Web Analytics

Tema düzenleyici

Forum Oyunları (Tavla, Okey vb.) Olsa Nasıl Olur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Garfield
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 34
  • Görüntüleme Görüntüleme 485
Yönetici
Garfield

Garfield

I love this place! ❤
TFC Admin
Tepki Skoru
1,839
Telefon
Apple
İşletim Sistemi
Windows 11
1/3
Konu sahibi
Evet çok değerli TFC üyeleri, aklımda yıllar önce vardı fakat şimdi sizlere sorayım dedim. Çok uçuk olabilir ama sizlerinde fikirlerini almak isterim. Örneğin forum içerisinde tavla, okey, satranç vb. oyunlar olsa? Ve bu oyunlar direkt foruma entregreli olsa, foruma üye olan kişiler bu oyunları oynayacaklar.

Peki kredi sistemi nasıl olacak? Elbette aktiflik, konu, çözüm, tepki ve mesajlar ile. Böyle bir sistem geliştirilse sizce nasıl olur? Var mı aramızda böyle oyun oynayanlar? Sadece beyin fırtınası yapmaya çalışıyorum. Kullandığımız altyapı XenForo, buna uygun plugin geliştirilebilir diye düşünüyorum. Elbette çok fazla emek ve maddiyat gerektirir düşüncesindeyim.

Konu sahibi
Bence FRP alanı oluşturalım. Benim bir forum projem idi aslında. Bir evren oluşturup, o evren üzerinde yazarak rol yapma oyunu.

Konu sahibi
Bence FRP alanı oluşturalım. Benim bir forum projem idi aslında. Bir evren oluşturup, o evren üzerinde yazarak rol yapma oyunu.
Biraz daha detaylandırabilir misin? Benim aklımdaki de turnuva falan yaparız forum içerisinde eğlenceli olur diye düşünüyorum.

Konu sahibi
Kayseri'ye geldiğinde mantı ısmarlarım, hem de ev mantısı :D

HOcam senin mantı borçları çoğaldı farkındasın değil mi? 🤣🤣

Bu arada tavlada alırım aklını. Gelirse güzel olabilir.

Konu sahibi
HOcam senin mantı borçları çoğaldı farkındasın değil mi? 🤣🤣

Bu arada tavlada alırım aklını. Gelirse güzel olabilir.
Aslında güzel bir tepsi mantısı süper olmaz mı? :D

Tavla konusunda bu kadar iddalı olman beni şaşırttı :D

Biraz daha detaylandırabilir misin? Benim aklımdaki de turnuva falan yaparız forum içerisinde eğlenceli olur diye düşünüyorum.

Örnek; Hogwarts düşün. Orada hem işletme (Diagon Yolu) hem de okul var. Okulun içinde, belirli branşlarda öğretmenler, öğrenciler var. Sende mulakat sonucunda öğrenci olarak, oyuna başladın. İksir dersi için, Karanlık Orman'a gitmen gerekiyor. Bunun süreç içinde, evrelerini yazarak anlattığın ve forum içinde birileri ile ortak zamanlı yazışabildiğin bir alan düşün;

(eQuaL İksir dersinden sonra çok hevesliydi. Profesör 'ün anlattığı iksiri yapabilmek için, gerekli bütün bitkileri toplamak için yola koyuldu.)

Ortalık normalinden sessizdi, sakin adımlarla sınıftan dışarı çıktı. Düşünceli adımlarla yürürken bağcığının çözülmüş olduğunu fark etmedi. Takılıp, yere düştüğünde diğer öğrencilerin ona güldüğünü fark etti. Utanmıştı ve hızlıca uzaklaştı. Okul Koridoruna ilerledi.

Bunu yazdıktan sonra, forumun alt başlığı "-Okul Koridoru" sekmesine yazmam lazım.

Oraya yazdıktan sonra, "-Okul Bahçesi" sekmesine yazmam lazım.

vb vb. Burada da örnek veriyorum. "-Okul Bahçesinde" biri ile sohbet edeceğim. Onunda bu yollarda yazılar yazıp okul bahçesine gelmesi ve benimle konuşması lazım.

Üstün körü ve hızlıca yazdım.

Konu sahibi
Çok beğendim bu fikri, gerçekten süper. Eğer uygulanabilirse muhteşem olur, ben önce olmak isterim başlayayım dersen detaylı olarak anlat bizler devam edelim konu içerisinde. Çok hoşuma gitti bu fikir :)

Konu sahibi
Tamam bir evren seçelim, üzerine kurgulayalım. Mitoloji de olabilir örnek olarak.
Anlaştık süper olur, öncelikle sen bunun detayını sunman gerek konu açarak aksi hâlde çok daha net anlamalıyız.

Anlaştık süper olur, öncelikle sen bunun detayını sunman gerek konu açarak aksi hâlde çok daha net anlamalıyız.

Bunun ar/ge maliyeti fazla tutar. Mantı yeterli olmaz.

Konu sahibi

Sende şimdi bize katılmak ister misin?

Kayıt ol

Bize katılım kolay ve ücretsizdir!

Giriş Yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Foruma Git ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son Konular

Tips
Geri