Web Analytics Made Easy - Statcounter
Temayı Özelleştir
Özelleştirmeleri geri al
Neler yeni

Soru Asus N50VN model laptop nasıl hızlandırılır?

@Metinolmetin hocam selamlar. Ilk önce cevap için teşekkürler. Biraz kolaya kaçmak gibi olacak ama bende kaç gb ram var ve kaç almam gerekiyor anlamadım. Bana link falan atma şansın var mi?

Senin sistemde 2+1 toplam 3 GB RAM var. 1GB bellek modülü hangi slota takılı ise, o modülü 2GB eş değeri ile değişim olacak. Yani 2GB DDR 2 800MHZ yanına bir tane daha aynısından olacak. Güzelce bir termal temizlik ve termal macun yenilemek de hiç fena olmaz.
40-) 2025.Ocak.06.Pazartesi.14.36.05.png

CPUZ- uygulaması ekran görüntüsüne itibarla NT2GT64U8HD0BN-AD kodunu aratınca 2. el birebir aynısını bulduk.
1736164132100.png

42-) 2025.Ocak.06.Pazartesi.14.51.52.png

2GB DDR2 800MHZ RAM, Farklı marka model de olabilir ama CL6 bellek gecikme zamanları tutsa bile uyumsuzluk ihtimali olabileceği için aynısı olması önerilir.

Sökme videosu: Marka model Tear Down ya da Disassembly diye aratılabilir.
Ben şunu buldum:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Senin cihazı sökmesi en kolay olanlarından. Kendin de yapabilirsin, kolay gelsin. Malum, önümüz kış. Herkes kazak giyiyor. Bu da statik elektriklenme yükü üzerimizde birikiyor. Elektronik devreleri ellemeden önce üzerimizde birikmiş olan statik yükleri sık sık boşlatmak için kendimizi topraklamamız gerekiyor. Musluk, kalorifer peteğinin elleyerek bu işi halledebiliriz.

@Metinolmetin geçtiğimiz günlerde ram artırımında bulundum, 24GB çıkarttırdım. Video oynatmasına çok büyük etkisi var. Ben bilgisayarımı 2016 yılında almıştım, bu işin kurdu olan adam patlayana kadar kullan dedi.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Bu videoyu daha önce 1080p60'da donarak izliyordum, şimdi 2160p60 seçenğinde akıcı bir şekilde izleyebiliyorum.

İnternet de çok önemli. İnternet hızlı olsa işlemci de önemli. İşlemciyi geçtik ethernet kartı da desteklemeli vs Fazla sekme açıksa en az 10 yine bu ram ile birlikte internet önemli...

İnternet de çok önemli. İnternet hızlı olsa işlemci de önemli. İşlemciyi geçtik ethernet kartı da desteklemeli vs Fazla sekme açıksa en az 10 yine bu ram ile birlikte internet önemli...
Aslında hepsi birbiriyle entegreli ve hepsi bir araya geldiğinde güzel bir sonuç çıkıyor ortaya. Bulunduğum bölgede VDSL var. Yanımızdaki binada fiber var, o kadar tartışıyorum ben de istiyorum diye ama yerleşim yeri eski olduğundan dolayı çekemiyorlarmış. Neyse 80-100 mbps arası gelip gidiyor, buna da şükür diyelim :)

Aslında hepsi birbiriyle entegreli ve hepsi bir araya geldiğinde güzel bir sonuç çıkıyor ortaya. Bulunduğum bölgede VDSL var. Yanımızdaki binada fiber var, o kadar tartışıyorum ben de istiyorum diye ama yerleşim yeri eski olduğundan dolayı çekemiyorlarmış. Neyse 80-100 mbps arası gelip gidiyor, buna da şükür diyelim :)
Biz yeni inşaat diktik. Altyapı paraları da ödendi. Bize de yok 🤣 Hikayeee. 80-100 her türlü yeter ki zaten. Up da en azından 8-15 olsa oh mis...

