Web Analytics

Tema düzenleyici

TOGG Standart Menzil Kaç Km?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Nevzat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 15

Nevzat

TFC Üye
Tepki Skoru
155
1/3
Konu sahibi

1. TOGG Standart Menzil Nedir?​

TOGG’un standart menzil versiyonu, şehir içi kullanıcılar ve günlük kısa mesafelerde aracı tercih edenler için geliştirilmiş ekonomik modeldir.
52.4 kWh batarya kapasitesine sahip bu versiyon, 314 km WLTP menzile ulaşabiliyor.
WLTP (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure) değeri, Avrupa standartlarına göre belirlenen ortalama menzil ölçümüdür.
🔋 TOGG standart menzil versiyonu, özellikle şehir içi kullanımda 330 km civarına kadar gerçek menzil sunabiliyor.

2. TOGG Standart Menzil Teknik Özellikleri​

ÖzellikDeğer
ModelTOGG T10X Standart Menzil
Batarya Kapasitesi52.4 kWh
Menzil (WLTP)314 km
Motor Gücü218 HP (160 kW)
Tork350 Nm
0–100 km/s7.4 saniye
Azami Hız185 km/s
Çekiş SistemiArkadan İtiş (RWD)
Şarj Süresi (DC)%20–%80: 30 dakika
Batarya TürüNCM (Nikel-Kobalt-Manganez)
Garanti8 yıl / 160.000 km (batarya)
⚙️ Bu versiyon, günlük şehir içi kullanımlarda konfor, sessizlik ve ekonomik enerji tüketimi odaklı olarak tasarlandı.

3. TOGG Standart Menzil Gerçek Kullanım Verileri​

Fabrika verilerinde 314 km olarak belirtilen menzil, gerçek kullanım koşullarında çeşitli faktörlere göre değişiklik gösterebilir.
Sürücüler, hava sıcaklığı, sürüş hızı ve klima kullanımı gibi durumlara göre farklı değerler elde ediyor.

🔹 Gerçek Kullanımda Ortalama Menzil Değerleri:​

• Şehir içi: 320–340 km
  • Şehir dışı: 280–300 km
  • Karma kullanım: 300–310 km

⚡ Enerji Tüketimi (Ortalama):​

Sürüş TürüTüketim (kWh/100 km)
Şehir içi16.5
Karma17.2
Otoyol18.5
🚙 Şehir içinde rejeneratif fren sistemi devreye girdiğinde menzil uzayabiliyor. Özellikle yoğun trafikte enerji geri kazanımı oldukça etkili.

4. TOGG Standart Menzil ile Uzun Menzil Arasındaki Farklar​

Standart menzil ve uzun menzil versiyonları arasındaki fark sadece batarya kapasitesi değil, aynı zamanda fiyat, menzil ve kullanım alışkanlıkları açısından da önem taşıyor.
ÖzellikT10X Standart MenzilT10X Uzun Menzil
Batarya Kapasitesi52.4 kWh88.5 kWh
Menzil (WLTP)314 km523 km
Şarj Süresi (DC)30 dakika28 dakika
Yaklaşık Menzil Farkı-209 km+209 km
Fiyat (2025)~1.9 milyon TL~2.35 milyon TL
💡 Şehir içi kullanıcılar için standart menzil ekonomik bir tercih olurken, uzun yol yapanlar için uzun menzil daha uygun.

5. TOGG Standart Menzil Batarya Özellikleri​

TOGG’un bataryaları, Siro Energy (TOGG & Farasis ortaklığı) tarafından üretiliyor.
Standart versiyonda NCM (Nikel-Kobalt-Manganez) kimyasal yapıya sahip batarya hücreleri kullanılıyor.

🔋 Batarya Özellikleri:​

• Batarya Tipi: Lityum-iyon (NCM)
  • Kapasite: 52.4 kWh
  • Soğutma Sistemi: Sıvı tabanlı termal yönetim
  • Şarj Döngüsü: 1.500+ tam şarj
  • Ömrü: Yaklaşık 700.000 km’ye kadar
  • Garanti: 8 yıl / 160.000 km
🧠 Bu batarya tipi, uzun ömür ve ısıl denge açısından yüksek verimlilik sunar. Hızlı şarjda 30 dakika içinde %80 kapasiteye ulaşabilir.

6. Şarj Süresi ve Altyapı Desteği​

TOGG standart menzil modeli, DC hızlı şarj (180 kW) desteğiyle birlikte geliyor.
Bu sayede batarya, kısa sürede dolarak menzil kaygısını ortadan kaldırıyor.

