Web Analytics

Tema düzenleyici

Kendi VPN Sunucunuzu Kurun - WireGuard Güvenli Ve Hızlı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan CL4Y
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 29

CL4Y

TFC Üye
Tepki Skoru
44
Telefon
POCO
İşletim Sistemi
Linux
1/3
Konu sahibi
Selamlar 👏

Bugün sizlerle birlikte, basit bir şekilde 1Core, 1GB RAM'li bir sunucuya WireGuard nasıl kurabiliriz, bunu gösteriyor olacağım. WireGuard kurulumunda github'da yayınlanmış güvenilir bir script üzerinden yapacağız. Sizlerde github adresinden açık kaynak olan yazılımı inceleyebilirsiniz.

Rehber içeriğimizde kurulumu ubuntu 24.04 işletim sistemi için göstereceğim. Ancak birçok işletim sistemine kurulumu yapabiliyorsunuz.

Desteklediği işletim sistemleri:
Bash:
İçeriği sadece üyelerimiz görebilir.

Adım 1: Öncesin sunucunuza root erişimi sağlayıp, aşağıdaki komutlar ile kurulum dosyamızı sunucumuza çekip sonrasında chmod değerlerini tanımlayalım.
Bash:
jetto-WireGuard-vpn-install-1.gif

Adım 2: Kurulum dosyamızı artık çalıştırıp, kurulum adımlarını tamamlayabiliriz.

Bash:
jetto-WireGuard-vpn-install-2.gif

Kurulum işlemi tamamlandığında, sizlerden kullanmak istediğiniz VPN adını (client name) soracaktır. Size bağlı bir şekilde bir isim belirleyip, kurulumu tamamlayabilirsiniz.
Ayrıca açtığınız vpn hesaplarını silmek isterseniz, tekrardan kurulum komutunu çalıştırıp işlem yapabilirsiniz: ./wireguard-install.sh

jetto-WireGuard-vpn-install-3.gif

WireGuard uygulamasını indirip, ekrandaki QR kodunu taratıp kullanım sağlayabilirsiniz. Takıldığınız bir noktada, destek isteyebilirsiniz :)

Kaynak: https://www.jetto.net/threads/easy-wireguard-vpn-setup-on-ubuntu-24-04-quick-script-guide.156/

Sende şimdi bize katılmak ister misin?

Kayıt ol

Bize katılım kolay ve ücretsizdir!

Giriş Yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Foruma Git ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son Konular

Tips
Geri