Web Analytics Made Easy - Statcounter
Temayı Özelleştir
Özelleştirmeleri geri al
Neler yeni

Tavsiye Muhabbet Kuşu Kafesi Nasıl Olmalı?

Tevfik

Yönetici
Onaylı Profil
TFC Puanı
113
Merhaba çok kıymetli Teknoloji Forum ailesi, geçmişte çok fazla muhabbet kuşu besledim (jumbo ve show jumbo) o nedenle kafes içerisinde neler eklemeniz gerekir aklıma geleni sizlerle paylaşmak istiyorum. Eğer eksiklerim varsa lütfen mesaj olarak belirtin ben de eksiğimi öğrenmiş olayım.

Öncelikle kafesiniz sağlam olmalı, uzun süre dayanıklı olsun. Kafesinizin dışına tül perde takmak tamamen kişisel tercih, eğer aileniz ile yaşıyorsanız takmama gibi bir lüksünüz yok mecbur takacaksınız. :)

Benim kafesimin içerisinde yem olarak ak darı olurdu, eğer ishal durumu olursa biraz kanarya yemi koyardım (ishali düzenler). Ayrıca dal darı koyardım ki bunları çok severler, taze olan daldarı bulursanız hiç durmayın direkt alın ve kafese ekleyin.

Mutlaka içerisinde kum olsun, kuşlarda mide yok taşlık var bu yüzden kum çok iyi gelecektir. Gagasının sağlık durumu için kalamar kemiğini ihmal etmeyin, kalamar kemiği hem doğal hem de çok güzel bir onarıcı olur kuşunuzun gagasında.

Kafese kesinlikle plastik tünek koymasın, tünekler her zaman tahta olmalı. Peki neden tahta tünek tercih etmeliyiz? Tahta tünekler doğal olduğundan dolayı hem tırnaklarında törpü görevi yapar, hem de ayak sağlıkları için oldukça idealdir (birçok kronik rahatsızlıktan korur).

Banyo alın, eğer tüylerini çok kaşıyorsa ve sürekli döküyorsa banyonun içerisindeki suya çok az sirke dökün. Sirke muhabbet kuşlarını bit gibi zararlı canlılardan korur.

Son olarak eğer amacınız yavru muhabbet kuşunuzu konuşturmak ise kesinlikle ayna eklemeyin, her sabah 05:00 ile 09:00 arası konuşun. Muhabbet kuşlarının zihinleri genel de o saatte boş olur ve dediğinizi hemen algılar. Şimdi aşağıya benim rahmetli muhabbet kuşumu ekleyeceğim. Çok fazla cümle kuruyor ama burada "Mustafa Kemal Atatürk" diyor.

Dipnot: Lütfen söylemek istediklerinizi yorum olarak direkt yazınız.

Video Short olarak yüklenmiştir.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Konuyu Kimler Okuyor

Geri