Web Analytics

Tema düzenleyici

Sisli Havalarda Dörtlü Sorunu.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan MrtAltg
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 218

MrtAltg

TFC Üye
Tepki Skoru
86
Üyelik Yaşı
1 Yıl 5 Ay 9 Gün
1/3
Konu sahibi
İnternet ortamında çeşitli videolarda denk geldiniz mi bilmiyorum lakin sisli havalarda dörtlü yakma konusunda şoförler ikiye ayrılmış durumda.

İlk kesim sisli havalarda dikkat çekmek için dörtlülerin açık olmasından yana.

İkinci kesim ise sisli havalarda dörtlü yakılmaz diyor. Sebep olarak ise şu açıklamayı yapıyor. Dörtlü yakmak uyarı vermek içindir. Sisli yolda giderken dörtlü yakılmaz, ola ki dörtlüleriniz yanarken bir sıkıntı görseniz arkadaki araçları uyaramazsınız çünkü hali hazırda dörtlünüz yanıyor. Siz geçip gidersiniz olan arkadakine olur deniyor.

Sizlerin düşüncesi nedir?

İnternet ortamında çeşitli videolarda denk geldiniz mi bilmiyorum lakin sisli havalarda dörtlü yakma konusunda şoförler ikiye ayrılmış durumda.

İlk kesim sisli havalarda dikkat çekmek için dörtlülerin açık olmasından yana.

İkinci kesim ise sisli havalarda dörtlü yakılmaz diyor. Sebep olarak ise şu açıklamayı yapıyor. Dörtlü yakmak uyarı vermek içindir. Sisli yolda giderken dörtlü yakılmaz, ola ki dörtlüleriniz yanarken bir sıkıntı görseniz arkadaki araçları uyaramazsınız çünkü hali hazırda dörtlünüz yanıyor. Siz geçip gidersiniz olan arkadakine olur deniyor.

Sizlerin düşüncesi nedir?
Ben şahsi olarak ön arka sis farını açıyorum bu yeterli 4 lüye gerek yok, 4 lü hastaneye yetiştirmek amaçlı veya afet derecesinde yağmur yağarsa falan açılmalı.

Sisli havalarda hiçbir zaman dörtlü yakmadım, dörtlüsü yanan araçların genellikle aciliyeti var diye düşünüyorum. Eğer sis oranı çok yüksekse olabildiğince yavaş gidiyorum, görüş mesafem her şey.

Sisin ne kadar kuvvetli olduğu ve görüş mesafesinin ne kadar düştüğüne göre değişir. Ben genelde yakıyorum, çünkü arka farlarımız o kadar parlak değil. En azından sürekli yanıp sönen bir ışık olduğundan dolayı görüşü biraz daha kolay olabilir.

Yoğun bir sis yoksa dörtlüleri yakmaya gerek olmadığını düşünüyorum. Ancak görüş mesafesi gerçekten çok azaldığında dörtlülerimi yakarım. Zaten görüşün bu kadar kısıtlı olduğu bir ortamda kimse temkinsiz bir şekilde ilerlemez. Böyle bir durumda diğer sürücülerin olası tehlikeleri fark edeceğini düşünüyorum.

Ben de dörtlü yakılmaz diyen taraftayım. Sisli havada önümde biri dörtlüyle gidiyorsa tedirgin oluyorum. Şayet ben ön - arka sis farlarını yakıyorum, haliyle önümde olumsuzluk görürsem dörtlü yakıyorum. Ancak sürüş konusunda aşırı zorlanıyor, bu sebeple aşırı yavaşlamam gerekiyorsa bunu da ikaz gerektiren bir durum olarak düşünerek dörtlü yakıyorum.

Sende şimdi bize katılmak ister misin?

Kayıt ol

Bize katılım kolay ve ücretsizdir!

Giriş Yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Foruma Git ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tips
Geri