Web Analytics

Tema düzenleyici

Gemini Nasıl Bir Yapay Zekadır?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Talha
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 219

Talha

TFC Üye
Tepki Skoru
1,143
Üyelik Yaşı
1 Yıl 7 Ay 1 Gün
Telefon
Samsung
İşletim Sistemi
Windows 11
1/3
Konu sahibi
Google'nin çıkarttığı gemini aracına gemini nasıl bir yapay zekadır diye sordum ve aldığım cevap aşağıdadır. Bazen canım sıkıldığında yapay zekalara sorular sorarım, örneğin chatgpt "sen mi daha iyisin gemini mi?" diye sorarım insanlardan dürüst cevap veriyor diyebilirim. İkimizinde farklı ve güzel özellikleri var diye başlıyor.

Gemini, Google tarafından geliştirilen son derece güçlü ve çok yönlü bir yapay zeka modelidir. Eski adıyla Bard olarak bilinen bu model, metin, görüntü, ses, video ve kodlama gibi farklı formatlardaki içerikleri anlayabiliyor ve bunlarla etkileşime geçebiliyor. Bu da Gemini'yi birçok alanda kullanışlı hale getiriyor.
Gemini'nin Özellikleri:
  • Çoklu Mod: Metin yazma, planlama, öğrenme gibi birçok farklı görevde size yardımcı olabilir.
  • Karmaşık Soruları Cevaplama: Matematik, fizik, tarih gibi alanlardaki karmaşık sorulara bile cevap verebilir.
  • Kodlama: Çeşitli programlama dillerinde kod yazabilir ve mevcut kodları anlayabilir.
  • Büyük Veri Analizi: Büyük miktarda veriyi analiz ederek anlamlı sonuçlar çıkarabilir.
  • Görüntü İşleme: Gönderdiğiniz bir fotoğrafı analiz ederek içindeki nesneleri tanımlayabilir ve bunlarla ilgili bilgi verebilir.
Gemini'nin Kullanım Alanları:
  • Eğitim: Öğrencilerin farklı konularda daha iyi öğrenmelerine yardımcı olabilir.
  • Araştırma: Bilim insanlarına karmaşık sorunları çözmede destek olabilir.
  • Üretkenlik: Günlük işlerinizi daha hızlı ve verimli bir şekilde yapmanıza yardımcı olabilir.
  • Eğlence: Oyunlar, sanal asistanlar gibi birçok farklı alanda kullanılabilir.
Gemini Advanced:
Gemini'nin daha gelişmiş bir versiyonu olan Gemini Advanced, daha da güçlü ve yeteneklidir. Büyük veri kümelerini ve uzun belgeleri anlayabilir, karmaşık projelerde size yardımcı olabilir.
Özetle:
Gemini, Google'ın en gelişmiş yapay zeka modellerinden biridir ve birçok alanda kullanışlıdır. Eğer yapay zeka ile ilgiliyseniz veya günlük işlerinizi kolaylaştırmak istiyorsanız, Gemini'yi deneyebilirsiniz.
Daha fazla bilgi için şu kaynağa göz atabilirsiniz:
Başka sorularınız olursa çekinmeden sorabilirsiniz.
Not:
Bu açıklama genel bir bakış sunmaktadır. Gemini hakkında daha derinlemesine bilgi almak için resmi kaynaklara başvurmanız önerilir.
Bu bilgi faydalı oldu mu? Başka bir konu hakkında bilgi almak ister misiniz?

Her yapay zekanın farklı algoritmaları var. Chatgpt 4o Plus kullanan arkadaşlarım çok memnun olduğunu dile getiriyorlar fakat ücretsizler arasında Gemini, Claude, Copilot gibi yapay zekaların oldukça etkili sonuçlar verdiğini söylüyor.

Yapay zeka elbette olağanüstü fakat ben kullanıcıların yorumlarına daha çok değer veriyorum. Örneğin bir bilgisayar, klavye veya televizyon satın alacağım. Bunu yapay zekaya sormak yerine forum sitesine açıp, ürünleri kullanan forum üyelerinden gerekli tüm bilgiyi almak bana daha mantıklı geliyor.

