Web Analytics

Tema düzenleyici

Süresiz nafaka kaldırılıyor.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan TFC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 162

TFC

TFC Üye
Tepki Skoru
1,143
1/3
Konu sahibi
Sevgili Teknoloji Forum ailesi selamlar. Biliyorsunuz ki ülkemizde en fazla tartışılan konuların başında, süresiz nafaka sistemi geliyordu. 1 sene evli kalsan bile ömür boyu nafaka ödemeye mahkum edilebiliyorduk. Şimdi ise müjde haber geldi. Gelen haberin detaylarına göre;

3 yıl evli kalanlara 5 yıl,
5-6 yıl evli kalanlara 7 yıl nafaka verilmesi kararlaştırıldı. Nafakası sona erenlere ise sosyal yardım verilmesi planlanıyor.

Bence bu sistem çok iyi oldu. Sizin düşünceleriniz nedir?

Bence de çok iyi oldu, hatta tamamen kaldırılması sadece çocuk parası olsa süper olur. Bir yandan da şunu düşünüyorum, boşanma davasındaki kanıtlara bakılarak bir ceza kesilebilir.

Örneğin aldatan kadın veya erkek kim olursa olsun yüksek miktarda karşı tarafa ceza ödemeli. Tamamen dava içeriğine göre karar verilebilir diye düşünüyorum.

Bence evli kaldığın yıl kadar nafaka ödemeli bu sisteme ithafen.

Ama bence çocuk yok ise 6 ay nafaka olmalı fazlası saçmalık, adam kadının tokmakçısına da hesap açtırıp para yollasın öteki türlü.

Bence de çok iyi oldu, hatta tamamen kaldırılması sadece çocuk parası olsa süper olur. Bir yandan da şunu düşünüyorum, boşanma davasındaki kanıtlara bakılarak bir ceza kesilebilir.

Örneğin aldatan kadın veya erkek kim olursa olsun yüksek miktarda karşı tarafa ceza ödemeli. Tamamen dava içeriğine göre karar verilebilir diye düşünüyorum.
Dediğine harfiyen katılıyorum aldatan kimse şiddet uygulayan kimse o nafaka vermeli bunun kadını erkeği yok.

Harici olarak bu olay gerçek evlilikleri açığa çıkarır kadınlar boşanmak için evlenmez para alayım diye, ya evlenmez artık yada evleniyorsa yoldan çevirdiği ile evlenmez.

Konu sahibi
Bence evli kaldığın yıl kadar nafaka ödemeli bu sisteme ithafen.

Ama bence çocuk yok ise 6 ay nafaka olmalı fazlası saçmalık, adam kadının tokmakçısına da hesap açtırıp para yollasın öteki türlü.

Çocuk olayı ayrı. Amerika'da "Child support" diye bir sistem var. Ayrılan ebeveynler gelir durumuna göre çocuk kimde kalıyorsa sadece çocuk için ücret ödüyor.

Din temelinde düşündüğünde "-mehir" Hukuk tarafında düşündüğünde "-nafaka" Aktivist olarak düşündüğünde, "-Kadın Erkek Eşitliği" Ben anlam veremedim.

Sevgili Teknoloji Forum ailesi selamlar. Biliyorsunuz ki ülkemizde en fazla tartışılan konuların başında, süresiz nafaka sistemi geliyordu. 1 sene evli kalsan bile ömür boyu nafaka ödemeye mahkum edilebiliyorduk. Şimdi ise müjde haber geldi. Gelen haberin detaylarına göre;

3 yıl evli kalanlara 5 yıl,
5-6 yıl evli kalanlara 7 yıl nafaka verilmesi kararlaştırıldı. Nafakası sona erenlere ise sosyal yardım verilmesi planlanıyor.

Bence bu sistem çok iyi oldu. Sizin düşünceleriniz nedir?
Bu mağduriyeti yaşayan ve hayatı mahvolan erkeklere de umarım tazminat verirsiniz ki hiç sanmıyorum!
Tabii birde ayak altı yapılan erkekliği de tamir edemeyeceksiniz!

Sende şimdi bize katılmak ister misin?

Kayıt ol

Bize katılım kolay ve ücretsizdir!

Giriş Yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Foruma Git ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son Konular

Tips
Geri