Web Analytics Made Easy - Statcounter
Temayı Özelleştir
Özelleştirmeleri geri al
Neler yeni

Haber KFC ve Pizza Hut, Türkiye'den çekiliyor

Graveworm

Yönetici
Onaylı Profil
TFC Puanı
93
Bu haberden sonra çoğu kişinin düşünmediği, ya da kafalarının basmadığı bir husus var. Bu iki işletmede yaklaşık 8 bin kişi ekmek yiyor. Fakat hâlâ insanlar "Gavurla işimiz olmaz, çekilsinler" diye yorumlar veriyor. Allah akıl fikir versin...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

"Gavurla işimiz olmaz, çekilsinler" diye yorumlar veriyor. Allah akıl fikir versin...

demiyorum ama yerli işletmeler için iyi olacağını düşünüyorum.

"Gavurla işimiz olmaz, çekilsinler" diye yorumlar veriyor. Allah akıl fikir versin...

demiyorum ama yerli işletmeler için iyi olacağını düşünüyorum.

Hocam 8000 kişiye hangi yerli işletme iş imkânı sağlayacak? Az sayı değil be. Yazık günah. Hepsi de bizimkilerin yüzünden.

Grok'a göre;

KFC ve Pizza Hut'ın Türkiye'den çekilme kararı, franchise anlaşmasının feshedilmesiyle ilişkilidir. ABD merkezli Yum! Brands, Türkiye'deki KFC ve Pizza Hut restoranlarının işletmesini yürüten İş Gıda A.Ş. ile olan franchise anlaşmasını, İş Gıda'nın şirketin operasyonel standartlarına uyum sağlayamaması nedeniyle feshetmiştir. Bu karar, Türkiye'deki 283 KFC ve 254 Pizza Hut restoranının en azından geçici olarak kapanmasına yol açacaktır. Yum! Brands, Türkiye pazarında yeniden hizmet vermeyi planladığını ve bu süreçte yasal işlemler başlattığını belirtmiştir.

Ayrıca, bazı X platformu kullanıcıları tarafından yapılan yorumlar, bu kararın arkasında yatan nedenler arasında ekonomik zorluklar, enflasyon nedeniyle artan maliyetler ve tüketici alışkanlıklarındaki değişimlerin de etkili olduğu öne sürülmektedir. Bazı kullanıcılar ise boykot çağrılarının ve markaların İsrail'e destek sağladığı iddialarının satışlarda düşüşe neden olduğunu ifade etmektedir.

Ben emekçilere üzülürüm her durumda, evine ekmek götürmek isteyen, evlenme düşüncesi vs. olan herkese üzülüyorum kısacası...

İş Gıda'dan yapılan açıklama şu şekilde:

Türkiye’de KFC ve Pizza Hut restoranlarının sahibi ve işletmecisi olan İş Gıda, 2020 yılında KFC ve 2022 yılında Pizza Hut markalarını bünyesine dahil etmiş, ilk 3 yıl içinde de toplam restoran sayısını %300 büyüme ile 537’ye çıkarmıştır.

2025 yılı itibarıyla yaklaşık 7.000 kişiye istihdam sağlayan İş Gıda, bu performansı sayesinde 2023 yılında Yum! Brands Global tarafından “Yum! Büyüme Ortağı” ödülüne layık görülmüştür.

Tüm KFC ve Pizza Hut restoranlarımızın global operasyonel standartlara uygunluğu, Yum! Brands onaylı bağımsız denetim kuruluşları tarafından düzenli olarak denetlenmekte ve operasyonumuz bu kalite standartlarını karşıladığı için, faaliyetlerine aralıksız olarak devam etmektedir.

Finansal kaygılarla, acele bir değerlendirme sonucunda alınan bu tek taraflı fesih kararına ilişkin sürecin devam ettiğini kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Haklısınız, işin ekonomik boyutunu düşünmek lazım. Binlerce insanın işi etkilenecek, mesele sadece "çekilsinler" demekle bitmiyor maalesef.

Konuyu Kimler Okuyor

Geri