmıyor muydu? :D

Konu sahibi
Merhaba değerli Teknoloji Forum ailesi, aramızda Pre-Workout kullanan var mı? Veya daha önce kullanmış olan?

Açıkçası ilk defa kullanıyorum Pre-Workout ve daha önce böyle bir supplement kullanmamıştım. Creatin, bcaa, amino asitler, l-carnatine vs. kullandım ama bu bambaşka bir şey; hâlen içimde enerji hissediyorum sanki. Çok yorgunum, çok bitkin durumdayım fakat hâlen içimde değişik bir enerji var.

Şimdi biraz sakinleşmem için neler yapmam lazım? Dışarıda 40 dakika civarında koşu yaptım ama içimdeki enerji bitmiyor.

2 aylık kullanımım sonucunda, ilk kullandığım gün uyuyamadım. İlk kullanımlarda çok güzel çarpıyor etkisini gösteriyor her gün kullanılabilecek bir supplement değil haftada 1 kez ağır anternman gününde kullanılabilir ben özellikle Göğüs günleri kullanıyorum. Kullanılan markaya göre ciddi performans sağlamakta antremana odak atıyorsun sadece. İçindeki Beta Alanin yüzünden ağırlığı aldığın zaman vücut karıncalanıyor baya garip ama güzel oluyor.

Benim önerim dediğim gibi ağır anternman gireceğiniz gün kullanmanız olur faydasını güzel bir şekilde görürsünüz :)

Konu sahibi
Her antrenmanımda kullanmaya başladım ve kullandığım supplementler arasında nirvana diyebilirim. Ciddi anlamda çok büyük etkisini görüyorum antrenmanda. Bugün sen de şahit oldun kemalettin nasıl bir enerjide olduğumu.

Şimdi bizim tesis resmi tatile giriyor 9 gün, ben ise 9 günde minimum 5 kg. vermeyi hedefliyorum :) Sabah 05:30'da uyanırsan eğer fuar içerisinde koşalım, yeşillik alanda koşmak güzel oluyor bayağı. İlk 2-3 gün koşmayız, yürüyüş yaparız ardından koşmaya geçeriz. 5 tur, 20 bin üzeri adım yapıyordu. 6-7 tur yaparız sabah sabah aç karnına, salona başladığımızda ise ekstra iyi olur. Kurban bayramı içerisinde de proteine abanırız :D

Sende şimdi bize katılmak ister misin?

Kayıt ol

Bize katılım kolay ve ücretsizdir!

Giriş Yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Foruma Git ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tips
Geri