Web Analytics Made Easy - Statcounter
Temayı Özelleştir
Özelleştirmeleri geri al
Neler yeni

İnceleme 3 Gün Su Diyeti Yapmaya Çalışacağım

Tevfik

Yönetici
Onaylı Profil
TFC Puanı
113
Peki neden önek olarak inceleme öneki ekledim. Bu kararı vermeden önce solunum testi, kan testi ve tomografi yaptırdım. Şükür bir sorun çıkmadı ve ben de 1 Ocak itibari ile 3 gün su diyeti yapmaya çalışacağım. Su diyeti nasıl oluyor ve ne işe yarıyor bildiğim kadarı ile bunlardan bahsedeyim.

Su diyetinde su harici hiçbir şey almayacağım vücuduma, tuza ihtiyacı olan bünyeler ortalama günde 5 gram tuz tüketiyorlarmış. Zaten böyle bir diyete başlayacaksanız kesinlikle doktorunuzla görüşün, gerekli tetkikleri yaptırın derim. Aksi hâlde vücudunuza oldukça zararlı (karbonhidrat, protein vs. hiçbir besin girmiyor).

Peki su diyetinin sağlık açısından ne gibi faydaları var?
  • Su tüketimi toksinlerin böbrekler yoluyla atılmasına yardımcı olur.
  • Katı gıda alımı olmadığından sindirim sistemi dinlenir.
  • Kısa vadede hızlı kilo kaybı sağlayabilir (çoğunlukla su ve glikojen kaybı).
  • Uzun süreli açlık, hücrelerin kendini temizleme süreci olan otofajiyi destekleyebilir.
Altını çiziyorum yeniden, eğer diyabet, kalp rahatsızlığı veya herhangi bir kronik rahatsızlığınız varsa kesinlikle uzak durmalısınız bu diyetten. Bakalım ben kaç gün dayanabileceğim. Aç kaldığımda genelde agresif oluyorum ve başım ağrıyor. Umarım en güzel şekilde atlatırım. Konuyu güncel tutacağım, yarın tartılacağım aç karnına. Ve eğer başarabilirsem ne kadar kilo vereceğim onu söyleyeceğim.

Başlamadan önce gerekli testleri yaptırmanız iyi olmuş, dikkatli ilerlemeniz önemli. Su diyeti ciddi bir süreç, enerjinizin düşmesi ve baş ağrısı gibi durumlar yaşanabilir. Kendinizi kötü hissederseniz hemen bırakmayı düşünün. Güncellemelerinizi merakla bekliyorum, kolay gelsin! (y)

Başlamadan önce gerekli testleri yaptırmanız iyi olmuş, dikkatli ilerlemeniz önemli. Su diyeti ciddi bir süreç, enerjinizin düşmesi ve baş ağrısı gibi durumlar yaşanabilir. Kendinizi kötü hissederseniz hemen bırakmayı düşünün. Güncellemelerinizi merakla bekliyorum, kolay gelsin! (y)
Kesinlikle bırakırım eğer sorun yaşarsam, hiçbir şey sağlıktan önemli değil. Muhtemelen şeker ile ilgili sorunlar yaşarım diye düşünüyorum fakat yaşamazsam 3 günü tamamladığımda ne gibi değişiklikler olacak göreceğim.

Bu arada süreci tamamlayayım veya tamamlamayayım, bitirdikten sonra katı yiyeceklerden mutlaka uzak durmam gerekiyormuş. Hemen bitiminden sonra bir çorba ile başlayarak yemek yemeye devam etmeliymişim, diğer türlü mideye büyük zararı oluyormuş.

çorba ile başlayarak yemek yemeye devam etmeliymişim
Tabi mide az az küçülmeye başlıyo. Bende diyete başladım. Şimdilik ara öğünle birlikte 4 öğün yiyorum. 1 Haftada 2.5 kilo verdim. Başlarda 5-10 kilo vermek kolay oluyor ama sonradan kilo verme yavaşlıyo.

