Web Analytics Made Easy - Statcounter
Temayı Özelleştir
Özelleştirmeleri geri al
Neler yeni

Haber Türkiye'den giden Dubai Çikolataları için şok karar

Graveworm

Yönetici
Onaylı Profil
Puan 113
Çözüm 6
@Graveworm
Arkadaşlar selamlar. Biliyorsunuz ki bir kaç ay önce bu Dubai Çikolatası illeti hayatımıza girdi. Herkes yapmaya başladı, her yerde satılmaya başladı ve özellikle fiyatı nedeniyle çoğu kişi "değmez" diye almıyordu. Ondan sonraki dönemde ihraç ettiğimiz fıstıklar içerisinde AFLATOKSİN denilen bir madde gerekçesiyle geri döndü ve ülkede daha fazla Dubai Çikolatası piyasaya sürüldü...

Şimdi de Almanya'dan cidden utanç verici bir karar geldi. Kendileri Dubai Çikolatası'nin, Dubai'den getirilme şartı koydular. Bunun 2 sebebi olabilir;

1- Ya fıstıklarda yasaklı madde var
2- Ya da Almanya bize olan güvenini tamamen kaybetti.

Bu durumda kaybeden yine biz olduk. İlerleyen dönemlerde normal kalıbı 300₺ olan Dubai Çikolatası'nın ucuzlamasını bekliyorum.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Açıkçası yemedim, eksikliğini hissetmedim hiç😀 çok değişik bir huyum var, bir ürün ne kadar popüler ise o kadar uzak duruyorum.

Bu karar gerçekten üzücü, hem ihracatımıza zarar hem de itibar kaybı demek. Umarım fıstık konusunda gerekli önlemler alınır ve benzer sorunlar tekrar yaşanmaz. Dubai Çikolatası’nın fiyatında düşüş olursa talep artabilir ama bu süreçte güveni yeniden kazanmak şart.

Açıkçası yemedim, eksikliğini hissetmedim hiç😀 çok değişik bir huyum var, bir ürün ne kadar popüler ise o kadar uzak duruyorum.

Ben yedim valla. Öyle abarttıkları kadar değil ama fena da değil. 🤣

Yapan butik yerler var, içeriği çok zengin olan. Yedim gerçekten güzeldi. Market satımları o kadar da iyi değil, fırınlar özel kendileri üretiyorlar ve malzeme kalitesi çok iyi olanlar var.

Yapan butik yerler var, içeriği çok zengin olan. Yedim gerçekten güzeldi. Market satımları o kadar da iyi değil, fırınlar özel kendileri üretiyorlar ve malzeme kalitesi çok iyi olanlar var.
Bu tarz yerlerden tercih edilebilir fakat dediğiniz gibi market ürünlerinden kesinlikle uzak dururum

Bu karar fıstık üzerinde yaşandı diye biliyorum, hatta sonraki döneminde özellikle Migros, Kahve Dünyasının Tam Bol çikolatasını 80₺'den 20₺'ye kadar düşürdü.

Konuyu Kimler Okuyor

Geri