iPhone kullanıcılarının en sık ihtiyaç duyduğu özelliklerden biri ekran videosu alma işlemidir. Uygulama kullanımı göstermek, oyun performansını kaydetmek, teknik bir sorunu destek ekibiyle paylaşmak veya sosyal medyada içerik üretmek için bu özellik oldukça kullanışlıdır. Bu rehberde iPhone ekran videosu alma, ekran kaydı başlatma, ekran kaydına ses ekleme, ekran kaydı nereye kaydedilir gibi konuları detaylı olarak bulacaksınız.
iOS 11 ve sonrası tüm cihazlarda bulunur.
2. iPhone ekran kaydı sesi kaydediyor mu?
Evet, mikrofonu açarsanız hem dahili ses hem de dış ses kaydedilebilir.
3. Ekran kaydı nereye kaydediliyor?
Videolar otomatik olarak Fotoğraflar uygulamasına kaydedilir.
4. iPhone ekran kaydı sırasında bildirimler görünür mü?
Evet, bildirimler kayda dahil olur. Rahatsız Etme modunu açarak engelleyebilirsiniz.
5. Üçüncü parti uygulama kullanmaya gerek var mı?
Hayır, iOS’un kendi ekran kaydı özelliği yeterlidir.
iPhone’da Ekran Videosu Alma Nasıl Açılır?
Apple, iOS 11 sürümünden itibaren ekran kaydı özelliğini yerleşik olarak tüm iPhone cihazlarına ekledi. Bu sayede üçüncü parti uygulamalara gerek kalmadan ekran videosu çekmek mümkün.Adımlar:
- Ayarlar > Denetim Merkezi menüsüne gidin.
- Denetimleri Özelleştir seçeneğine dokunun.
- Ekran Kaydı seçeneğini aktif edin.
- Artık Denetim Merkezi’nde ekran kaydı simgesi görünecektir.
iPhone Ekran Kaydı Başlatma
- Adım 1: Denetim Merkezi’ni açmak için parmağınızı ekranın sağ üst köşesinden aşağı doğru kaydırın.
- Adım 2: Kırmızı daire şeklindeki ekran kaydı simgesine dokunun.
- Adım 3: 3 saniyelik geri sayımın ardından kayda başlanır.
- Adım 4: Kaydı durdurmak için aynı simgeye tekrar basın veya ekranın üst kısmındaki kırmızı çubuğa dokunarak “Durdur” seçeneğini seçin.
iPhone Ekran Kaydına Ses Ekleme
Bazı kullanıcılar sadece ekran görüntüsünü değil, aynı zamanda mikrofon sesi ile de kayıt almak ister. Bunun için:- Denetim Merkezi’ni açın.
- Ekran Kaydı simgesine uzun basın.
- Açılan pencereden Mikrofonu Aç seçeneğini aktif edin.
- Artık kaydınızda hem ekran görüntüsü hem de ses olacaktır.
iPhone Ekran Kaydı Nerede Saklanır?
Kayıt işlemi tamamlandığında videonuz Fotoğraflar uygulamasına kaydedilir. Buradan videoyu düzenleyebilir, kırpabilir veya sosyal medya platformlarında paylaşabilirsiniz.iPhone’da Ekran Videosu Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
- Bildirimler: Kayıt sırasında gelen bildirimler videoya dahil olur. Rahatsız Etme modunu açarak bunu engelleyebilirsiniz.
- Depolama Alanı: Uzun süreli ekran kayıtları cihazda yüksek boyutlu dosyalar oluşturur. Yeterli boş alan olduğundan emin olun.
- Performans: Oyun veya yoğun grafik isteyen uygulamalarda kayıt sırasında cihaz performansı biraz düşebilir.
Tablo: iPhone Ekran Kaydı Genel Bilgiler
| Özellik | Açıklama |
|---|---|
| Özellik adı | iPhone Ekran Kaydı |
| İlk eklenme sürümü | iOS 11 ve sonrası |
| Mikrofon desteği | Var (Denetim Merkezi üzerinden açılabilir) |
| Kayıtların kaydedildiği yer | Fotoğraflar uygulaması |
| Ekstra uygulama gerekliği | Yok, iOS içine gömülü olarak gelir |
| Kayıt başlatma yöntemi | Denetim Merkezi > Kayıt simgesine dokunarak |
iPhone’da Ekran Kaydı Çalışmıyor Sorunu ve Çözümleri
Bazı kullanıcılar ekran kaydını kullanırken sorun yaşayabilir. İşte çözüm önerileri:- Sorun: Ekran kaydı simgesi görünmüyor.
Çözüm: Ayarlar > Denetim Merkezi üzerinden ekran kaydını aktif edin. - Sorun: Kaydedilen video bulunamıyor.
Çözüm: Videolar her zaman Fotoğraflar uygulamasına kaydedilir. Albümler > Videolar kısmını kontrol edin. - Sorun: Ses kaydedilmiyor.
Çözüm: Denetim Merkezi’nde mikrofon simgesini açık hale getirin.
Sık Sorulan Sorular (S.S.S)
1. iPhone ekran kaydı hangi sürümde var?2. iPhone ekran kaydı sesi kaydediyor mu?
3. Ekran kaydı nereye kaydediliyor?
4. iPhone ekran kaydı sırasında bildirimler görünür mü?
5. Üçüncü parti uygulama kullanmaya gerek var mı?