1. TOGG Uzun Menzil Nedir?
TOGG, T10X modeliyle elektrikli araç pazarına güçlü bir giriş yaptı. Bu modelin iki farklı batarya seçeneği bulunuyor:- Standart menzil (52.4 kWh – 314 km)
- Uzun menzil (88.5 kWh – 523 km)
Daha büyük batarya kapasitesiyle tek şarjda 500 km üzeri menzil sunar.
TOGG uzun menzil, 88.5 kWh bataryasıyla segmentinde en yüksek menzil değerlerinden birine sahip.
2. TOGG Uzun Menzil Teknik Özellikleri
| Özellik | Değer |
|---|---|
| Model | TOGG T10X Uzun Menzil |
| Batarya Kapasitesi | 88.5 kWh |
| Menzil (WLTP) | 523 km |
| Motor Gücü | 218 HP (160 kW) |
| Tork | 350 Nm |
| 0–100 km/s | 7.8 saniye |
| Maksimum Hız | 185 km/s |
| Çekiş Sistemi | Arkadan İtiş (RWD) |
| Şarj Süresi (DC) | %20–%80: 28 dakika |
| Batarya Tipi | NCM (Nikel-Kobalt-Manganez) |
| Garanti | 8 yıl / 160.000 km (batarya) |
523 km’lik menzil değeri, Avrupa WLTP test standartlarına göre belirlenmiştir. Gerçek kullanımda 470–500 km arası menzil sağlanabilir.
3. TOGG Uzun Menzil Gerçek Kullanım Verileri
Kullanıcı deneyimleri, TOGG’un fabrika verilerine oldukça yakın sonuçlar verdiğini göstermektedir.Ancak menzil; sürüş tarzı, hava sıcaklığı, yol koşulları ve klima kullanımı gibi etkenlere bağlı olarak değişebilir.
Ortalama Gerçek Kullanım Verileri:
- Şehir içi: 530–550 km
- Şehir dışı: 460–480 km
- Karma sürüş: 490–510 km
Ortalama Enerji Tüketimi:
| Sürüş Türü | Tüketim (kWh/100 km) |
|---|---|
| Şehir içi | 16.5 |
| Karma | 17.8 |
| Otoyol | 19.2 |
TOGG’un enerji geri kazanım sistemi (rejeneratif frenleme) şehir içi menzili %10’a kadar artırabiliyor.
4. Uzun Menzil Batarya Teknolojisi
TOGG’un uzun menzil modeli, Siro Energy (TOGG & Farasis ortaklığı) tarafından geliştirilen ileri seviye batarya teknolojisini kullanır.Batarya hücreleri NCM (Nikel, Kobalt, Manganez) yapısına sahiptir ve yüksek enerji yoğunluğu sayesinde uzun sürüş menzili sunar.
Batarya Özellikleri:
- Kapasite: 88.5 kWh
- Kimyasal Yapı: NCM
- Soğutma Sistemi: Sıvı tabanlı termal yönetim
- Hızlı Şarj Desteği: 180 kW DC
- Batarya Ömrü: 1.500+ tam şarj döngüsü (~700.000 km)
Bu bataryalar, 30 dakikadan kısa sürede %80 doluma ulaşabiliyor ve 8 yıl/160.000 km garantili.
5. Şarj Süresi ve Şarj Altyapısı
TOGG uzun menzil versiyonu, DC hızlı şarj (180 kW) desteği sayesinde kısa sürede yola devam etmene olanak sağlar.Ayrıca TruGo şarj ağı ile Türkiye’nin dört bir yanında kesintisiz enerjiye erişim mümkündür.
| Şarj Tipi | Süre | Açıklama |
|---|---|---|
| DC Hızlı Şarj (%20–%80) | 28 dakika | 180 kW TruGo istasyonu ile |
| AC Ev Tipi (11 kW Wallbox) | 8–9 saat | Evde tam dolum |
| 230V Priz Şarjı | 20–24 saat | Acil durum çözümü |
TruGo, 2025 itibarıyla Türkiye genelinde 1000’den fazla istasyona ulaşmış durumda.
