Web Analytics

Tema düzenleyici

Twitch Yayınları Para Kazandırıyor mu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ayşegül
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 15
  • Görüntüleme Görüntüleme 393

Ayşegül

TFC Üye
Tepki Skoru
74
1/3
Konu sahibi
Merhaba arkadaşlar, son zamanlarda Twitch'te yayın yapmayı düşünüyorum ve bir soru kafama takıldı: Twitch gerçekten ne kadar para kazandırıyor? Yayıncıların gelir kaynakları nelerdir, aboneliklerden mi yoksa bağışlardan mı daha çok kazanılıyor? Biraz araştırdım ama konuya tam hakim olamadım. Deneyim sahibi olarak Nisanur görüyorum bana bu konu hakkında bilgi verir misin?

Kadın kullanıcıların twitch üzerinden para kazanma olayının daha kolay olduğunu duydum fakat tam olarak nasıl oluyor?

Çözüm
Öncelikle şunu söylemem lazım: Ben pek istikrarlı biri değilim. Düzenli yayın açtığım söylenemez, en fazla üst üste 2 ay yayın yapmışımdır. 2022-2025 yaz aylarında açtığım yayınlardan abonelik + bitlerden toplamda 70 dolar kazandım. Twitch’in komisyon oranları gerçekten yüksek ama bağışlardan bunun 10 katı daha fazlasını kazandım diyebilirim. Kazanç tamamen senin izleyici kitlene ve etkileşimine bağlı. Oyun yayınları çok fazla izlenmiyor ama sohbet ağırlıklı, izleyiciyle etkileşime geçtiğin yayınlar hem daha çok izleniyor hem de bir kitle oluşturmanda yardımcı oluyor. Eskiden gece yayınları yapardım, izleyicilerle oyunlar falan düzenlerdim ve belli bir kitlem vardı. Ama bir süre sonra bu tempo beni yordu. Şimdi daha rahat, kendi halimde...
Konu sahibi
Para kaynakları şu şekilde diye biliyorum;
Sponsorluklar > Bağışlar > Abonelikler
Cevabınızdan dolayı teşekkür ederim. Twitch yayınlarını arada izliyorum, izlediğim yayıncılar genelde goygoy yapıyorlar. Sanırım bende bu şekilde dahil olacağım içerisine. Tam olarak nasıl yapıyorlar bu işi öğrenip yayın açmam gerekiyor :)

Öncelikle şunu söylemem lazım: Ben pek istikrarlı biri değilim. Düzenli yayın açtığım söylenemez, en fazla üst üste 2 ay yayın yapmışımdır. 2022-2025 yaz aylarında açtığım yayınlardan abonelik + bitlerden toplamda 70 dolar kazandım. Twitch’in komisyon oranları gerçekten yüksek ama bağışlardan bunun 10 katı daha fazlasını kazandım diyebilirim. Kazanç tamamen senin izleyici kitlene ve etkileşimine bağlı. Oyun yayınları çok fazla izlenmiyor ama sohbet ağırlıklı, izleyiciyle etkileşime geçtiğin yayınlar hem daha çok izleniyor hem de bir kitle oluşturmanda yardımcı oluyor. Eskiden gece yayınları yapardım, izleyicilerle oyunlar falan düzenlerdim ve belli bir kitlem vardı. Ama bir süre sonra bu tempo beni yordu. Şimdi daha rahat, kendi halimde oyun oynayarak yayın açıyorum.
Aklına takılan bir şey olursa dilediğin zaman yazabilirsin seve seve yardımcı olurum😊

Çözüm
Konu sahibi
Teşekkür ederim Nisanur bende katılmak istiyorum artık bu Dünya'ya :) sohbetimin iyi olduğunu söyler arkadaşlarım tabii buna yine yayınımda olan izleyiciler karar verecekler. Bir yazını okumuştum forumda, bilgisayarını oradan kazandığın parayla dizmişin sanırım? Ben aylık bu kadar tutar kazansam bayağı tatmin edici olur :)

Teşekkür ederim Nisanur bende katılmak istiyorum artık bu Dünya'ya :) sohbetimin iyi olduğunu söyler arkadaşlarım tabii buna yine yayınımda olan izleyiciler karar verecekler. Bir yazını okumuştum forumda, bilgisayarını oradan kazandığın parayla dizmişin sanırım? Ben aylık bu kadar tutar kazansam bayağı tatmin edici olur :)
Evet, eskiden eski bir bilgisayarım vardı ama yayınlardan gelen bağışlarla kendime güncel bir sistem aldım :) Umarım senin de her şey gönlünce olur.
Son zamanlarda fark ettiğim kadarıyla Twitch'in izleyici kitlesi epey azaldı. Yerinde olsam yayıncılığa Kick üzerinden başlardım, çünkü birçok yayıncı oraya geçti. Kick reklamsız yayın yapma imkanı sunduğu için daha çok tercih ediliyor. Ben şu an hem Twitch hem de Kick'te eş zamanlı yayın yapıyorum. İnternetin yeterliyse sen de bunu deneyebilirsin. Ama bağlantın çok güçlü değilse, dediğim gibi Kick tek başına daha iyi bir seçenek olabilir.