🔌 Şarj Türleri:​

• DC Hızlı Şarj (TruGo İstasyonları): 25–30 dakikada %80 dolum
  • AC Şarj (Ev Tipi Wallbox): 7–8 saatte tam dolum
  • Taşınabilir 230V Şarj: 24 saate kadar dolum
⚡ 2025 itibarıyla TOGG’un TruGo şarj istasyonu sayısı 1000’i aşmış durumda ve her ay yeni noktalar ekleniyor.

7. TOGG Standart Menzil Hangi Kullanıcılar İçin Uygun?​

Standart menzil seçeneği, günlük ortalama 40–60 km arası kullanım yapan kullanıcılar için en ideal ve ekonomik çözümdür.

🚗 Kimler için ideal?​

• Şehir içi kısa mesafe kullanıcıları
  • Günlük işe gidiş-geliş yapan sürücüler
  • Sessiz ve ekonomik sürüş isteyenler
  • Evde şarj imkanı olanlar
🔋 Ortalama şehir içi sürücü haftada sadece 1 kez şarj ederek tüm hafta boyunca kullanım sağlayabilir.

8. TOGG Standart Menzil Kullanıcı Yorumları​

👤 Eren K. – İstanbul

“T10X standart menzil kullanıyorum. Günlük 40 km yol yapıyorum ve haftada bir şarj yetiyor. Şehir içinde 330 km civarı menzil alıyorum.”

👤 Zeynep D. – Ankara

“Kışın biraz düşüyor ama 280 km civarında net menzil alıyorum. Evde şarj cihazı kurdum, gece takıyorum sabaha kadar doluyor.”

👤 Mehmet Y. – Bursa

“Kısa mesafe kullanımı için mükemmel. Hızlı şarj istasyonlarında 25 dakikada doluyor.”
🌟 Ortalama kullanıcı memnuniyeti: %92 (2025 anket verilerine göre)

9. TOGG Standart Menzil Teknik Özellik Tablosu​

ÖzellikDeğer
Menzil (WLTP)314 km
Batarya Kapasitesi52.4 kWh
Motor Gücü218 HP
Tork350 Nm
0–100 km/s7.4 sn
Maksimum Hız185 km/s
DC Şarj Süresi (%20–%80)30 dakika
AC Şarj Süresi (11 kW Wallbox)7–8 saat
Çekiş TipiArkadan İtiş (RWD)
Üretim YeriGemlik / Bursa
Garanti (Batarya)8 yıl / 160.000 km

10. Sık Sorulan Sorular (S.S.S)​

1. TOGG standart menzil kaç km?
Resmi WLTP verisine göre 314 km. Gerçek kullanımda 280–330 km arası menzil mümkündür.
2. Standart menzil bataryası kaç kWh?
52.4 kWh kapasiteye sahip lityum-iyon NCM batarya kullanılır.
3. Şarj süresi ne kadar sürüyor?
DC hızlı şarjla 30 dakikada %80 dolum; ev tipi şarjla 7–8 saat arasında tam dolum sağlanır.
4. Standart menzil mi yoksa uzun menzil mi tercih edilmeli?
Sadece şehir içi kullanacaksan standart menzil fazlasıyla yeterlidir. Uzun yol planlıyorsan uzun menzil versiyonu daha uygundur.
5. Kışın menzil düşer mi?
Evet, soğuk hava tüm elektrikli araçlarda olduğu gibi %10–15 oranında menzil kaybına neden olabilir.

🔍 Sonuç​

TOGG standart menzil, günlük şehir içi kullanımlar için ekonomik, pratik ve çevre dostu bir seçenektir.
52.4 kWh batarya kapasitesiyle 314 km menzil sunan bu versiyon, sessiz sürüş, düşük bakım maliyeti ve hızlı şarj imkanıyla şehirli sürücülere hitap eder.
Ayrıca yerli üretim avantajı sayesinde yedek parça, servis ve garanti desteği kolaylıkla sağlanır.
⚡ Kısacası, TOGG standart menzil, “şehirde konforlu sürüş, haftada bir şarj” arayan kullanıcılar için mükemmel bir tercih.

Sende şimdi bize katılmak ister misin?

Kayıt ol

Bize katılım kolay ve ücretsizdir!

Giriş Yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Foruma Git ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son Konular

Tips
Geri