Biz yeni inşaat diktik. Altyapı paraları da ödendi. Bize de yok 🤣 Hikayeee. 80-100 her türlü yeter ki zaten. Up da en azından 8-15 olsa oh mis...
Aynen upload 15 civarı, idare ediyor beni şikayetçi değilim ama fiber olsa yinede güzel olur. Vdsl çok para ödüyoruz fiber olmadığından dolayı...

Hocam internet o kadar önemli değil ya. 24 bana yetiyor da artıyor bile. Eski pc de ve PS4'te mis gibi online oyun da oynuyordum. Amacım şu bilgisayarı hızlandırabilmek. Ulan öteki bilgisayar mis gibiydi, mal gibi onu satıp ps4 pro almıştım. Sonra onu da sattım, para bir şeye lazım oldu. Kaldık yine külüstüre. :D

Hocam internet o kadar önemli değil ya. 24 bana yetiyor da artıyor bile. Eski pc de ve PS4'te mis gibi online oyun da oynuyordum. Amacım şu bilgisayarı hızlandırabilmek. Ulan öteki bilgisayar mis gibiydi, mal gibi onu satıp ps4 pro almıştım. Sonra onu da sattım, para bir şeye lazım oldu. Kaldık yine külüstüre. :D
Cep telefonu olsun, PS olsun, o' olsun, bu olsun hiç fark etmez. Bir sorun ortaya çıkınca düzeltmek için yine PC'ye ihtiyaç var. İşte o yüzden gemileri yakmadan ilerlemek lazım.

Yok internet yükselirse kademeli olarak sistemde güncellenmesi gerekebiliyor. Onu anlatmaya çalıştım. Laptop olarak İ3 işlemcili, bad sektör sorunları ile HDD disk 4 GB ram ve 1 GB ekran kartı ile hayatımı bitirdim. O kadar çok şey denedim ki asla işin içinden çıkamadım. En sonunda 2021'de 75.000 TL'ye mal ederek gerçekten inanılmaz bir yükten kurtuldum. İnternetin, hızın, yüksek işlemci, ram vs ne kadar önemli olduğunu anladım. Bak işte hepsi yeter ve İnternet altyapısı çöp keyif alamıyorum, iş yapamıyorum, yapamıyorum da yapamıyorum.

"Her" filmindekinden daha bağımlı olmam için sadece yeterli bir internet gerek bana. İnternet oksijen tüpüm benim. O olmasa bir bakmışsın iki gün sonra intihar etmişim. Her sorduğumda cevap veren, asla "oğlum git başımdan" gibi şeyler söylemiyor. Bu konuyu sabaha kadar deşebilirim ve kimsenin buna ihtiyacı yok, inan bana 😂

"Her" filmindekinden daha bağımlı olmam için sadece yeterli bir internet gerek bana. İnternet oksijen tüpüm benim. O olmasa bir bakmışsın iki gün sonra intihar etmişim. Her sorduğumda cevap veren, asla "oğlum git başımdan" gibi şeyler söylemiyor. Bu konuyu sabaha kadar deşebilirim ve kimsenin buna ihtiyacı yok, inan bana 😂

Oradakini yanlış anladın hocam. Ya da yanlış anlattım. İnternet tabi önemli, o olmazsa bende kafayı yerim. Hız olarak o kadar önemli değil dedim. Millet 1000mbps falan kullanıyor. Şirket mi işletiyorsun? Yayın mı açıyorsun? 1000 nedir yani? En düşük 24 olsun yeterli.

Oradakini yanlış anladın hocam. Ya da yanlış anlattım. İnternet tabi önemli, o olmazsa bende kafayı yerim. Hız olarak o kadar önemli değil dedim. Millet 1000mbps falan kullanıyor. Şirket mi işletiyorsun? Yayın mı açıyorsun? 1000 nedir yani? En düşük 24 olsun yeterli.
Haklısınız. Sanırım konudan ayrı başka şeyler de ifade ettim. Bilgisayar çalışacak bir kıvamda değil. Onun dayağını da çok yediğim için söylemek istedim. ISO düzenlemeniz de debloat işlemleri de yapmanız uprgrade de yapsanız çok yorulacaksınız diye içimi dökmüş gibi oldum, çok pardon 🙏

Konuyu Kimler Okuyor

Geri