hemen dünyalar kazanamazsın ama bir şeyler kazandırır denemekte yarar var

Konu sahibi
Evet, eskiden eski bir bilgisayarım vardı ama yayınlardan gelen bağışlarla kendime güncel bir sistem aldım :) Umarım senin de her şey gönlünce olur.
Son zamanlarda fark ettiğim kadarıyla Twitch'in izleyici kitlesi epey azaldı. Yerinde olsam yayıncılığa Kick üzerinden başlardım, çünkü birçok yayıncı oraya geçti. Kick reklamsız yayın yapma imkanı sunduğu için daha çok tercih ediliyor. Ben şu an hem Twitch hem de Kick'te eş zamanlı yayın yapıyorum. İnternetin yeterliyse sen de bunu deneyebilirsin. Ama bağlantın çok güçlü değilse, dediğim gibi Kick tek başına daha iyi bir seçenek olabilir.
Kick aklıma hiç gelmemişti güzel bir konuya değindin ayrıca teşekkür ederim :) bu arada kick hakkında ekstra bir konu açıp deneyimlerinden bahsetmek istersen okumayı çok isterim.

Konu sahibi
Siz de yayın yapıyor musunuz? Benim de hedefim ilk aylar 2-3 bin lira kazanmak, buna ulaşabilir miyim?
Para konusuna gelince, Kick'in daha iyi kazanç sağladığı söyleniyor ve bu yüzden herkesin oraya geçtiğini duyuyorum. Tabii ki, çok iyi yayıncılar da vardır, ancak ben takip edemiyorum. Bazıları Twitch'i bırakırsa, orada da bir şey kalmayabilir. Para kazanma meselesi söz konusu olduğunda, bu tür platformlarda hep "fanboy"lar bulunur. İlk etapta çok fazla öne çıkabileceğinizi sanmıyorum ve bunu şevkinizi kırmak için söylemiyorum. Eğer eğlenmeye odaklanırsanız, uzun vadede keyif alabileceğiniz kazançlar elde edebilirsiniz. Bu tamamen sizinle ilgili bir durum. Çok iyi sohbetler yapsanız bile, bu size para kazandıracak bir konu olmayabilir. Kitleyi yakalamak ve hangi kitleye hitap ettiğiniz, kazançlarınızı doğrudan etkiler. Belki de boş konuşuyorumdur, 3-5 ay sonra bile çok güzel paralar kazanabilirsiniz. Hiç belli olmaz. Öncelikle biraz deneyim kazanmanızda fayda var. Belki o zaman bize gerçekten kazandırıp kazandırmadığını söylersiniz...

Siz de yayın yapıyor musunuz? Benim de hedefim ilk aylar 2-3 bin lira kazanmak, buna ulaşabilir miyim?
yok ben yayın yapmıyorum yapmaya niyetim var ama öyle niyette kaldı :D yayın açanın yayını izliyorum sadece :d

Konu sahibi
yok ben yayın yapmıyorum yapmaya niyetim var ama öyle niyette kaldı :D yayın açanın yayını izliyorum sadece :d
Umarım en kısa zamanda yayın açarız hep birlikte :) Nisanur eğer anlatımın olursa detaylı, tecrübelerinden kesinlikle faydalanmak isteriz.

Aslında tamamen dallanma olan bir olay bu. Yani yayın açma istikrarı, samimiyet, oynanılan oyunlar, sohbet konularının nasıl konular olduğu gibi uzayıp gider. Tahminen ilk zamanlarda ayda 1000 TL ye kadar bir miktar kazanabilirsin diye düşünüyorum. Ama işler hiç beklenen gibi olmayabilir. Belki ayda 200 TL kazanırsın belki de bir anda yükselip ayda 5000-6000 TL civarında bir aylık kazancın olur ve yavaş yavaş katlarsın bu parayı. Eğer boş vaktin varsa ve zaten halihazırda oyun oynayan biriysen bence denemekten zarar gelmez. En kötü ihtimalle en azından denedim dersin, içinde ukde kalmaz. İyi ihtimalle de güzel bir aylık kazancın olur, iyi ki başlamışım bu işe dersin. Önerim Kick yayını açmandır. Twitch'deki ortamcıların çoğu Kick'e kaydı çünkü.

Umarım en kısa zamanda yayın açarız hep birlikte :) Nisanur eğer anlatımın olursa detaylı, tecrübelerinden kesinlikle faydalanmak isteriz.
Ben oyuna kendimi kaptırınca çok hırslanıp bazen kötü şeylerde bulunuyorum ahaha ben çok yayın yapabilir miyim bilmiyorum aslın da yapasım var da bilmiyorum belki ilerleyen zamanlarda hep beraber yaparız ekipte önemli yayın da

Ben oyuna kendimi kaptırınca çok hırslanıp bazen kötü şeylerde bulunuyorum ahaha ben çok yayın yapabilir miyim bilmiyorum aslın da yapasım var da bilmiyorum belki ilerleyen zamanlarda hep beraber yaparız ekipte önemli yayın da
Nolcak ya samimiyet işte bende biraz sinirleniyorum bazen 🤣

Sende şimdi bize katılmak ister misin?

Kayıt ol

Bize katılım kolay ve ücretsizdir!

Giriş Yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Foruma Git ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tips
Geri