Web Analytics

Tema düzenleyici

Haber Leapmotor Lafa 5 Tanıtım Öncesi Göründü: Uygun Fiyatlı Elektrikli Hatchback Geliyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kreathex
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 19

Kreathex

TFC Üye
Tepki Skoru
290
Telefon
Apple
İşletim Sistemi
macOS
1/3
Konu sahibi

Leapmotor Lafa 5 Tanıtım Öncesi Ortaya Çıktı: Uygun Fiyatlı Elektrikli Hatchback Geliyor​

Stellantis’in ortak olduğu Çinli otomobil üreticisi Leapmotor, Münih’te düzenlenecek IAA Mobility 2025 fuarı öncesinde yeni elektrikli hatchback modeli Lafa 5 için ilk ipuçlarını paylaştı. Şirketin bugüne kadar kullandığı iki harfli isimlendirme kuralını terk ettiği ilk model olmasıyla öne çıkan Lafa 5, markanın küresel pazardaki iddiasını artırmayı hedefliyor.

1756744824795.webp

Tasarım ve Platform Detayları​

Şirket içinde B05 kod adıyla bilinen Lafa 5, markanın LEAP 3.5 modüler platformu üzerine inşa edildi. Paylaşılan görseller, aracın Leapmotor’un mevcut tasarım çizgilerini koruduğunu gösteriyor.

• Kaslı motor kaputu
  • Alçak burun yapısı
  • Üç parçalı gündüz LED’lerine sahip kavisli farlar
  • Gizli kapı kolları
  • Boydan boya uzanan LED stoplar
Bu detaylar Lafa 5’in kompakt hatchback segmentinde modern ve sportif bir kimlik taşıdığını ortaya koyuyor.

Dikkat Çeken Özellikler​

Modelin en dikkat çekici unsurlarından biri, tavan üzerine yerleştirilmiş LiDAR sistemi. Bu özellik genellikle üst segment elektrikli otomobillerde karşımıza çıkarken, Lafa 5 gibi uygun fiyatlı bir modelde görmek alışılmadık bir durum.

Ayrıca siyah renkte yan aynalar, geri görüş kamerası ve kaslı çamurluk hatları da aracın karakteristik tasarım detayları arasında yer alıyor.

Boyutları henüz resmi olarak açıklanmadı ancak aracın Volkswagen ID.3 ile benzer ölçülerde olacağı tahmin ediliyor. Referans olarak ID.3’ün uzunluğu 4.262 mm, genişliği 1.809 mm ve yüksekliği 1.552 mm.

1756744815146.webp

Üretim ve Tanıtım Takvimi​

Leapmotor kısa süre önce yaptığı açıklamada hem B10 hem de B05 (Lafa 5) modellerinin İspanya’da üretileceğini duyurmuştu. Bu da şirketin Avrupa pazarındaki varlığını güçlendirme planlarının bir parçası olarak görülüyor.

Lafa 5, 9 Eylül’de Münih’te yapılacak resmi tanıtımla birlikte tüm detaylarıyla gün yüzüne çıkacak.

Sende şimdi bize katılmak ister misin?

Kayıt ol

Bize katılım kolay ve ücretsizdir!

Giriş Yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Foruma Git ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tips
Geri