Web Analytics Made Easy - Statcounter
Temayı Özelleştir
Özelleştirmeleri geri al
Neler yeni

İnceleme Kediler Projesi Vol.2

Tevfik

Yönetici
Onaylı Profil
TFC Puanı
113
Merhaba Teknoloji Forum ailesinin kıymetli üyeleri, diğer başlık bayağı kalabalıklaşmaya başladı. Şimdi toparlayıp neler yaptığımı anlatacağım. Bu arada @Melih kardeşimize projesinde başarılar diliyorum. Şimdi neler neler yapıldı maddeler hâlinde anlatayım.
  • Öncelikle cPanel üzerinden veritabanı ve kullanıcı adını oluşturdum.
  • Ardından SSL (Güvenlik Sertifikası) yüklemesini yaptım
  • Daha sonra WordPress kurulumuna geçtim.
  • Siteyi direkt olarak arama motorlarının index almasına kapatırım (değişik bir huyum var).
  • Ardından tema arama işlemine başladık. @Graveworm sağ olsun bu arayışa katıldı, teşekkür ederim kardeşim. Melih güzel bir tema gönderdi ve kurulumu yaptım.
  • Hemen sonrasında projeye ait olan tüm kategorileri ayarladım.
  • Temanın demosunu yüklediğimden dolayı tüm görselleri/yazıları sildim.
  • WordPress içerisine eklentileri kurdum, tüm ayarlamalarını yaptım.
  • Site logosuz mu olacaktı? Tabii ki hayır! Hemen amatör bilgim dahilinde bir logo oluşturdum.
  • Melih makaleleri fatbotter'a yazdırdıktan sonra direkt olarak siteye yükledik.
  • Yükleme işleminin nasıl sürdüğünü bizzat olarak Melih şahit oldu, en ince ayrıntısına kadar emek veriliyor.
Daha sonra ne mi oldu? Siteyi Search Console ekledik ve ilk makalemizi Google gibi getir yaptık. Gece 03:00'da baktığımda ise hem siteyi hem de makaleyi indexlemiş oldu Google.

Ve şunu söylemeden geçemeyeceğim şimdi baktığımda ise kelimemiz Google'da 1. sayfa 5. sırada yer almaktadır. Bugün biraz daha makale gireceğiz, Melih makale girme işini bayağı sağlam biliyor. Umut ediyorum ki bu site çok daha iyi yerlere gelecek. Naçizane tavsiyem olacak sana, eğer biraz hit görürse subdomaine direkt Discourse kurduralım. Soru cevap alanının blog içerisinde olması (hitlendikten sonra) oldukça sağlam olur.

Atladığım bir yer var ise lütfen ilave edin, o şekilde devam edelim. Günlük hedefimiz 3 makale eklemek bu arada. Melih sen de ona göre makale yazdırabilirsen süper olur. Proje tamamen Melih'e aittir. Yolunun açık olmasını diliyorum yeniden.

Hocam bu kadar hızlı indeks alacağımızı düşünmemiştim açıkcası çünkü önceki projelerimde hiç bir yazımda ineks alamamıştım ama bu konu da amatörüm sizin gibi bu sektörden bana kimse bir şey öğretmemişti (çok fazla kişiyle iletişim kurdum öğrenmeye çalıştım ama öğretmediler) siz ilk günden beri bana çok şey kattınız gerçekten gerek makale girme olsun gerek seo gerekte yardım alabileceğim siteler olsun bana çok şey kattınız size gerçekten minnettarım hem öğrettiğiniz hemde bu süreçte yardımcı olduğunuz için, daha yolun çok başındayız ama şimdiden çok teşekkür ederim umarım beraber bir çok proje yapar değerlendiririz.

Estağfurullah, bilgim dahilinde olan şeyleri paylaştım. Hiçbir linkleme vb. şeyler yapmadık, tertemiz sitemizi kurduk - ayarlamalarını yaptık - yazımızı girdik. Elimden gelen yardımı esirgemem, aklına takılan herhangi bir soru olur ise yardımcı olurum seve seve.

Bu arada 2. makalemizi gönderdik, bakalım nasıl ilerleyeceğiz.

Estağfurullah, bilgim dahilinde olan şeyleri paylaştım. Hiçbir linkleme vb. şeyler yapmadık, tertemiz sitemizi kurduk - ayarlamalarını yaptık - yazımızı girdik. Elimden gelen yardımı esirgemem, aklına takılan herhangi bir soru olur ise yardımcı olurum seve seve.

Bu arada 2. makalemizi gönderdik, bakalım nasıl ilerleyeceğiz.
bir de hocam şu webp yi çözebilirsem çok iyi olacakta bende bir türlü çözemedim

bir de hocam şu webp yi çözebilirsem çok iyi olacakta bende bir türlü çözemedim
Onu ben de çözemedim. Buluruz elbet bir yolunu, site içindeki tüm görselleri çeviririz sorun yok :) ona rağmen bayağı hızlı site

Onu ben de çözemedim. Buluruz elbet bir yolunu, site içindeki tüm görselleri çeviririz sorun yok :) ona rağmen bayağı hızlı site
aynen öyle hocam bence de gayet iyi ve yeterli bir hızda şuan

aynen öyle hocam bence de gayet iyi ve yeterli bir hızda şuan
İşte daha iyisini yapmalıyız her zaman. Bu arada @Can flarumu kuruyor, normalde 800 lira ama anahtar teslim 700 liraya yaparım dedi. Bilgin olsun

Hayırlı uğurlu olsun. Pek yardımımın dokunmadı ama adım geçmiş, eksik olmayın. 🥹

3.makale girişi yapıldı indeksleme içinde gerekli işlemler yapıldı. Bakalım ne zaman indeks alacağız

Ücretliymiş o. Hayatta kullanmam. 🤣🤣 tinywow var mis gibi ücretsiz.

Konuyu Kimler Okuyor

Geri