Web Analytics Made Easy - Statcounter
Temayı Özelleştir
Özelleştirmeleri geri al
Neler yeni

Soru Şekerim ve Tansiyonum Yüksek Çıkıyor

Bu aralar işe girdim, çalışıyorum. Düzenli olarak forumu takip edemeyebilirim. Laf ebeliğini akşamdan akma yaparız. 75 kg'ye emin adımlarla ilerliyoruz. Daha net ve doğru sonuç için pantolonu da çıkartıp tartılacaktım, birden sağlık ocağında olduğum aklıma geldi. :)
İşiniz hayırlı olsun hocam, benim de kilo vermem lazım sanırım :) bu arada terliklere bayıldım :D

İşiniz hayırlı olsun hocam, benim de kilo vermem lazım sanırım :) bu arada terliklere bayıldım :D
Sağ ol, teşekkür ederim. CROCS terlik; bakkala çakkala, kısa mesafeye gitmek gelmek için biçilmiş kaftan. Şiddetle tavsiye ediyorum.

Yaş oldu 52; bu yaşa geldim, hiç alkol ve sigara kullanmadım. Bana derlerdi ki, "sen sigara içmiyorsun, nasıl nefes darlığı şikâyetin oluyor?" Mevsimsel polen alerjisi, nefes darlığı şikâyetine de neden olduğunu biliyorum ve olayı buna bağlıyordum.

Pandemi zamanı bir şey oldu: herkes evine kapandı, doğal olarak bizde de durum öyle, 18 ay boyunca evde hiç sigara içilmedi. Benim nefes darlığı şikâyetlerim azalmaya, ortadan kalkmakya başladı. Hee dedim. demek pasif içiciliktenmiş benim nefes darlığı.. evde ne kadar kül tablası, tütün/sigaraya yardım ve yataklık eden ne varsa, hepsini kaldırdım doooğru çöpe attım. 2022'den beridir evde sigara içenin gözünün yaşına bakmıyorum. Zaten kahvehaneye de çıkan biri değilim.

Bizim aile geçmişinde şeker hastası hiç olmadı. Bizimkiler kalp ve hiper tansiyon'dan vefat etmişlerdir. Alkol ve sigara hiç kullanmadığım için bende şu zamana kadar hiper tansiyon yok. Boy: 171cm uzun zamandır 85kg'larda idim, şimdilerde 79 kg'yum. 85'ten 79'a düşünce göbek kayboldu, diz ağrılarım hafifledi. Uzunca bir dönem 6 kg hamallığını çekiyormuşum :) İdeal kg olmasa da, 75kg'ye kadar düşmeyi planlıyorum.
Sigara denilen illet bildiğin toplu katliam aracı, maalesef kurunun yanında yaş da yanıyor. Sadece içen zarar görse azımı bile açmam ama içmeyen de bundan zarar görüyor ve yukarıdaki yazdığım gönderide de açıkça (pasif içicilik) belirttiğim gibi tütün mamulleri insanları yavaş yavaş zehirlediği için, bunu çoğu zaman farkına bile varamıyoruz.

Birader de çok sigara içer, peynir ekmek gibi tüketir. Sigara içtiği halde hiç bir sağlık sorunu yoktu. Ancaak ne zaman 2010'da guatr (troidleri alındı) ameliyatı oldu, İşler birden tersine döndü başka nedenlere bağlı guatr ameliyat olmuştu. Doktor bizim biradere dedi ki; orada açık yara var, sigara içtikçe oradaki yara tahriş olur artık sigara içmemelisin, sigarayı bırakmasını tembihledi, birader dinlemedi hâlâ sigaraya devam ediyor. Geçen senenin bir gününde yaptırdığı test sonuçlarını bizden saklıyor. Sorulduğunda çelişkili, tutarsız cevap veriyor. Benim anladığım kadarıyla kansere çevirme ihtimali var. Benim görüşüm: Ölmüşle olmuşa çağre yoktur, her koyun kendi bacağından asılır. Edirne Buçuk tepe mezarlığında yer kalmadı, Yeni şehir mezarlığı hizmete girmiştir. hayırlısıyla yolcu ederiz. Pandemide çok yakınımızı kaybetmemizden sebep üzüntü duygularım aşırı derecede nasırlaştı.

Pandemi zamanı tesadüfen de olsa bunu bizzat deneyimlemiş forumdaşınız olarak en şunu söyleyebilirim; "sigarayı bırakır mısınız" demiyorum, emir kipiyle: "o' sigara hemen bırakılacak" NOKTA !..

Bu aralar işe girdim, çalışıyorum. Düzenli olarak forumu takip edemeyebilirim. Laf ebeliğini akşamdan akma yaparız. 75 kg'ye emin adımlarla ilerliyoruz. Daha net ve doğru sonuç için pantolonu da çıkartıp tartılacaktım, birden sağlık ocağında olduğum aklıma geldi. :)

10 kilo vereyim mi sana 🤗

Ekli dosyalar

• IMG_20250127_180724.jpg
    IMG_20250127_180724.jpg
    254.3 KB · Görüntüleme: 6
Sigara gerçekten iş değil. Rahmetli dedem sigara düşmanından istersin ama alkolü dostundan dahi isteyemezsin öyle bir lanet demişti.

Hayatında hiç sigara ve alkol kullanmadı, 97 yaşında öldü ve ölene kadar bisikletten inmedi. Ölümü ise dengesini kaybedip başını çamaşır makinesinin kenarına vuruyor.

Her yıl checkup olurdu ve değerleri tertemiz çıkardı. Bu alışkanlığını Almanya’dan kazanmıştı. Rahmetli kendine çok iyi bakardı, market ürünü almamak için direnirdi.

Konuyu Kimler Okuyor

Geri