Peki neden önek olarak inceleme öneki ekledim. Bu kararı vermeden önce solunum testi, kan testi ve tomografi yaptırdım. Şükür bir sorun çıkmadı ve ben de 1 Ocak itibari ile 3 gün su diyeti yapmaya çalışacağım. Su diyeti nasıl oluyor ve ne işe yarıyor bildiğim kadarı ile bunlardan bahsedeyim.
Su diyetinde su harici hiçbir şey almayacağım vücuduma, tuza ihtiyacı olan bünyeler ortalama günde 5 gram tuz tüketiyorlarmış. Zaten böyle bir diyete başlayacaksanız kesinlikle doktorunuzla görüşün, gerekli tetkikleri yaptırın derim. Aksi hâlde vücudunuza oldukça zararlı (karbonhidrat, protein vs. hiçbir besin girmiyor).
Peki su diyetinin sağlık açısından ne gibi faydaları var?
Su diyetinde su harici hiçbir şey almayacağım vücuduma, tuza ihtiyacı olan bünyeler ortalama günde 5 gram tuz tüketiyorlarmış. Zaten böyle bir diyete başlayacaksanız kesinlikle doktorunuzla görüşün, gerekli tetkikleri yaptırın derim. Aksi hâlde vücudunuza oldukça zararlı (karbonhidrat, protein vs. hiçbir besin girmiyor).
Peki su diyetinin sağlık açısından ne gibi faydaları var?
- Su tüketimi toksinlerin böbrekler yoluyla atılmasına yardımcı olur.
- Katı gıda alımı olmadığından sindirim sistemi dinlenir.
- Kısa vadede hızlı kilo kaybı sağlayabilir (çoğunlukla su ve glikojen kaybı).
- Uzun süreli açlık, hücrelerin kendini temizleme süreci olan otofajiyi destekleyebilir.