Web Analytics Made Easy - Statcounter
Temayı Özelleştir
Özelleştirmeleri geri al
Neler yeni

Soru Şekerim ve Tansiyonum Yüksek Çıkıyor

Tevfik

Yönetici
Onaylı Profil
Puan 113
Çözüm 8
@Tevfik
Merhaba değerli Teknoloji Forum ailem, son dönemlerde şekerim oldukça yüksek çıkıyor fakat gel gelelim tansiyonumda yüksek çıkmaya başlıyor. Daha önce hiç bu tarz bir olayla karşılaşmadım. Açlık şekerim 145 çıkıyor, tansiyonum ise büyük 19 küçük 9 çıkıyor.

Kendimi kötü hissettim, sağlık ocağına gittim (hemen evin dibinde olduğundan dolayı). Doktorum sağ olsun ilgilendi ama detaylı muayene için hastaneye gideceğim. Son zamanlarda çok fazla stres altında hissediyorum kendimi, bunun etkisi oluyor mu sizce? Sadece sigara kullanıyorum, bir pakette ortalama 4-5 gün gider. Genellikle spor yapmaya özen gösteririm. 1.87 boyum ve dün ölçümümde 92 kilo çıktı. Yağ oranım %13 oranında.

Ben bu durumu kesinlikle strese bağlıyorum, ne olacak? İleride neler yapacağım diye çok fazla düşünüyorum. İnanın biraz düşünmekten vazgeçsem kitap okumayada başlayacağım. Neler takıyorsun bu kadar kafaya diye sorabilirsiniz, her şeyi diye cevap verebilirim...

Son düzenleme:
Şeker, tansiyon, kolesterol bazı durumlarda genetikte olabiliyor abi. Tam teşekküllü bir devlet hastanesine kontrol olmakta fayda var. Son zamanlarda yediğin - içtiğin şeyler de etki etmiş olabilir. Ayrıca stres her şeyin başı gibi geliyor bana. Doktordan destek almakta fayda var.

Geçmiş olsun.

@Furkan kesinlikle, o yüzden detaylı bir muayene olmam gerekiyor. Aksi hâlde bu durumun daha da artması beni bayağı strese sokabilir.

@Metinolmetin teşekkür ederim.

Hocam tansiyon ve şeker strese bağlı yükselebilir. Annem de rahmetli dedem de, anneannem de şeker hastası olduğu için biliyorum. Stres, üzüntü falan bunlar oynatabiliyor değerleri. Hem kendine iyi bakacaksın, hem de stresten falan uzak durabildiğin kadar uzak durmay çabalayacaksın. Ayrıca doktorun vereceği ilaçları (%90 verecektir) aksatmadan kullanman lazım.

Şeker tansiyon genetik kardeşim üzüldüm geçmiş olsun, dikkat et takip et iki hastalığıda, Rabbim hayat kaliteni bozmasın bu hastalıklarla 🤲

Hocam tansiyon ve şeker strese bağlı yükselebilir. Annem de rahmetli dedem de, anneannem de şeker hastası olduğu için biliyorum. Stres, üzüntü falan bunlar oynatabiliyor değerleri. Hem kendine iyi bakacaksın, hem de stresten falan uzak durabildiğin kadar uzak durmay çabalayacaksın. Ayrıca doktorun vereceği ilaçları (%90 verecektir) aksatmadan kullanman lazım.
Eğer doktor ilaç verirse mutlaka kullanırım, ihmal etmem onu.

Şeker tansiyon genetik kardeşim üzüldüm geçmiş olsun, dikkat et takip et iki hastalığıda, Rabbim hayat kaliteni bozmasın bu hastalıklarla 🤲
Teşekkür ederim hocam babamda ve ablamda şeker hastalığı var, annemde de tansiyon hastalığı var maalesef.

Genetik olduğu kadar yaşam tarzıyla da alakalı. Dediğim gibi sülalede herkeste şeker ve tansiyon var. Yaş 37 daha çıkmadı bende. :D

Genetik olduğu kadar yaşam tarzıyla da alakalı. Dediğim gibi sülalede herkeste şeker ve tansiyon var. Yaş 37 daha çıkmadı bende. :D
Aman çıkmasın kardeşim cidden çok zormuş, ben bugün yaşadım kafamı kaldıramadım. Fena ağrı yapıyor, halsizlik cabası.

Denizlideyken bende de stresten dolayı kalbime ağrı girmişti. En sonunda çok uzun süre atak oldu acile gittim bir şey çıkmadı ama kendi teşhisimi kendim koydum. Sağlık sistemi de artık ilaç ver geç olmaya başladığı için en son çare gidiyorum hastaneye.

Denizlideyken bende de stresten dolayı kalbime ağrı girmişti. En sonunda çok uzun süre atak oldu acile gittim bir şey çıkmadı ama kendi teşhisimi kendim koydum. Sağlık sistemi de artık ilaç ver geç olmaya başladığı için en son çare gidiyorum hastaneye.
Çok geçmiş olsun, doktor ne dedi bu duruma peki hocam?

Çok geçmiş olsun, doktor ne dedi bu duruma peki hocam?
Sol koluna ağrı girer ve tekrarlarsa tekrar acile git ama muhakkak doktora görün dedi. Annemden de biliyorum birkaç kez benim gibi oldu onun tansiyonu da çıktı ayrıyeten. Birkaç saat kontrol tahlil falan geri eve dönüyoruz.

Sol koluna ağrı girer ve tekrarlarsa tekrar acile git ama muhakkak doktora görün dedi. Annemden de biliyorum birkaç kez benim gibi oldu onun tansiyonu da çıktı ayrıyeten. Birkaç saat kontrol tahlil falan geri eve dönüyoruz.
Çok geçmiş olsun hocam umarım bir daha yaşanmaz. Geçtiğimiz yıllarda burnumdan et ve kemik aldırdım, canım orada attı. Ciddi anlamda zor bir süreç. İnsanın neresi ağrıyorsa canı orada oluyor.

Stres bir çok hastalığın tetikçisi maalesef. Geçmiş olsun 💐

Geçmiş olsun benim kıymetli gardaşım, bende diyorum nerede bu gelmedi bu akşam sohbet mekanımıza.

Konuyu Kimler Okuyor

Geri