Web Analytics

Tema düzenleyici

Twitch Yayınları Para Kazandırıyor mu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ayşegül
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 15
  • Görüntüleme Görüntüleme 393

Ayşegül

TFC Üye
Tepki Skoru
74
Üyelik Yaşı
1 Yıl 6 Ay 23 Gün
1/3
Konu sahibi
Merhaba arkadaşlar, son zamanlarda Twitch'te yayın yapmayı düşünüyorum ve bir soru kafama takıldı: Twitch gerçekten ne kadar para kazandırıyor? Yayıncıların gelir kaynakları nelerdir, aboneliklerden mi yoksa bağışlardan mı daha çok kazanılıyor? Biraz araştırdım ama konuya tam hakim olamadım. Deneyim sahibi olarak Nisanur görüyorum bana bu konu hakkında bilgi verir misin?

Kadın kullanıcıların twitch üzerinden para kazanma olayının daha kolay olduğunu duydum fakat tam olarak nasıl oluyor?

Çözüm
Öncelikle şunu söylemem lazım: Ben pek istikrarlı biri değilim. Düzenli yayın açtığım söylenemez, en fazla üst üste 2 ay yayın yapmışımdır. 2022-2025 yaz aylarında açtığım yayınlardan abonelik + bitlerden toplamda 70 dolar kazandım. Twitch’in komisyon oranları gerçekten yüksek ama bağışlardan bunun 10 katı daha fazlasını kazandım diyebilirim. Kazanç tamamen senin izleyici kitlene ve etkileşimine bağlı. Oyun yayınları çok fazla izlenmiyor ama sohbet ağırlıklı, izleyiciyle etkileşime geçtiğin yayınlar hem daha çok izleniyor hem de bir kitle oluşturmanda yardımcı oluyor. Eskiden gece yayınları yapardım, izleyicilerle oyunlar falan düzenlerdim ve belli bir kitlem vardı. Ama bir süre sonra bu tempo beni yordu. Şimdi daha rahat, kendi halimde...
hemen dünyalar kazanamazsın ama bir şeyler kazandırır denemekte yarar var

Siz de yayın yapıyor musunuz? Benim de hedefim ilk aylar 2-3 bin lira kazanmak, buna ulaşabilir miyim?
yok ben yayın yapmıyorum yapmaya niyetim var ama öyle niyette kaldı :D yayın açanın yayını izliyorum sadece :d

Umarım en kısa zamanda yayın açarız hep birlikte :) Nisanur eğer anlatımın olursa detaylı, tecrübelerinden kesinlikle faydalanmak isteriz.
Ben oyuna kendimi kaptırınca çok hırslanıp bazen kötü şeylerde bulunuyorum ahaha ben çok yayın yapabilir miyim bilmiyorum aslın da yapasım var da bilmiyorum belki ilerleyen zamanlarda hep beraber yaparız ekipte önemli yayın da

Sende şimdi bize katılmak ister misin?

Kayıt ol

Bize katılım kolay ve ücretsizdir!

Giriş Yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Foruma Git ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tips
Geri