Web Analytics

Tema düzenleyici

Windows 11'de çalışma düzeni için en iyi yazılımlar ve çözümler nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Attilas
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 229

Attilas

TFC Üye
Tepki Skoru
247
Üyelik Yaşı
11 Ay 3 Gün
1/3
Konu sahibi
Merhaba arkadaşlar,

Windows 11'de sanal masaüstü özelliğini sıkça kullanıyorum ama daha verimli olabilmek için bir çözüm arıyorum.

Aradığım özellikler:
  • Farklı işler için ayrı çalışma profilleri oluşturabilmek.
  • Hızlı geçişi kolaylaştıracak bir özellik (keypad ya da kısayol düzenleme).
  • Sabit düzen (profil oluşturma); her seferinde (bilgisayarı açtığımda) aynı düzeni kurmak istemiyorum.
Örneğin:
  • Bilimsel araştırmalar gibi, farklı konuda araştırmalar için farklı bir masaüstü,
  • YouTube izleme listem, eğitim gibi...
  • Klasörler, notlar ve PDF dokümanlar için ayrı alanlar.
Daha önce Actual Window Manager ve Dexpot kullandım ama güncellik sorunu yaşadım ve Windows 11 ile uyumsuz oldular.

Benzer ihtiyaçları olan ya da bu tarz bir yazılım önerisi bulunan var mı?

Teşekkürler!

Microsoft PowerToys ve Stardock Groupy (doğru yazdımmı emin değilim) bu ikisini öneririm.

Konu sahibi
Microsoft PowerToys ve Stardock Groupy (doğru yazdımmı emin değilim) bu ikisini öneririm.
Powertoys kullanıyorum ve bahsettiğim sanal masaüstü için profil oluşturma özelliğine denk gelmedim.
Sanırım özellik bu, doğru mu? Stardock Groupy'de saçma hatalar vardı, satın almıştım o da daha çok sekme oluşturma gibi, profil oluşturma özelliği varsa yeni w11 ile denemek isterim.
Detaylı kullanma şansınız oldu mu?

Powertoys kullanıyorum ve bahsettiğim sanal masaüstü için profil oluşturma özelliğine denk gelmedim.
Sanırım özellik bu, doğru mu? Stardock Groupy'de saçma hatalar vardı, satın almıştım o da daha çok sekme oluşturma gibi, profil oluşturma özelliği varsa yeni w11 ile denemek isterim.
Detaylı kullanma şansınız oldu mu?
Yani çok bilgim yok ama deneyin bence.

Konu sahibi
Windows 11’de kullandığım tüm programları paylaşacağım, şu an merkeze gidiyorum biraz işlerim var :)

Konu sahibi
Windows 11’de kullandığım tüm programları paylaşacağım, şu an merkeze gidiyorum biraz işlerim var :)
Beklerim hocam, verimlilik konularıyla ve şu sıralar birçok şeyi minimalize edip, yapılacakları da sistematik halletmek üzere uygulamaları da telefonuma ve bilgisayarıma eklemeye çalışıyorum.
Bir de çok fazla şeyle muhattap olurken bunları da sanal masaüstü gibi sağlam profillerle çözmeye çalışıyorum. İnşallah paylaşacaklarınız herkese yararlı olur 🙏

Öncelikle benim bilgisayarımnda hiçbir şekilde virüs programı yok :) Virüs programı kullanmıyorum, onun haricinde kullandıklarım;

TeamSpeak3
Squoosh Desktop
Filezilla gibi programlar.

Genel de tüm işlerimi web üzerinden hallediyorum. Hızlı bir şekilde çalışması için ekstra yaptığım hiçbir şey yok onu fark ettim :)

Konu sahibi
Öncelikle benim bilgisayarımnda hiçbir şekilde virüs programı yok :) Virüs programı kullanmıyorum, onun haricinde kullandıklarım;

TeamSpeak3
Squoosh Desktop
Filezilla gibi programlar.

Genel de tüm işlerimi web üzerinden hallediyorum. Hızlı bir şekilde çalışması için ekstra yaptığım hiçbir şey yok onu fark ettim :)
Bende de virüs programı yok.
Debloat gibi işlemlerle defenderı da kaldırdım.
Yıllardır bu şekilde kullanıyorum. Debloat işlemleri sonrası neyi neden kapattığınız ve zincirleme olarak ne gibi sorunlar çıkabildiğini, nedenini kestiremediğimizden fazla işlem yapmıyorum. İyi bir sistem varken telemetry dışında çok ihtiyaç değil. Sistemi kasan birşey olmamakla birlikte verimlilik (productivity) anlamında nasıl daha pratik, rutin işleri nasıl daha rahat ve düzenli şekilde hallederiz peşindeyim.

Son düzenleme:
Attilas kesinlikle katılıyorum, önemli olan işletim sisteminin sorunsuz ve stabil çalışması.

Ben şu an Windows 11'den memnunum fakat en sevdiğim işletim sistemi kesinlikle Windows 7 diyebilirim.

Konu sahibi
Attilas kesinlikle katılıyorum, önemli olan işletim sisteminin sorunsuz ve stabil çalışması.

Ben şu an Windows 11'den memnunum fakat en sevdiğim işletim sistemi kesinlikle Windows 7 diyebilirim.
W7'deki klasik tema da çok mükemmel hissettiriyordu.
Keşke yine olsa :)

Sende şimdi bize katılmak ister misin?

Kayıt ol

Bize katılım kolay ve ücretsizdir!

Giriş Yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Foruma Git ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tips
Geri