Web Analytics

Tema düzenleyici

Bazı YouTuber’lar Androide Geçmeye Başladı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Furkan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 303

Furkan

TFC Üye
Tepki Skoru
83
Üyelik Yaşı
1 Yıl 6 Ay 28 Gün
1/3
Konu sahibi
Selamlar. Birkaç gündür takip ettiğim bir konu vardı. Sizlerin de görüşünü almak istiyorum.

Teknoloji ve inceleme alanında Türkiye’nin önde gelen ve ciddi anlamda geniş kitlelere hitap eden bazı YouTuber’ları iPhone safından Android ve özellikle Samsung’a geçmeye başladı. Geneli uzunca videolar çekerek geçiş nedenlerini anlatmış ve haksız da sayılmazlar.

Sizin bu konudaki görüşlerinizi merak ediyorum.

Samsung'a geçen Youtuber'ların hepsine hak veriyorum. iPhone artık kendi içerisinde bir döngüye girdi ve geçtiğimiz günlerde Mark Zuckerberg iPhone hakkında açıklamalarda bulundu hâliyle birçok kişi android cihazları tercih etmek durumunda kaldı.

Bu arada anlam veremediğim olaylardan birisi son dönemlerde Zuckerberg neden bu kadar dürüst olmaya başladı? iPhone hakkında açıkmaları, covid hakkında gerçekleri söylemesi vs. bunun altında ne yatıyor, merak uyandırıyor.

Samsung'a geçen Youtuber'ların hepsine hak veriyorum. iPhone artık kendi içerisinde bir döngüye girdi ve geçtiğimiz günlerde Mark Zuckerberg iPhone hakkında açıklamalarda bulundu hâliyle birçok kişi android cihazları tercih etmek durumunda kaldı.

Bu arada anlam veremediğim olaylardan birisi son dönemlerde Zuckerberg neden bu kadar dürüst olmaya başladı? iPhone hakkında açıkmaları, covid hakkında gerçekleri söylemesi vs. bunun altında ne yatıyor, merak uyandırıyor.
Günah çıkartıyor herhalde. Kendisinin sütten çıkmış ak kaşık olduğunu sanıyor olmalı.

Günah çıkartıyor herhalde. Kendisinin sütten çıkmış ak kaşık olduğunu sanıyor olmalı.
Muhtemelen öyle hocam, aksi hâlde arkadaşlarının projelerine çöktüğünü hiçbir zaman unutmam. Adamın savunması "tek satır kodlarını kullanmadım." Arkadaş demezler mi sen adamların fikrini direkt olarak çalıyorsun, gidiyorsun kodluyorsun; kodları çalıp çalmaman pek umurlarında olur mu?

Mark bana gram güven vermiyor, Facebook ilk çıktığı dönemlerde kurucusu olarak forum platformlarında yayınlanıyordu adam da aşırı itici bir tip var. Belki yaptığım şey önyargıdır fakat benim bu adama karşı ciddi anlamda önyargım var.

Türkiye'de Apple üzerinden devamlılığı ekonomik durum belirliyor. Algı Apple iyidir, bozulmaz, virüs girmez, yıllarca kullanılır. Android buna göre tam tersidir. İkinci el piyasasında para etmez vb. Bu yüzden, satın alım süreci etki altında kalıyor. Performans tabanlı kullanım için bence kesinlikli Andorid altyapılı cihazlar tercih edilmeli. (Samsung, Xiaomi vb.) Ama yıllarca Whatsaapp, Instagram, Internet gibi kullanılacaksa ortalama 7 yıl Apple cihazları seni taşır. Şarj konusunda, verimsiz ilerlemeye başladığında piyasada bulunan alternatif marka (Rova vb.) pil ile destekleyebilirsin.

eQuaL sonuna kadar katılıyorum... öyle bir algı yapıldıki, iPhone dışında tüm cihazların kullanımı tehlikeli olarak görünüyor. Bu algıya kapılanlardan birisi de benim fakat bu süre içerisinde çok fazla şey kaçırdığımı düşünüyorum.

Rom ve Root atmasam hiçbir markayı kullanmam. Hayatta herşeyi kişileştiremeyeceksem, seçeneklerim olmayacaksa neye göre en iyi diyeceğim? Birinde olan diğerinde, diğerinde olan ötekinde yok. En nihayetinde Amerikan malı, ne kadar masum olabilir? Elektronik alırken güvenliğe bakmıyorum bile. Ne kadar faşist ve neyi dayatıyor, onlara biraz bakıyorum.

Mecburen bu dayatmalara maruz kalabiliyoruz, bunun sebebi ise tamamen kapitalizm. Her ne kadar iki büyük firma rakip dahi olsa, aralarında mutlaka danışıklı dövüş oluyor. Arada kalan her daim bu duruma maruz kalan halk oluyor.

Mecburen bu dayatmalara maruz kalabiliyoruz, bunun sebebi ise tamamen kapitalizm. Her ne kadar iki büyük firma rakip dahi olsa, aralarında mutlaka danışıklı dövüş oluyor. Arada kalan her daim bu duruma maruz kalan halk oluyor.
Tabii ki ve ürün her türlü biziz.

Tüm konunun özeti bu yazdığınız cümle bence hocam. Olay tam olarak bu.
Birbirlerine satın alınmış firmalar en kral ödülleri versin, pazarlama yapsın, en iyi şirketlerle mış gibi yapsınlar. Ben bana ne kadar hitap ediyor ona bakacağım yani.

Android'in tek kötü bir yanı var. Satın alırken belkide hiç açmayacağınız çöp uygulamalarla son kullanıcısının önüne gelmesidir. Google'ın bir sürü gereksiz çöp uygulaması yetmezmiş gibi bir de telefon üreticisi kendi çöp uygulamalarıyla dolduruyor, dahili hafızayı gereksiz şişiriyor. Son kullanıcı da telefonunu rootlayıp gereksiz şeyleri silmek zorunda kalıyor. Bir ara uzun soluklu güncelleme desteği de olan stok android özellikli Google One projesi vardı. Aslında iyi idi. Şimdilerde neden yok oldu bilgim yok.

Bu geçiş aslında Android cihazların sunduğu çeşitlilik, kişiselleştirme imkânları ve fiyat/performans avantajından kaynaklanıyor olabilir. Özellikle Samsung’un kamera, ekran ve yazılım anlamında ciddi ilerleme kaydetmesi tercih sebebi oluyor. Her iki ekosistemin de avantajları var; sonuçta ihtiyaç ve beklenti meselesi. 🙂

Sende şimdi bize katılmak ister misin?

Kayıt ol

Bize katılım kolay ve ücretsizdir!

Giriş Yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Foruma Git ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tips
Geri