Merhaba Teknoloji Forum ailesinin kıymetli üyeleri, diğer başlık bayağı kalabalıklaşmaya başladı. Şimdi toparlayıp neler yaptığımı anlatacağım. Bu arada @Melih kardeşimize projesinde başarılar diliyorum. Şimdi neler neler yapıldı maddeler hâlinde anlatayım.
Ve şunu söylemeden geçemeyeceğim şimdi baktığımda ise kelimemiz Google'da 1. sayfa 5. sırada yer almaktadır. Bugün biraz daha makale gireceğiz, Melih makale girme işini bayağı sağlam biliyor. Umut ediyorum ki bu site çok daha iyi yerlere gelecek. Naçizane tavsiyem olacak sana, eğer biraz hit görürse subdomaine direkt Discourse kurduralım. Soru cevap alanının blog içerisinde olması (hitlendikten sonra) oldukça sağlam olur.
Atladığım bir yer var ise lütfen ilave edin, o şekilde devam edelim. Günlük hedefimiz 3 makale eklemek bu arada. Melih sen de ona göre makale yazdırabilirsen süper olur. Proje tamamen Melih'e aittir. Yolunun açık olmasını diliyorum yeniden.
- Öncelikle cPanel üzerinden veritabanı ve kullanıcı adını oluşturdum.
- Ardından SSL (Güvenlik Sertifikası) yüklemesini yaptım
- Daha sonra WordPress kurulumuna geçtim.
- Siteyi direkt olarak arama motorlarının index almasına kapatırım (değişik bir huyum var).
- Ardından tema arama işlemine başladık. @Graveworm sağ olsun bu arayışa katıldı, teşekkür ederim kardeşim. Melih güzel bir tema gönderdi ve kurulumu yaptım.
- Hemen sonrasında projeye ait olan tüm kategorileri ayarladım.
- Temanın demosunu yüklediğimden dolayı tüm görselleri/yazıları sildim.
- WordPress içerisine eklentileri kurdum, tüm ayarlamalarını yaptım.
- Site logosuz mu olacaktı? Tabii ki hayır! Hemen amatör bilgim dahilinde bir logo oluşturdum.
- Melih makaleleri fatbotter'a yazdırdıktan sonra direkt olarak siteye yükledik.
- Yükleme işleminin nasıl sürdüğünü bizzat olarak Melih şahit oldu, en ince ayrıntısına kadar emek veriliyor.
Ve şunu söylemeden geçemeyeceğim şimdi baktığımda ise kelimemiz Google'da 1. sayfa 5. sırada yer almaktadır. Bugün biraz daha makale gireceğiz, Melih makale girme işini bayağı sağlam biliyor. Umut ediyorum ki bu site çok daha iyi yerlere gelecek. Naçizane tavsiyem olacak sana, eğer biraz hit görürse subdomaine direkt Discourse kurduralım. Soru cevap alanının blog içerisinde olması (hitlendikten sonra) oldukça sağlam olur.
Atladığım bir yer var ise lütfen ilave edin, o şekilde devam edelim. Günlük hedefimiz 3 makale eklemek bu arada. Melih sen de ona göre makale yazdırabilirsen süper olur. Proje tamamen Melih'e aittir. Yolunun açık olmasını diliyorum yeniden.