Web Analytics Made Easy - Statcounter
Temayı Özelleştir
Özelleştirmeleri geri al
Neler yeni

Soru WordPress aracılığıyla forum oluşturmak istiyorum

htchaticeonem9

TFC Kullanıcısı
TFC Puanı
3
WordPress aracılığıyla kuşlarla ilgili blog, makale ve bilgi paylaşımı yapılan bir forum açmayı planlıyorum. Bununla alakalı ücretsiz bir hizmet var mıdır? WordPress olması şart değil. Ücretsiz forum sitesi kurmak istiyorum. Bildiğiniz platformlar var mı?

Merhaba @htchaticeonem9 öncelikle hoş geldiniz, elinizde alan adınız (domain) mevcut mu acaba?

Eğer alan adınız (domain) yoksa, Türkticaret üzerinde sanırım şu an kampanya vardı uygun fiyata alır ve paylaşımlı hosting aldığınız vakit istediğiniz sistemi kurabilirsiniz. Aklınıza takılan her türlü soruyuda sorabilir, anında cevaplayabiliriz.

Son düzenleme:
Merhaba @htchaticeonem9 öncelikle hoş geldiniz, elinizde alan adınız (domain) mevcut mu acaba?

Eğer alan adınız (domain) yoksa, Türkticaret üzerinde sanırım şu an kampanya vardı uygun fiyata alır ve paylaşımlı hosting aldığınız vakit istediğiniz sistemi kurabilirsiniz. Aklınıza takılan her türlü soruyuda sorabilir, anında cevaplayabiliriz.
Hoş buldum, teşekkür ederim. Ben tamamen ücretsiz bir platform arıyordum da, çünkü internet sitelerinin hepsine güvenemiyorum maalesef.

Site123 gibi ya da WordPress gibi siteler sınırlı da olsa ücretsiz site kurmaya izin veriyor. Acaba forum sitesi oluşturmak gibi bir hizmetleri de var mıdır diye düşünmüştüm.

WordPress uygun fiyatlı olduğu için aslında satın almayı düşünüyorum ama dediğim gibi bazı güven sorunlarım var. WordPress güvenilirdir öyle değil mi?

Bu konuda size detaylı bilgi vereyim @htchaticeonem9

WordPress tamamen açık kod kaynaklı bir yazılımdır ve ücretsizdir. Blog altyapısını barındırır normalde fakat soru-cevap, forum vb. birçok tema entegre edilerek sunuldu WordPress sistemine. Eğer forum tarzında ücretsiz sistem istiyorsanız; Mybb, SMF, WordPress gibi yazılımlar ücretsiz olarak sizlere yardımcı olacaktır.

Elbette bunları kurabilmeniz için yine bir alan adına (domaine) ve en kötü ihtimalle hostinge (yersağlayıcıya) ihtiyacınız var. Aksi hâlde ben subdomaine kurulan hiçbir ücretsiz siteyi tavsiye etmem, geçmiş yıllarda birçok arkadaşım kurmuştu ve tek tuşla yıllarca verilen emek gidiyor, maalesef. Naçizane tavsiyem sizler için en iyisi dediklerimi satın almanızdır.

Eğer ben forum tarzında değil, soru-cevap tarzında kurmak istiyorum derseniz yine ücretsiz olarak; Flarum, Discourse ve QA2 quastion and answer yazılımlarını tavsiye ederim. QA2 harici diğerleri VDS sunucunda çalışıyor, Flarumu hostinge kurmaya çalışanlar var fakat ben beceremiyorum açıkçası SSH izinleri açık hosting bulmak biraz zor.

Biraz karışık gelebilir ama soru cevap şeklinde ilerlersek daha fikir alışverişi yapacağımızı düşünüyorum.

Bu konuda size detaylı bilgi vereyim @htchaticeonem9

WordPress tamamen açık kod kaynaklı bir yazılımdır ve ücretsizdir. Blog altyapısını barındırır normalde fakat soru-cevap, forum vb. birçok tema entegre edilerek sunuldu WordPress sistemine. Eğer forum tarzında ücretsiz sistem istiyorsanız; Mybb, SMF, WordPress gibi yazılımlar ücretsiz olarak sizlere yardımcı olacaktır.

Elbette bunları kurabilmeniz için yine bir alan adına (domaine) ve en kötü ihtimalle hostinge (yersağlayıcıya) ihtiyacınız var. Aksi hâlde ben subdomaine kurulan hiçbir ücretsiz siteyi tavsiye etmem, geçmiş yıllarda birçok arkadaşım kurmuştu ve tek tuşla yıllarca verilen emek gidiyor, maalesef. Naçizane tavsiyem sizler için en iyisi dediklerimi satın almanızdır.

Eğer ben forum tarzında değil, soru-cevap tarzında kurmak istiyorum derseniz yine ücretsiz olarak; Flarum, Discourse ve QA2 quastion and answer yazılımlarını tavsiye ederim. QA2 harici diğerleri VDS sunucunda çalışıyor, Flarumu hostinge kurmaya çalışanlar var fakat ben beceremiyorum açıkçası SSH izinleri açık hosting bulmak biraz zor.

Biraz karışık gelebilir ama soru cevap şeklinde ilerlersek daha fikir alışverişi yapacağımızı düşünüyorum.
Teşekkür ederim detaylı bilginiz için. Site kurmaktan anlıyorum, İnşallah en kısa sürede söylediğiniz platformları inceleyeceğim.

Bu arada forumda her türlü konu açılabilir değil mi? Örneğin sanat, resim veya evcil hayvanlarla ilgili konular açıp soru sorabilir miyiz? Açıkçası forumu çok beğendim. Hem kullanışlı hem de cevaplar hızlıca veriliyor.

İnşallah daha çok kişiye ulaşır.

Rica ederim @htchaticeonem9 asıl bizler teşekkür ederiz böyle güzel dönüşler için, elbette dilediğiniz konu üzerinde fikirlerinizi beyân edebilirsiniz. Bu konuda Teknoloji Forum ailesi kullanıcıları özgürdür, fazla kısıtlanılmasını sevmiyorum açıkçası.

Muhabbet kuşları konusunda iyi olduğumu düşünüyorum, geçmiş yıllarda vasıflı bir jumbom vardı ve onun haricinde birçok kez muhabbet kuşu besledim. Tekrar söylüyorum eğer yardıma ihtiyacınız olursa web işlerinde bilgim dâhilde cevaplamaya özen gösteririm, birçok bilgili arkadaşımız var site içerisinde de onlarda mutlaka yardımcı olacaklardır.

bbPress eklentisi ile WordPress'i foruma dönüştürebilirsiniz.
Wordpress kişisel bloğum vardı yıllarr yıllaarr önce bazı hatalarını düzeltebilmek için haftalar boyu uğraşırdım, düzeltemezdim. :)

Wordpress forum eklentisi olmasına şu an şaşırdım bu kadar gelişmesi oldukça güzel

Konuyu Kimler Okuyor

Geri