Web Analytics

Tema düzenleyici

Windows 11 Güncellemesi Sonrası Wi-Fi Kopma Sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Niko Bellic
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 80

Niko Bellic

TFC Üye
Tepki Skoru
20
Üyelik Yaşı
9 Ay 25 Gün
1/3
Konu sahibi
Merhaba forumdaşlar, bu konuda yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum.

Yakın zamanda Windows 11'e güncelleme yaptım ve o zamandan beri Wi-Fi bağlantım sürekli kopuyor. Bilgisayarı açtığımda internet sorunsuz çalışıyor ama birkaç dakika sonra bağlantı gidiyor ve manuel olarak Wi-Fi'yi kapatıp açmadan geri gelmiyor.

Şu ana kadar yaptıklarım:
  • Sürücüleri güncelledim (Aygıt Yöneticisi’nden kontrol ettim).
  • Modemi resetledim ve diğer cihazlarda bir sorun olmadığını teyit ettim.
  • Güç yönetimi ayarlarında Wi-Fi’nin güç tasarruf modunda olmadığını kontrol ettim.
Buna rağmen sorun devam ediyor. Benzer bir problem yaşayan veya çözüm önerisi olan var mı? Şimdiden teşekkürler.

Çözüm
Aynı sorunu ben de yaşadım ve birkaç denemeden sonra sorunu çözmeyi başardım. Umarım benim uyguladığım adımlar senin de işine yarar.

Ağ Adaptörü Sürücüsünü Yeniden Yükle

Öncelikle Aygıt Yöneticisi’nden Wi-Fi adaptörünü kaldırıp yeniden yüklemeyi denedim:

Win + X tuşlarına basıp Aygıt Yöneticisi'ni açtım. Ağ bağdaştırıcıları bölümünde Wi-Fi adaptörüne sağ tıklayıp Sürücüyü kaldır dedim. Bilgisayarı yeniden başlattım, Windows sürücüyü otomatik yükledi. Ek olarak, üreticinin (Intel, Qualcomm, Realtek) sitesinden en güncel sürücüyü indirip yükledim.

Bunu yaptıktan sonra biraz iyileşme oldu ama sorun tamamen düzelmedi.

Güç Yönetimi Ayarlarını Kontrol Et

Wi-Fi adaptörünün güç tasarruf moduna geçtiğini fark ettim, bunu...
Aynı sorunu ben de yaşadım ve birkaç denemeden sonra sorunu çözmeyi başardım. Umarım benim uyguladığım adımlar senin de işine yarar.

Ağ Adaptörü Sürücüsünü Yeniden Yükle

Öncelikle Aygıt Yöneticisi’nden Wi-Fi adaptörünü kaldırıp yeniden yüklemeyi denedim:

Win + X tuşlarına basıp Aygıt Yöneticisi'ni açtım. Ağ bağdaştırıcıları bölümünde Wi-Fi adaptörüne sağ tıklayıp Sürücüyü kaldır dedim. Bilgisayarı yeniden başlattım, Windows sürücüyü otomatik yükledi. Ek olarak, üreticinin (Intel, Qualcomm, Realtek) sitesinden en güncel sürücüyü indirip yükledim.

Bunu yaptıktan sonra biraz iyileşme oldu ama sorun tamamen düzelmedi.

Güç Yönetimi Ayarlarını Kontrol Et

Wi-Fi adaptörünün güç tasarruf moduna geçtiğini fark ettim, bunu kapattım:

Aygıt Yöneticisi > Wi-Fi adaptörü > Özellikler > Güç Yönetimi sekmesine gittim.
"Güç kazancı sağlamak için bu aygıtın kapatılmasına izin ver" seçeneğini kaldırdım.

Bu ayarı yaptıktan sonra bağlantı kopmaları biraz daha azaldı. Eğer halen olmazsa alternatif şeyler düşünebiliriz.

Çözüm

Sende şimdi bize katılmak ister misin?

Kayıt ol

Bize katılım kolay ve ücretsizdir!

Giriş Yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Foruma Git ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tips
Geri