Web Analytics

Tema düzenleyici

Nvidia App Programındaki Ayar FPS düşürüyor!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Nisanur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 372

Nisanur

TFC Üye
Tepki Skoru
125
1/3
Konu sahibi
Son dönemde oyuncular, Nvidia App uygulamasının oyun performansını olumsuz etkilediğini bildiriyor. Kullanıcılar, FPS düşüşleri, takılmalar ve oyunlarda akıcılığın bozulması gibi sorunlardan şikayetçi.
Çoğu kullanıcı bu sorunun 'Oyun Filtreleri ve Fotoğraf modu' ayarını kapatınca büyük olçüde çözüldüğünü bildiriyor.

1. Nvidia App’i Açın.
2. Ayarlar > Özellikler sekmesine gidin.
3. Burada "Oyun Filtreleri ve Fotoğraf modu" seçeneğini kapatın.

Ekran görüntüsü 2025-01-12 130301.webp

Aslında olayın App ile alakası yok. Belirtilen ayar açık olduğunda arka planda çalışan uygulamalar Frame Generate ile görüntüyü daha güzel gösterebilmek için kare oluşturmaya çalışması vb. gibi durumlardan kaynaklı FPS düşüyor. Bende pek fark olmadı ama arkadaşımda Fifa'da FPS 150'den 200'lere kadar yükseldi.

Nisanur eline emeğine sağlık, FPS oyuncular için ciddi bir sorun maalesef. Bunu en iyi şekilde dile getirmen harika olmuş. Bu arada yazıyı portala gönderiyorum :)

Bu ayarı kapatmak gerçekten işe yarayabilir, özellikle düşük FPS sorunu yaşayanlar için denemeye değer. Oyun Filtreleri açıkken arka planda ekstra işlem yapıldığı için FPS düşüşü yaşanıyor. Ben de denedim, bazı oyunlarda fark hissedilir düzeyde oldu. Özellikle rekabetçi oyun oynayanlara tavsiye ederim!

Sende şimdi bize katılmak ister misin?

Kayıt ol

Bize katılım kolay ve ücretsizdir!

Giriş Yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Foruma Git ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tips
Geri