Web Analytics

Tema düzenleyici

Opera tarayıcıda bildirim sorunu yaşıyorum?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Garfield
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 22
  • Görüntüleme Görüntüleme 358
Yönetici
Garfield

Garfield

I love this place! ❤
TFC Admin
Tepki Skoru
1,841
Üyelik Yaşı
1 Yıl 7 Ay
Telefon
İPhone
İşletim Sistemi
Windows 11
1/3
Konu sahibi
Browser kategorisi bulamadım o yüzden konuyu buraya açıyorum.

Herkese iyi forumlar öncelikle, WİN11 Opera tarayıcıda site bildirimlerine izin vermeme rağmen izin geçerli sayılmıyor, yani verildi demesine rağmen maalesef bildirim gelmiyor "Anlık bildirimler desteklenmiyor" uyarısı alıyorum, bu durumun win11 ile alakalı oldugunu dusundum win11 bildirim ayarlarından operaya yüksek öncelik verdim ama sonuç değişmedi.

Site farketmiyor, diğer tarayıcılarda bir sorun yok. Chrome'de bunu zaman zaman yapıyor.

Ekli dosyalar

• Screenshot_1.webp
    Screenshot_1.webp
    11.6 KB · Görüntüleme: 18
Belki manuel girmen gerekebilir. Aşağıdaki resimde görünen alandan ekleyip bir bakar mısın?

1.webp

Konu sahibi
o şekilde zaten :unsure:

Screenshot_2.png

Peki bilgisayar sistemindeki bildirim ayarı böyle mi? Yoksa açık mı?

1737882305154.webp

Konu sahibi
Sadece açık olsa iyi :)

Screenshot_3.webp

Aklıma son bir şey daha geldi onu da soracağım. URL'nin sol tarafında kilit işaretini tıkladığın zaman site ayarlarına gidip orayı kontrol ettin mi peki?

2.webp

Konu sahibi
evet, orada bildirim izin ver tiki seçili durumda aktif yani, bu gibi durumlarda benım aklıma gelen sey su, ya arka planda bir sey engellıyor bıldırımı örneğin win defender gibi, ya tarayıcı kaynaklı ya da bir virus programı. bende virus programı yok.

çok kullanmıyorum operayı ancak girdiğim zaman izin ver demesi beni rahatsız etmeye başladı.

evet, orada bildirim izin ver tiki seçili durumda aktif yani, bu gibi durumlarda benım aklıma gelen sey su, ya arka planda bir sey engellıyor bıldırımı örneğin win defender gibi, ya tarayıcı kaynaklı ya da bir virus programı. bende virus programı yok.

çok kullanmıyorum operayı ancak girdiğim zaman izin ver demesi beni rahatsız etmeye başladı.

Vallahi hocam bana da çok enteresan geldi ne yalan söyleyeyim. Bende bütün siteler kapalıdır bildirimleri, sevmem öyle zırt pırt bildirim almayı. Belki sadece Opera'ya özgü bir olaydır, başka tarayıcılarda denedin mi? Ya da Opera GX falan kurup denedin mi?

Konu sahibi
Diğerlerinde ve Opera GX te bir sorun yaşamadım ki opera ve Opera GX aynı çekirdek yapıyı kullanmasına rağmen.

Diğerlerinde ve Opera GX te bir sorun yaşamadım ki opera ve Opera GX aynı çekirdek yapıyı kullanmasına rağmen.

Tövbe tövbee. En son güncellemesi de varsa benim diyecek bir şeyim yok hocam. Opera'ya mail yaz. :D

Konu sahibi
Kafamı kurcalayan sey bunu zaman zaman diğer browserler de yapıyor chrome gibi. kafasına göre sonra kendi kendine düzeliyor. sadece sunu ekleyebılırım firefox'ta hiçbir zaman boyle bir sorun yaşamadım.

Kafamı kurcalayan sey bunu zaman zaman diğer browserler de yapıyor chrome gibi. kafasına göre sonra kendi kendine düzeliyor. sadece sunu ekleyebılırım firefox'ta hiçbir zaman boyle bir sorun yaşamadım.

Belki güncellemelerle beraber o ayarlar sıfırlanıyor olabilir. Her güncellemeden sonra kontrol etmek lazım. Benim kullandığım işletim sisteminde hiç güncelleme olmadığı için o konuda kafam rahat. :D

Bildirimler veya telemetriyle ilgili olarak sistemde herhangi bir debloat (gereksiz yazılımları kaldırma) işlemi, tamamen kaldırma veya dondurma gibi bir işlem yapıldı mı? Eğer yukarıda bahsettiğimiz ayarların tamamı doğruysa ve Windows'taki diğer bildirimlerde herhangi bir sorun yoksa, ortada bir virüs ihtimali mantıklı gelmiyor. Bu tür bir hataya yabancı forumlarda bile rastlamadım. Brave tarayıcıda bu alttaki resimdeki ayarı yaparak çözenler var:

1737902398496.png

Opera'da neye karşılık geldiğini bulamadım. Birçok kişi de uygulama ile alakalı olduğunu yazmış. Sanırım operaya özgü bir hata, kimse de dememiş mi bildirimler sıkıntılı çalışıyor diye, kimse feedback vermiyor mu, geliştiricileri de şikayet almıyor mu diyecekken kendi forumlarında çok fazla bu gibi hatalar gördüm, enteresan...

Yabancı yorumlar bu şekilde genelde:
Not even the revamped Opera One has working notifications. How? Every other Chromium browser has working notifications except Opera. Actually insane.

Güncelleme varsa Opera'yı güncelle, Windows'u güncelle ve "Kullanılabilir olduğunda grafik hızlandırmayı kullan" seçeneğini devre dışı bırakıp tekrar buraya yazar mısın?

Konu sahibi
Brave biraz ayrı bir cumhuriyet, her ıkı yazılımda guncel, evet daha once revo unistaller gibi seyler kullanarak operayı kaldırmıslıgım var. bende cok arastırmıstım bi ara sonuca varamamıstım.

Brave biraz ayrı bir cumhuriyet, her ıkı yazılımda guncel, evet daha once revo unistaller gibi seyler kullanarak operayı kaldırmıslıgım var. bende cok arastırmıstım bi ara sonuca varamamıstım.
Dediğim seçeneği de denediniz mi?

Sende şimdi bize katılmak ister misin?

Kayıt ol

Bize katılım kolay ve ücretsizdir!

Giriş Yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Foruma Git ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tips
Geri