Web Analytics

Tema düzenleyici

Sunucu Taşıması ve CloudFlare Hakkında

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Garfield
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 454
Yönetici
Garfield

Garfield

I love this place! ❤
TFC Admin
Tepki Skoru
1,841
Üyelik Yaşı
1 Yıl 7 Ay 1 Gün
Telefon
İPhone
İşletim Sistemi
Windows 11
1/3
Konu sahibi
Merhaba Teknoloji Forum ailesi, bu yazımı bugün yaşadığım olaylardan dolayı yazıyorum; sizlerinde ilerleyen zamanlarda başına gelirse mutlaka dikkat edin.

Forum sitemizin yavaşlığından çok fazla şikayet almamdan dolayı sunucu değişikliğine gittik, sunucu taşıması sırasında kesinti olacağı belirtildi 4-6 saat aralığında. IP adresi tanımlandı ve ben CloudFlare üzerinde değişiklik yapmayı unuttum. IP adresini tanımladıktan sonra, site henüz açılmamıştı. Bunun sebebi ise çerez tutuyor olması. Daha önce Teknoloji Forum'a girdiğimden dolayı forumun açılmaması gayet normaldi.

Ardından Can kardeşim sağ olsun bir hatırlatma yaparak "CloudFlare üzerindeki Cacheleri silmemi söyledi". CloudFlare uzun yıllar sonra ilk defa kullanıyordum ve arayüzü bayağı değişmişti, sağ olsun tarif etti ve önbelleği temizledik. Şimdi ise sadece sunucunun sitemize entegre olmasını beklemekteyiz.

CloudFlare kullanan kişiler bunlara mutlaka dikkat etmeli, aksi hâlde neden site açılmıyor acaba nerede yanlış yaptım denilmesin. Ayıca Lim10Ata ayrıca teşekkür ediyorum.

Konu sahibi
Hangi sunucuya geçtiniz.
Aynı firma içerisinde sunucu değişikliği yaptık, eğer aynı sorunlarla karşılaşırsam alternatif bir şirkete taşıyacağım. Şu an barınan firma güzel hosting.

Konu sahibi
Hetzner öneririm ben yeni geçtim VDS kullanıyorum müthiş. Sadece biraz tuzlu.
İnan bugün aynı sunucuyu Can da tavsiye etti :) Sanırım bu bir işaret. Eğer hızında herhangi bir sorun yoksa kullanılabilir, teknik destekleri nasıl?

İnan bugün aynı sunucuyu Can da tavsiye etti :) Sanırım bu bir işaret. Eğer hızında herhangi bir sorun yoksa kullanılabilir, teknik destekleri nasıl?
Hocam hetzner aslında herşeyi kendin kurduğun bir sistem kendi cpanelini falan kuruyorsun bildiğin hosting şirketlerinin yaptığı iş yani. Bu işler için bir arkadaş ile çalıştım sadece cpanel vs. gibi lisans ücretlerini ödedim. Yıllık makul bir fiyattı. VDS de aylık 12.5 euro gibi bir şey. Ama paylaşımlı değil bana özel ip adresi ve gayet memnunum.

Arkadaş lisans kurulumlarını ve gerekli tüm sunucu optimizasyonlarını yapıyor sana sadece cpanele girip wp kurulumu yapmak kalıyor. Tabi bu işlemi yakında çıkaracağım güzel bir proje için kurguladım. :)

Konu sahibi
Hocam hetzner aslında herşeyi kendin kurduğun bir sistem kendi cpanelini falan kuruyorsun bildiğin hosting şirketlerinin yaptığı iş yani. Bu işler için bir arkadaş ile çalıştım sadece cpanel vs. gibi lisans ücretlerini ödedim. Yıllık makul bir fiyattı. VDS de aylık 12.5 euro gibi bir şey. Ama paylaşımlı değil bana özel ip adresi ve gayet memnunum.

Arkadaş lisans kurulumlarını ve gerekli tüm sunucu optimizasyonlarını yapıyor sana sadece cpanele girip wp kurulumu yapmak kalıyor. Tabi bu işlemi yakında çıkaracağım güzel bir proje için kurguladım. :)
İlerleyen zamanlarda aynı arkadaş ile iletişime geçebilirim ben de, bu arada projeni sabırsızlıkla bekliyorum. O projenin tutmama ihtimali yok, olamaz. Kesinlikle ve kesinlikle responsive kısmı çok iyi olsun, ben de çok kullanıyorum o tarz siteleri ve mobil alanı çok önemli.

Yani aslında arz talep ile ilişkisi olduğunu düşünüyorum. Yeni bir proje için gidip bu kadar yatırım yapmanın bir anlamı bence yok. Yeni bir başlangıç için 3 euro'luk Hetzner makineleri de tercih edilebilir.

Burada kırıcı nokta yönetim panelleri veya bu panellerin fiyatları. CyberPanel ciddi güvenlik açığı ve güvensizlik havası oluşturmuş durumda. Cloudpanel, dosya yöneticisi kısmında istenileni veremiyor. Fastpanel ve Hestia toplulukları sebebiyle arka planda.

Geriye DirectAdmin, Plesk ve cPanel kalıyor. cPanel'i başta kenara bırakıyorum. Plesk'i trial otomasyonuna sahip Türk firmaları eğer onlardan hizmet alırsanız kurup bu dertten sizi kurtarabiliyor ama Hetzner müşterisiysek çözümü bizim bulmamız gerekiyor. Buradaki en hesaplı ve mantıklı çözüm Directadmin oluyor.

Fiyatlandırması makul ve en az Plesk kadar stabil. Bu arada Plesk'in cPanel'den daha iyi olduğunu düşünenlerden biri olduğumu da söylemek isterim.

Konu sahibi
Can kesinlikle sonuna kadar katılıyorum. Bazı şeyleri fazlasıyla abartıyoruz (maalesef)

Yani aslında arz talep ile ilişkisi olduğunu düşünüyorum. Yeni bir proje için gidip bu kadar yatırım yapmanın bir anlamı bence yok. Yeni bir başlangıç için 3 euro'luk Hetzner makineleri de tercih edilebilir.

Burada kırıcı nokta yönetim panelleri veya bu panellerin fiyatları. CyberPanel ciddi güvenlik açığı ve güvensizlik havası oluşturmuş durumda. Cloudpanel, dosya yöneticisi kısmında istenileni veremiyor. Fastpanel ve Hestia toplulukları sebebiyle arka planda.

Geriye DirectAdmin, Plesk ve cPanel kalıyor. cPanel'i başta kenara bırakıyorum. Plesk'i trial otomasyonuna sahip Türk firmaları eğer onlardan hizmet alırsanız kurup bu dertten sizi kurtarabiliyor ama Hetzner müşterisiysek çözümü bizim bulmamız gerekiyor. Buradaki en hesaplı ve mantıklı çözüm Directadmin oluyor.

Fiyatlandırması makul ve en az Plesk kadar stabil. Bu arada Plesk'in cPanel'den daha iyi olduğunu düşünenlerden biri olduğumu da söylemek isterim.
Önemli projeler büyük yatırımlar gerektiriyor hocam maalesef blog tarzı siteler olsaydı eğer dediğiniz doğru.

Sende şimdi bize katılmak ister misin?

Kayıt ol

Bize katılım kolay ve ücretsizdir!

Giriş Yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Foruma Git ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tips
Geri