Web Analytics

Tema düzenleyici

WordPress.com Domain İç Transfer Nasıl Olur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Garfield
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 674
Yönetici
Garfield

Garfield

I love this place! ❤
TFC Admin
Tepki Skoru
1,837
Telefon
Apple
İşletim Sistemi
Windows 11
1/3
Konu sahibi
Merhaba değerli Teknoloji Forum ailesi, birçok kişinin bildiği üzere Google Domains kapandıktan sonra WordPress.com direkt olarak bir kampanya başlattı ve bu kampanya ile alan adlarınızı Wordpress içerisine yönlendirdiğiniz vakit 1 (bir) yıl boyunca alan adınızı uzatıyordunuz.

Fakat WordPress.com geçtiğime çok pişman oldum, keşke domainleri yönlendirmeseydim diyorum; çok ağır ve yavaş açılıyor. Şimdi ise gelelim WordPress.com domaini iç transfer etme işlemine. Şu an görselli olarak anlatacağım fakat wordpress.com o kadar ağır açılıyor ki, çok büyük bir sabır istiyor insanda.

WordPress.com giriş yapıyoruz, sıralanan domain ya da domainlerimizin yanında görmüş olduğunuz gibi üç nokta var; oraya tıklıyoruz.
wordpress-domain-ic-transfer.webp

Üç noktaya tıkladıktan sonra "Ayarları Görüntüle" sekmesine tıklayıp yeni açılacak sayfanın gelmesini bekliyoruz.
wordpress-domain-ic-transfer-1.webp

Sağ tarafında bu şekilde bir görünüm listelenecek, hemen ardından "Aktar" seçeneğine tıklıyoruz.
wordpress-domain-ic-transfer-2.webp

Yukarıdaki alanda isterseniz Wordpress.com iç transfer gerçekleştirebilirsiniz, isterseniz yetkilendirme kodu alarak dış transfer olarak domaini başka bir firmaya yönlendirebilirsiniz.
Bizler burada iç transfer yapacağımızdan dolayı "Başka bir WordPress kullanıcısına" seçeneğini seçiyoruz.
wordpress-domain-ic-transfer-3.webp

Alıcı bilgisini (mail adresini) girdikten sonra alan adını aktar sekmesine tıklamalısınız. Ve işlemimiz bu kadar. Aşağıda paylaşacağım görselde ise alan adını aktardığıma dair bir ekran görüntüsü var. Aklınıza takılan herhangi bir soru var ise lütfen konu altına yazmaktan çekinmeyiniz.
wordpress-domain-ic-transfer-4.webp

Bir domain devir etmem gerekiyordu Wordpress üzerinden, hazır devir ediyorum bir de konu açayım dedim Teknoloji Forum'a, umarım faydasını görürsünüz :)

Ekli dosyalar

• wordpress-domain-ic-transfer-1.webp
    wordpress-domain-ic-transfer-1.webp
    10.2 KB · Görüntüleme: 40
Wordpress kullanan herkes yavaşlığından söz ediyor ayrıca anlatımda çok güzel olmuş teşekkürler

Konu sahibi
Düşmanına beddua edecekseniz eğer Wordpress.com sitesine domainleri yönlendirsin diye edeceksiniz. Beni çıldırttılar, kişisel domainlerim mevcut onlarıda kurtarırsam bu iş tamamdır. :)

Sende şimdi bize katılmak ister misin?

Kayıt ol

Bize katılım kolay ve ücretsizdir!

Giriş Yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Foruma Git ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tips
Geri