Web Analytics Made Easy - Statcounter
Temayı Özelleştir
Özelleştirmeleri geri al
Neler yeni

Çözüldü Windows 10 & iPad Ortak Ağdaki Dosyada Eşzamanlı Çalışmak

McFly

TFC Kullanıcısı
Onaylı Profil
Puan 28
Çözüm 1
@McFly
Merhabalar,

Windows 10 bilgisayarda üzerinde çalışılan Excel listesini yerel ağda ortak kullanıma açtım. iPad'i de aynı ağa bağlayıp dosya yöneticisinden servera bağlayıp dosyayı görüntüleyebiliyorum. Fakat iPad aracılığıyla listede yaptığım değişiklik Windows pcdeki listeye işlenmiyor. Bunu nasıl çözebiliriz? Başka bir windows cihaz üzerinde listede yaptığım değişiklik anında kaydoluyor ve diğer windows cihazdan kontrol ettiğimde değişikliği görebiliyorum. Bu sisteme iPad'i nasıl dahil edebiliriz?

Not: cloud en kolayı fakat biz dosyayı cloud sistemine dahil etmeden şirket ağı üzerinde kalmasını öncelikliyoruz.

Teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: Neo
iPad'deki değişikliklerin yansımaması SMB uyumsuzluğundan olabilir. iPad’de Microsoft 365 ile dosyayı açmayı veya RDP ile Windows’a bağlanarak düzenlemeyi deneyebilirsin. SMB sürümünü 3’e güncellemek de işe yarar muhtamelen.

iPad'deki değişikliklerin yansımaması SMB uyumsuzluğundan olabilir. iPad’de Microsoft 365 ile dosyayı açmayı veya RDP ile Windows’a bağlanarak düzenlemeyi deneyebilirsin. SMB sürümünü 3’e güncellemek de işe yarar muhtamelen.

Bir ihtimal Excel sürümlerinin uyuşmaması sebebiyle değişiklikleri aktarmıyor olabilir diye düşündüm ve bunda haklı çıktım. iPad'te kaydederken windows pcnin excel sürümünün eski olması sebebiyle verileri birleştiremediği hatasını aldık. Şimdi windows cihazda office sürüm yükseltmesi yapıyoruz. SMB uyumsuzluğu hiç aklımıza gelmemişti. Çok teşekkür ederim hocam.

İşte forumun en sevdiğim yönü bu oldu herkes hemen cevap veriyor ve ihtiyacım olmasa dahi bu bilgiyi alıyorum

Bir ihtimal Excel sürümlerinin uyuşmaması sebebiyle değişiklikleri aktarmıyor olabilir diye düşündüm ve bunda haklı çıktım. iPad'te kaydederken windows pcnin excel sürümünün eski olması sebebiyle verileri birleştiremediği hatasını aldık. Şimdi windows cihazda office sürüm yükseltmesi yapıyoruz. SMB uyumsuzluğu hiç aklımıza gelmemişti. Çok teşekkür ederim hocam.
Excel sürüm uyuşmazlığı gerçekten sıkıntı yaratabiliyor. Office güncellemesi sonrası sorun çözülecektir. SMB uyumsuzluğu da aklınızda bulunsun, bazen dosya paylaşımında sorun çıkarabiliyor. Rica ederim, kolay gelsin!

Buda Teknoloji Forum'un farkı olsun. ;)
Arkadaşın konusunu daha fazla kirletmek istemiyorum ben çok beğendim burayı, devamlı sorular açacağımdan hiç şüpheniz olmasın bu sorular teknoloji forumunda işine gelecektir diye düşünüyorum :)

Arkadaşın konusunu daha fazla kirletmek istemiyorum ben çok beğendim burayı, devamlı sorular açacağımdan hiç şüpheniz olmasın bu sorular teknoloji forumunda işine gelecektir diye düşünüyorum :)
Tabii ki gelir. Forumun aktif olması bizim suratımızı güldürür.

İşte forumun en sevdiğim yönü bu oldu herkes hemen cevap veriyor ve ihtiyacım olmasa dahi bu bilgiyi alıyorum
Herkes bildiğini paylaştığında çok daha güzel bir yer olur tabii ki.
İlgi alanımız olan kategorilerde de herkes bildiğini paylaşır ve bundan keyif alırsa yine çok güzel bir yer olur.

Güncelleme:

Office sürümü güncelleştirmesi sonrası çözülecek gibi oldu fakat windows cihazda yapılan değişikliği kaydettiğimiz an, iPad'te açık olan exceldeki değişiklikler siliniyordu. Çok araştırdık, çok uğraştık fakat başaramadık. OneDrive kullanmaya karar kıldık.

Konu çözüldü olarak güncellenebilir @Tevfik hocam.

Cevaplayan herkese çok teşekkürler.

Güncelleme:

Office sürümü güncelleştirmesi sonrası çözülecek gibi oldu fakat windows cihazda yapılan değişikliği kaydettiğimiz an, iPad'te açık olan exceldeki değişiklikler siliniyordu. Çok araştırdık, çok uğraştık fakat başaramadık. OneDrive kullanmaya karar kıldık.

Konu çözüldü olarak güncellenebilir @Tevfik hocam.

Cevaplayan herkese çok teşekkürler.
Resilio Sync de çözüm olabilir. Hatta en iyi çözüm. Eğer ki paylaşıma açtığınız lokal arşiviniz sürekli güncellenirse de silinmemesi adına yalnızca salt okunur olarak işaretleyebilirsiniz. Windows server da ve diğer platformlarda çapraz olarak bile çalışır. Önemli faktör internet hızı ve ömründen gidecek bir disk ihtiyacınız olmasıdır. Sürekli açık olmazsa yine sorun yaşatmaz, disk kullanımı olmadığı için. Tabii ki diğer özellikler için ücretli tarafa geçmeniz gerekir.

Konuyu Kimler Okuyor

Geri