6. TOGG Uzun Menzil ile Standart Menzil Arasındaki Farklar
| Özellik | T10X Standart Menzil | T10X Uzun Menzil |
|---|---|---|
| Batarya Kapasitesi | 52.4 kWh | 88.5 kWh |
| Menzil (WLTP) | 314 km | 523 km |
| Motor Gücü | 218 HP | 218 HP |
| Şarj Süresi (DC) | 30 dakika | 28 dakika |
| Fiyat (2025) | ~1.9 milyon TL | ~2.35 milyon TL |
| Kullanım Alanı | Şehir içi | Uzun yol / karma sürüş |
Eğer uzun yolculuk yapıyorsan veya menzil kaygısı yaşamak istemiyorsan, uzun menzil versiyonu çok daha mantıklı bir tercihtir.
7. TOGG Uzun Menzil Avantajları
1. Yüksek Menzil Kapasitesi
Tek şarjla 500 km’nin üzerinde sürüş menzili sunar.Bu, İstanbul–Ankara gibi rotaları durmadan geçmeye imkân tanır.
2. Güçlü Performans
218 HP güç ve 350 Nm tork değerleriyle hem şehir içi hem otoyolda yüksek performans sağlar.
3. Hızlı Şarj Teknolojisi
TruGo istasyonlarında 30 dakikadan kısa sürede %80 şarj kapasitesine ulaşır.
4. Yerli Üretim Avantajı
Batarya, motor ve yazılım sistemleri tamamen Türkiye merkezli mühendislik altyapısıyla geliştirilmiştir.
5. Düşük Bakım Maliyeti
Yağ değişimi, egzoz bakımı gibi işlemler olmadığı için bakım maliyetleri %60’a kadar azalır.8. TOGG Uzun Menzil Kullanıcı Deneyimleri
Ebru K. – Ankara
“Uzun menzil versiyonu kullanıyorum. Ankara–İzmir arası tek şarjla gittim. 480 km civarında menzil aldım, gayet yeterli.”
Kerem T. – İstanbul
“TruGo şarj ağının yaygınlaşmasıyla uzun yol artık sorun değil. Araç sessiz, dengeli ve hızlı.”
Selim A. – Bursa
“Batarya dolumu gerçekten hızlı. Şehir içinde 530 km civarı menzil yakalıyorum.”
Ortalama kullanıcı memnuniyeti: %95 (2025 verilerine göre)
9. TOGG Uzun Menzil Teknik Özellik Tablosu
| Özellik | Değer |
|---|---|
| Menzil (WLTP) | 523 km |
| Batarya Kapasitesi | 88.5 kWh |
| Motor Gücü | 218 HP |
| Tork | 350 Nm |
| 0–100 km/s | 7.8 sn |
| Maksimum Hız | 185 km/s |
| DC Şarj Süresi (%20–%80) | 28 dk |
| AC Şarj Süresi (11 kW) | 8–9 saat |
| Batarya Tipi | NCM (Lityum-iyon) |
| Garanti (Batarya) | 8 yıl / 160.000 km |
| Üretim Yeri | Gemlik / Bursa |
10. Sık Sorulan Sorular (S.S.S)
1. TOGG uzun menzil kaç km gidiyor?Resmi WLTP testine göre 523 km. Gerçek kullanımda ortalama 470–500 km arası menzil sağlar.
2. TOGG uzun menzil bataryası kaç kWh?
88.5 kWh kapasitedeki NCM tipi batarya kullanılıyor.
3. Şarj süresi ne kadar?
DC hızlı şarj ile 28 dakikada %80’e kadar dolum yapılabilir.
4. Uzun menzil versiyonu alınır mı?
Evet. Sık sık şehir dışı yolculuk yapanlar için uzun menzil versiyonu en mantıklı seçenektir.
5. Uzun menzil ve standart menzil farkı nedir?
Aralarındaki temel fark batarya kapasitesidir. Uzun menzil modeli 209 km daha fazla menzil sunar.
Sonuç
TOGG uzun menzil, 88.5 kWh bataryası, 523 km menzili ve 30 dakikadan kısa şarj süresiyle Türkiye’nin en gelişmiş elektrikli SUV modellerinden biri konumunda.Hem şehir içi hem de uzun yollarda konfor, sessizlik ve verimlilik sunan bu model, yerli üretim kalitesi ve TruGo altyapısıyla menzil kaygısını ortadan kaldırıyor.
Kısacası, TOGG uzun menzil, “menzil derdi olmadan özgür sürüş” isteyen herkes için geleceğin akıllı otomobili.