Her yapay zekanın farklı algoritmaları var. Chatgpt 4o Plus kullanan arkadaşlarım çok memnun olduğunu dile getiriyorlar fakat ücretsizler arasında Gemini, Claude, Copilot gibi yapay zekaların oldukça etkili sonuçlar verdiğini söylüyor.

Yapay zeka elbette olağanüstü fakat ben kullanıcıların yorumlarına daha çok değer veriyorum. Örneğin bir bilgisayar, klavye veya televizyon satın alacağım. Bunu yapay zekaya sormak yerine forum sitesine açıp, ürünleri kullanan forum üyelerinden gerekli tüm bilgiyi almak bana daha mantıklı geliyor.
Yararlı olması adına bende yapay zeka kullananlardan ötürü birkaç kelam etmek isterim.

Ben de aynı şekilde birşey satın almak istediğimde (donanım-ürün vs) forum sitelerinden yararlanıyorum ama perplexity.ai ile zaten forumlarda açılan konuyu taraması ile önüme cevapları getiriyor. İçerisinde youtube, akademik araştırma, reddit gibi yerlerden ve dökümanlarla da arama, ayrıştırıp önüne sunma özelliği var. Ben arama motoru dışında net cevabı almak için de kullanıyorum. Bir yerde yazılan bir argümanı da onunla aratıp teyit ediyorum. Tabii ki derinlemesine araştırma için sadece destek eleman olabilir. Ayrıştırma, araştırma, yaratıcılık noktasında chatgpt'yi daha çok tercih ediyorum. 20 dolar ücretiyle de sınırlı token olsa da ''PLUGIN'' seçenekleriyle aramanızı daraltılmış kategorilere de yönlendirebilirsiniz.

Bunların haricinde de hepsi bir arada yapay zeka eklentisini tecrübe etme şansım oldu. Youtube videolarının özetini de yapıyorum videoya soru da soruyorum.
Farklı dillerde olan videoları ''dublaj'' özelliği ile Türkçeye çeviriyorum. Bu şekilde daha çok bilgiye maruz kalabiliyor. Bakış açılarını görebiliyorum. PDF ile bir bilgiyi araken kaynakları inceleyebiliyor, içinden istediğimiz bilgiyi istediğimiz şekilde alabiliyorum, derin okuma ve Türkçe'ye çevire çevire okuma da yapabiliyorum. PDF'Yİ direkt ekleyip istediğiniz dile de çevirebiliyorsunuz, okumak için ve daha uygun şekilde çevir diye tuşu da var ona tıklayınca tabii ki tokenden gidiyor. Yüzeysel çeviriyor belki o özellik ama en azından ön bilgi için önemli olduğunu düşünüyorum. Resim tasarlama anlamında seçenekleri değiştirdiğinizde çok başarılı değil. GPT gibi olan seçeneklerde biraz daha iyi oluyor. Yabancı site ve blogları da özetleme tuşu ile çok güzel özetleebiliyoruz. Dilediğin promptu ekleme seçeneği de var. Yani bilgisayar da diğer platformlarda da çok verimli bir şekilde kullanabiliyorsunuz. Android tarafında yine ekran görüntüsü alıp içine ekleyip isterseniz yazıları OCR gibi ayıklarsınız, isterseniz tanımlarsınız, isterseniz çektiğiniz yabancı bir tabela vs aklınıza yaratıcılığınıza nasıl gelirse onları da çevirebiliyorsunuz. Mizahi veya birçok karaktere bürünmesi anlamında yine profiller sunuyor uygulamanın içinde...

Adı sider ve fikrimce şans verilebilir. Chrome eklentisi de burada...
Birçok yapay zekayı sınırlı olmak ve sınırsız kullanmak anlamında abonelik seçenkekleriyle kullanabiliyorsunuz.

sider.png

Attilas yapay zeka gününüz soru-cevap / forum sitelerini bitirdi diyorlar, bunu geçmişte facebook içinde söylemişlerdi.

