Web Analytics

Tema düzenleyici

Instagram Çevrimiçi (Aktiflik) Kapatma — Hızlı ve Net Rehber

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Nevzat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 15

Nevzat

TFC Üye
Tepki Skoru
155
1/3
Konu sahibi
Instagram’da çevrimiçi (aktif) görünmeyi kapatmak gizliliği artırır ve kimlerin çevrimiçi olduğunu/son görülmeyi görmeyi engeller. Aşağıda hem mobil hem web için adım adım nasıl kapatacağınızı, ne değişeceğini ve sık sorulan soruları bulabilirsiniz.

Mobil (iOS / Android) — Adım adım​

1. Instagram uygulamasını açın.
  2. Sağ alt köşeden Profil → sağ üstteki ≡ (üç çizgi)Ayarlar ve gizlilik seçeneğine dokunun.
  3. Mesajlar ve hikâyeler veya doğrudan GizlilikEtkinlik durumu (ya da “Aktiflik durumu”) bölümünü bulun.
  4. Etkinlik durumunu göster seçeneğini kapatın (toggle’ı sola çekin).
Artık DM listelerinde ve profillerde kimse sizin “şu an aktif” veya “son görüldü” zamanınızı göremez.

Web (Tarayıcı) — Adım adım​

1. instagram.com’a girin ve hesabınızla oturum açın.
  2. Sağ üstten profil simgenize tıklayın → Ayarlar veya Ayarlar ve gizlilik seçeneğine gidin.
  3. Gizlilik ve güvenlik içinde Etkinlik durumu ayarını bulun.
  4. Etkinlik durumunu göster seçeneğinin işaretini kaldırın.

Ne Değişir — Kısa Özet​

• ✅ Siz çevrimiçi/son görülme bilgisi göstermezsiniz.
  • ❌ Aynı anda başkalarının çevrimiçi/son görülme bilgilerini de göremezsiniz. (Karşılıklıdır.)
  • ✅ DM gönderme/okuma normal çalışır; “görüldü” (seen) bildirimleri ayrı bir konudur ve aktiflik kapalı olsa da mesaj “görüldü” olarak görünür.
  • ⚠️ Ayar hesap bazlıdır — birden fazla hesabınız varsa her biri için ayrı kapatıp açmalısınız.

Hızlı Tablo: Açık vs Kapalı​

ÖzellikEtkinlik AçıkEtkinlik Kapalı
Çevrimiçi görünme✔️ Görünür❌ Gizli
Son görülme görünürlük✔️ Görünür❌ Gizli
Başkalarının aktifliğini görme✔️ Görünür❌ Görünmez
DM gönderme / okumaEtkilenmezEtkilenmez
“Görüldü” bildirimleriGörünürGörünür (ayrı)

İpuçları ve Dikkat Edilmesi Gerekenler​

• Aktifliği kapatınca başkalarının aktiflik bilgilerini görmek istiyorsanız tekrar açmanız gerekir.
  • Çevrimiçi gözükmemek, DM’leri kontrol ettiğinizde karşı tarafa “çevrimiçi” bilgisi gitmeyeceği anlamına gelir ama mesajı okuduğunuzda “görüldü” görünebilir.
  • Hesabınızda güvenlik endişeniz varsa ayrıca iki faktörlü doğrulamayı (2FA) etkinleştirin.
  • Özellikle iş/işletme hesaplarında ekip içi iletişimde karışıklık oluyorsa bu ayarı ekipçe yönetmeyi unutmayın.

Sık Sorulan Sorular (S.S.S)​

❓ Aktifliği kapattım; mesaj attığım kişi “çevrimiçi” görünüyor mu?
Hayır — aktifi kapattığınızda hem siz görünmez olursunuz hem de başkalarının aktifliğini göremezsiniz.
❓ Aktifliği kapatınca DM “görüldü” etiketi kalkar mı?
Hayır. “Görüldü” bildirimleri ayrı bir mekanizmadır; aktiflik kapalı olsa bile mesajı okuduğunuzda karşı taraf bunu görebilir.
❓ Bu ayar herkese açık mı yoksa takipçilere mi?
Etkinlik durumu tamamen hesap bazlıdır; ayar açık/kapalı olduğunda tüm kullanıcılara karşı geçerlidir.
❓ Hesabımda bir sorun olursa nereden geri açarım?
Aynı menüden (Ayarlar → Gizlilik → Etkinlik durumu) tekrar Etkinlik durumunu göster seçeneğini açabilirsiniz.

Sende şimdi bize katılmak ister misin?

Kayıt ol

Bize katılım kolay ve ücretsizdir!

Giriş Yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Foruma Git ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son Konular

Tips
Geri