Tabi mide az az küçülmeye başlıyo. Bende diyete başladım. Şimdilik ara öğünle birlikte 4 öğün yiyorum. 1 Haftada 2.5 kilo verdim. Başlarda 5-10 kilo vermek kolay oluyor ama sonradan kilo verme yavaşlıyo.
Süpersin hocam, peki bunun yanında ekstra olarak spor yapıyor musunuz? Veya kardiyo yapıyor musunuz? Bu arada boy ve kilo nedir? Yağ oranı ölçümü yaptırdınız mı? Bunun üzerine konuşmak oldukça güzel olur diye düşünüyorum.

Süpersin hocam, peki bunun yanında ekstra olarak spor yapıyor musunuz? Veya kardiyo yapıyor musunuz? Bu arada boy ve kilo nedir? Yağ oranı ölçümü yaptırdınız mı? Bunun üzerine konuşmak oldukça güzel olur diye düşünüyorum.
Şu sıra çok olmasada kahvaltıdan önce sahilde yürüyüş yapıyorum. Ayrıca ağırlık setimle de çalışmak istiyorum ama işte şu sıra biraz kas hasarım yüksek onun için bi tık uzak durdum. Diyetisyenle çalışıyorum 1.83 boy 118 kiloyum 37.5 kilo vücut yağı var. Hedefim 90 kiloya düşmek. 8 Ayda düşeceğime inanıyorum.

Şu sıra çok olmasada kahvaltıdan önce sahilde yürüyüş yapıyorum. Ayrıca ağırlık setimle de çalışmak istiyorum ama işte şu sıra biraz kas hasarım yüksek onun için bi tık uzak durdum. Diyetisyenle çalışıyorum 1.83 boy 118 kiloyum 37.5 kilo vücut yağı var. Hedefim 90 kiloya düşmek. 8 Ayda düşeceğime inanıyorum.
Süper hocam vallahi senin adına çok sevindim. Ben de 1.87 boyundayım şu an 95 kiloyum. Yarış bisikleti pedalladığım dönemlerde 83 kiloydum ve yağ oranım %12 idi (şu an %18 civarında). Ben de 85 kilo civarına düşmek istiyorum açıkçası, kendimi daha zinde ve sağlıklı hissediyorum nefes alışverişim dahi harika oluyor.

Ağırlıkla kilo vermeniz çok daha mantıklı olur hocam, hem vücudunuzda derilerinizin sarkmasını (çatlakları) önler hem de vücutta kas oranın artması demek yağları daha hızlı yakmak demek (yanlış bilinen gerçek / yağlar kasa çevrilmez :D)

Çok sevindim ama bu derece istikrarlı olmanıza, bizim tesis içerisinde diyetisyen var kendim takip ederim vücudumu. 5 kilo verdiğim zaman "ooo nasıl verdin yaa" diye tepki veriyor kadın. Kendisi 1.60 boyunda 100 kilo civarında :( keşke o da güzel bir adım atsa diyete başlayarak.

Aynı şehirde olsaydık sağlam idman yapardık hocam, harika olurdu.

Kesinlikle bırakırım eğer sorun yaşarsam, hiçbir şey sağlıktan önemli değil. Muhtemelen şeker ile ilgili sorunlar yaşarım diye düşünüyorum fakat yaşamazsam 3 günü tamamladığımda ne gibi değişiklikler olacak göreceğim.

Bu arada süreci tamamlayayım veya tamamlamayayım, bitirdikten sonra katı yiyeceklerden mutlaka uzak durmam gerekiyormuş. Hemen bitiminden sonra bir çorba ile başlayarak yemek yemeye devam etmeliymişim, diğer türlü mideye büyük zararı oluyormuş.
Kesinlikle doğru, diyeti bitirdikten sonra mideyi yavaş yavaş alıştırmak gerekiyor. Çorba gibi hafif şeylerle başlamak mantıklı. Şeker konusunu da iyi gözlemleyin, en ufak bir sorun hissederseniz bırakmanız en sağlıklısı olur. Süreci merakla takip ediyorum, kolaylıklar dilerim!

Konuyu Kimler Okuyor

Geri