Bu konuda size detaylı bilgi vereyim
@htchaticeonem9
WordPress tamamen açık kod kaynaklı bir yazılımdır ve ücretsizdir. Blog altyapısını barındırır normalde fakat soru-cevap, forum vb. birçok tema entegre edilerek sunuldu WordPress sistemine. Eğer forum tarzında ücretsiz sistem istiyorsanız; Mybb, SMF, WordPress gibi yazılımlar ücretsiz olarak sizlere yardımcı olacaktır.
Elbette bunları kurabilmeniz için yine bir alan adına (domaine) ve en kötü ihtimalle hostinge (yersağlayıcıya) ihtiyacınız var. Aksi hâlde ben subdomaine kurulan hiçbir ücretsiz siteyi tavsiye etmem, geçmiş yıllarda birçok arkadaşım kurmuştu ve tek tuşla yıllarca verilen emek gidiyor, maalesef. Naçizane tavsiyem sizler için en iyisi dediklerimi satın almanızdır.
Eğer ben forum tarzında değil, soru-cevap tarzında kurmak istiyorum derseniz yine ücretsiz olarak; Flarum, Discourse ve QA2 quastion and answer yazılımlarını tavsiye ederim. QA2 harici diğerleri VDS sunucunda çalışıyor, Flarumu hostinge kurmaya çalışanlar var fakat ben beceremiyorum açıkçası SSH izinleri açık hosting bulmak biraz zor.
Biraz karışık gelebilir ama soru cevap şeklinde ilerlersek daha fikir alışverişi yapacağımızı düşünüyorum.