Bilinçli kullanıcılar genelde kullanıcı deneyimine önem veriyor ve bunada forumlardan erişiyorlar. Bir kod düzeltmem gerekiyor, hata alıyorum. Yapay zeka sadece teknik olarak yol gösteriyor, detaya inmiyor. Hatayı araştırdığım zaman forum sitelerinde adamlar 4-5 farklı yol gösteriyor. :)

Attilas yapay zeka gününüz soru-cevap / forum sitelerini bitirdi diyorlar, bunu geçmişte facebook içinde söylemişlerdi.

Bilinçli kullanıcılar genelde kullanıcı deneyimine önem veriyor ve bunada forumlardan erişiyorlar. Bir kod düzeltmem gerekiyor, hata alıyorum. Yapay zeka sadece teknik olarak yol gösteriyor, detaya inmiyor. Hatayı araştırdığım zaman forum sitelerinde adamlar 4-5 farklı yol gösteriyor. :)
Hayır asla bitmez, bitiremez. Google'un veritabanı hepsinden büyük neden o zaman gemini gibi vasat bir yapay zekası var hala :)

Destekçi anlamında mükemmel birşey benden daha yaratıcı değil. O benim ancak köelm olabilir gerçi ücretsiz kölelik yapanlar birşey ifade etmiyor. Önemli olan öne çıkan özelliği nedir? Şu anda yazılımı yapıp otomatik sunucuya ekleyip test etmeni ve publish etmeni sağlayanlar da var. Ben tek başıma yine işin içinden çıkarım ama yapay zeka tanrı değil. Çok zaman alır. Ama adam yazılımı zaten yapıyorsa onun için binlerce kodu saatlerce yazıp test etmekten çok rahat kurtarabilir. Tabii ki çalışılan sektöre göre de sürekli test durumu olacağından yapay zekanın yanlışını da sürekli takip etmesi de işi uzatır.

Sonuç olarak sadece ayak işlerimi yapar. Sadece onunla olmaz. Hayatta birçok şey de böyledir.
Her özellik her insanda, her özellik her cihazda olmuyor, olmaz, olmadı. Benim istediğimi sen istemezsin senin istediğini ben istemem.
Kişiye göre değil global düşünerek yazarlar, yaparlar vs Benim için mükemmel kolaylık ve az kafayı çalıştıran zaten çoktan kapitalist, maddi bakmaya başladı bile...Gerçi hep vardı maddiyat niyetli. Şimdi görüyorum Youtube'da çöp gibi sadece yapay zeka ile körükörüne yazılmış, bilginin gerçekliği, doğruluğu teyit edilmemiş içerikler. Çöp gibi bir yere dönmesine ve Youtube tarafından algoritmanın canını okumalarına sebep olmaya az zaman vardır. Sadece benim düşüncem, öngörüm.

Beyin kısaltmaya programlıdır ve bakış açısına bayılır.
Yoksa her türlü bilgi internette var. Neden herkes dahi değil :)

Düşüncelerine sonsuz saygı duyuyorum fakat yapay zeka çok daha ciddi sorunlar doğurabilir. Bunu söylememin sebebi ise şu an tüm robotlara yapay zeka entegre ediliyor.

Bunun en büyük örneği japon bilim adamınının robotu “devamlı bana emir vermenden sıkıldım” demesi. Olay sadece video, metin, görsellik vs. değil hocam :) çok daha farklı durumlarda kullanıyorlar/kullanacaklar.

Düşüncelerine sonsuz saygı duyuyorum fakat yapay zeka çok daha ciddi sorunlar doğurabilir. Bunu söylememin sebebi ise şu an tüm robotlara yapay zeka entegre ediliyor.

Bunun en büyük örneği japon bilim adamınının robotu “devamlı bana emir vermenden sıkıldım” demesi. Olay sadece video, metin, görsellik vs. değil hocam :) çok daha farklı durumlarda kullanıyorlar/kullanacaklar.
Çok geniş bir konu tabii ki. Ben robot filminde bir sahne var; robotun kıpırdama sahnesi :) O geldi aklıma...Öyle şeyler mi :)

Sende şimdi bize katılmak ister misin?

Kayıt ol

Bize katılım kolay ve ücretsizdir!

Giriş Yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Foruma Git ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tips
Geri