Web Analytics

Tema düzenleyici

Dünyanın en değerli 10 ligi açıklandı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Talha
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 184

Talha

TFC Üye
Tepki Skoru
1,143
Üyelik Yaşı
1 Yıl 7 Ay 1 Gün
Telefon
Samsung
İşletim Sistemi
Windows 11
1/3
Konu sahibi
Transfermarkt verilerine göre dünyanın en değerli ligleri tek tek sıralandı. Süper Lig 1.15 milyar Euro piyasa değeriyle listede ilk 10 sırada yer alırken. İngiltere Premier Lig rakiplerine açık ara fark attı. Premier Lig’i sıralamada İspanya, İtalya ve Almanya takip etti.

10- Jupiler Pro League (Belçika) 921 milyon Euro
1.webp

9- Süper Lig (Türkiye) 1.15 milyar Euro

2.webp

8- Eredivisie (Hollanda) 1.32 milyar Euro

3.webp

7- Championship (İngiltere) 1.56 milyar Euro

4.webp

6- Liga Portugal (Portekiz) 1.62 milyar Euro

5.webp

5- Ligue 1 (Fransa) 3.58 milyar Euro

6.webp

4- Bundesliga (Almanya) 4.49 milyar Euro

7.webp

3- Serie A (İtalya) 4.95 milyar Euro

8.webp

2- LaLiga (İspanya) 5.48 milyar Euro

9.webp

1- Premier League ( İngiltere) 11.75 milyar Euro

10.webp

KAYNAK

Ekli dosyalar

• 8.webp
    8.webp
    32.2 KB · Görüntüleme: 15
  • 5.webp
    5.webp
    22.4 KB · Görüntüleme: 14
Ülkede değer verilen tek spor kategorisi futbol, alternatif sporlara yönelmek gerekiyor artık. Tour de France dünyaca ünlü bisiklet yarışı organizasyonu, dünyanın en çok izlenen sporuymuş ve ücretli platformda yayınlanmasına rağmen.

Konu sahibi
Hemen çürüttüm o bilgiyi. :D

Bisikleti durduk yere kimse izlemez hocam. F1 yada motorsikletin izlenmesi bile son yıllarda iyice arttı.

Hemen çürüttüm o bilgiyi. :D

Bisikleti durduk yere kimse izlemez hocam. F1 yada motorsikletin izlenmesi bile son yıllarda iyice arttı.
Tour de France bisiklet turunun izlenmelerine bakalım :D Adamlar dağın ucunda başlıyor, bitişe kadar full destek veriyorlar :)

Olay sadece bir spor kategorisine yönelmek. Neden boks turnuvalarında iyi değiliz? Neden kayak, tenis, bisiklet, vücut geliştirme konularında iyi değiliz? Maalesef destek yok. Yıllardır en büyük para futbolda dönüyor (kulüpler açısından) futbola yönlendiriliyor. Bir de en fazla kaos, tartışma vs. futbolda.

Konu sahibi
Teniste iyi olmak için milyar dolarlara gerek yok. Disiplin yok bizde. Tenis dediğin ne? Bir raket, bir top. Güzel bir antrenörler günde 6-7 saat çalıştınmı bitti. Masatenisin de aynı mantık. Cok basit ve kolay bir spor ama uzak doğuluların bileğini kimse bükemiyor. Neden? Dünyanın en disiplinli insanları da ondan.

Disiplin konusunda katılıyorum, bizlerde o yok. Zamanında yurtdışına transfer olan futbolcular bile kendilerinden geçiyorlar. Ve en çok para harcanan spor. Maalesef bizim toplum egosuna çok yenik düşüyor, taşrada insanların cebi biraz para görsün kendinden daha az parası olanı bile eziyor.

Her zaman diyorum, her yerde söylüyorum bizim öğrenmemiz gereken ilk şey "ahlak". Ahlaksız olan toplumlarda saygı, sevgi ve hoşgörü gibi unsurları her zaman korkaklık olarak görürler.

Konu sahibi
Heee. Şöyle bir şey de var. Belki de disiplin kadar önemli olan şey hem de. Ekonomik durum. Yurtdışındaki adamların öyle bir kaygısı olmadığı için tek konsantrasyonu spor olabiliyor. Ama bizim gibi 3. Sınıf ülkelerde malesef böyle bir durum söz konusu değil.

Heee. Şöyle bir şey de var. Belki de disiplin kadar önemli olan şey hem de. Ekonomik durum. Yurtdışındaki adamların öyle bir kaygısı olmadığı için tek konsantrasyonu spor olabiliyor. Ama bizim gibi 3. Sınıf ülkelerde malesef böyle bir durum söz konusu değil.
Aklıma aşağıdaki görsel geldi, Abd kız basketbol takımı ve El Salvador kız basketbol takımı arasındaki farka bakar mısın? 95 sayı fark yemiş El salvador...

abd-kadin-baskebol-takimi-el-salvadora.webp

Sende şimdi bize katılmak ister misin?

Kayıt ol

Bize katılım kolay ve ücretsizdir!

Giriş Yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Foruma Git ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son Konular

Tips
Geri