Web Analytics

Tema düzenleyici

Lastpass beni deli etti!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Attilas
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 129

Attilas

TFC Üye
Tepki Skoru
247
1/3
Konu sahibi
Merhabalar,

LastPass'in şifre yönetimi sisteminden uzun süredir premium kullanıcı olarak da çok yeni yıllık olarak faydalanıyordum. Ancak dün gece yaşadığım talihsiz bir olay nedeniyle şu an büyük bir çıkmazın içindeyim. Uykulu olmamın ya da zihnimin yoğunluğunun etkisiyle, LastPass ana parolamı değiştirdim ve ne yazık ki yeni parolayı hatırlamıyorum. Bu durum, haliyle önemli şifrelerime erişimimi engellemiş durumda.

Sorun sadece şifreyi unutmakla kalmıyor, aynı zamanda şifre sıfırlama sürecinde de ciddi aksaklıklar yaşıyorum. Sistem, şifremi sıfırlamama bir türlü izin vermiyor. Durum böyle olunca, mevcut premium hesabıma erişemediğim için destek almak adına topluluk alanına yazma şansım da kalmadı. Bu nedenle, yeni bir hesap açarak bu sorunu dile getirmek zorunda kaldım.

Açıkça söylemek gerekirse, bu "gavur icadı" diye tabir ettiğim sistem, sinirlerimi altüst etmiş durumda. Her ne kadar güvenlik odaklı olduğunu iddia etseler de, bu kadar karmaşık ve kullanıcı dostu olmayan bir sistem olamaz. Yedekleme sistemleri bu kadar yetersizken, neden farklı bir şifre yöneticisine geçiş yapmadığıma pişman oldum. Özellikle Bitwarden gibi alternatiflerin daha kullanıcı dostu olduğunu düşünüyorum.

Şu an en büyük derdim, LastPass'te kayıtlı önemli şifrelerimi kurtarmak. Bu konuda LastPass'in destek ekibine nasıl ulaşabilirim bilemiyorum.
Biliyorum, bu kadar "güvenli" olduklarını iddia eden bir şirket, neden daha önce defalarca hacklendi sorusu da zihnimi kurcalıyor.

Bu platformdaki tecrübeli kullanıcılardan ya da daha önce benzer sorunlar yaşamış olanlardan, LastPass ile iletişim kurma ve bu sorunu çözme konusunda yardım rica ediyorum. Lütfen, bu berbat konuyu nasıl çözeceğim hakkında fikri olan söyleyebilir mi? Teşekkürler.

Merhaba,
Güvenlik açısından, destek ekibi vs çalışanların hiçbiri iletişim ile şifrenizi size geri sağlayamayacakları belirtiliyor.
Şirkette müşteri ana şifreleri bir tür şifreleme yöntemi ile korunma durumu nedeniyle..

Bu durumda, kurtarma yöntemlerini bloglarda ve videolarda paylaşanlar var.
Hangilerini denediniz bilemiyorum.

İlk temel yöntem site üzerinden klasik olanı parola ipucu oluşturmayla ilişkilendirmişler. Bu olmadı diğer yöntemleri sıralıyorlar.
İkinci yöntemde tarayıcı üzerine lastpass eklentisini indirmek, buradan tek kullanımlık şifre talep etmek, hesaba girince de ana parolayı değiştirmek.
Diğer yöntemler ve ilk ikisi topluca:

Videoda daha açıklayıcı şu tarayıcı eklentisi ve işe yaraması açısından şartlar:
Bir sonraki aşama android telefon üzerinden bahsediyorlar.

Konu sahibi
Merhaba,
Güvenlik açısından, destek ekibi vs çalışanların hiçbiri iletişim ile şifrenizi size geri sağlayamayacakları belirtiliyor.
Şirkette müşteri ana şifreleri bir tür şifreleme yöntemi ile korunma durumu nedeniyle..

Bu durumda, kurtarma yöntemlerini bloglarda ve videolarda paylaşanlar var.
Hangilerini denediniz bilemiyorum.

İlk temel yöntem site üzerinden klasik olanı parola ipucu oluşturmayla ilişkilendirmişler. Bu olmadı diğer yöntemleri sıralıyorlar.
İkinci yöntemde tarayıcı üzerine lastpass eklentisini indirmek, buradan tek kullanımlık şifre talep etmek, hesaba girince de ana parolayı değiştirmek.
Diğer yöntemler ve ilk ikisi topluca:

Videoda daha açıklayıcı şu tarayıcı eklentisi ve işe yaraması açısından şartlar:
Bir sonraki aşama android telefon üzerinden bahsediyorlar.

İlk iki seçenek işe yaramaz, ipucumu da hatırlıyorum ama sadece hangi karakterleri kullandığımı biliyorum, nasıl kullandığımı unuttum.
Biyometrik kimlik doğrulama konusu hiç aklıma gelmedi, bu özelliğin var olduğunu bile bilmiyordum. Bunu da kullanacağım, aktif edeceğim.

Sonuç olarak, lastpass.com/revert ile son parolaya geri döndürerek girdim. 2 gün fark var. İnşallah en son değişiklikten bu yana önemli bir şifre eklememişimdir.

You've undone your most recent LastPass master password change and reverted to your old master password. Log in to LastPass with your old master password.

Son yaptığınız LastPass ana parolasını değiştirme işlemini geri aldınız ve eski ana parolanıza döndünüz. Eski ana parolanızla LastPass'a giriş yapın.

neptune çok makbule geçti, eyvallah. Çok teşekkür ederim.

Konu sahibi
1737650236966.webp

Nasıl bir ipucu bu ya.
Ben yazdım ve yine ben anlamadım :LOL:

Konu sahibi
Çözülmesine sevindim. Aksi halde başlı başına çok can sıkıcı bir sorun olacaktı...
Valla, bir sürü güvenlik yöntemi eklemişler ama kimden kimi koruyorlar, hem birçok seçenek koyup hem de güvenlikten bahsetmek garip, yönetici ile iletişime geçmek için business mı enterprese mi alacağım, saçmalığın daniskası! Tekrar teşekkürler.

Sende şimdi bize katılmak ister misin?

Kayıt ol

Bize katılım kolay ve ücretsizdir!

Giriş Yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Foruma Git ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tips
Geri