Web Analytics

Tema düzenleyici

İşinize çok yarayacak Google arama yöntemi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan TFC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 148
Arkadaşlar selamlar. Biliyorsunuz ki Google artık hayatımızın büyük bir parçası. Bazı insanlar normal siteye direkt girmek yerine Google'dan aratıp öyle giriyorlar, o derece bir haldeyiz. Hal böyle olunca bir çok kısa arama yöntemi ortaya çıkıyor doğal olarak. Şimdi sizlere onlardan bir tanesini göstereceğim. Bence kaydedin, mutlaka işinize yarayacaktır.

Başlamadan önce belirtmek isterim ki, eğer .exe indirecekseniz, mutlaka virüs taramasından geçirmenizi tavsiye ederim.

Örnek vermem gerekirse format attınız ve bilgisayarınızda VLC Player yok. Şimdi normalde ne yapıyorsunuz?
  • Google'a gir
  • VLC Player indir yaz
  • Çıkan sitelerden birisine gir
  • Orada "Download" ya da "İndir" yazan bağlantıyı bul ve tıkla
  • Kaydet
  • Bilgisayara indirdikten sonra çalıştır
Benim vereceğim yöntemi ise şimdi adım adım sizlerle paylaşıyorum.

Tarayıcınızı açıp, ""index of""VLC player" yazın ve çıkan ilk bağlantıya tıklayın.

1.webp

Her zaman uzantısı .exe olan ve en fazla indirileni tercih etmenizi öneriyorum.

2.webp

Ve görmüş olduğunuz gibi kendi yayıncı olan VideoLan'ın piyasaya çıkarttığı VLC Player artık bilgisayarımız indi. Bu kadar kolay.

Örnekleri çoğaltabiliriz. Mesela bir kitabın PDF versiyonunu bulacaksınız, kitabımız da Orhan Pamuk'un Masumiyet Müzesi olsun. Hemen yine tarayıcınızı açıp, orhan pamuk masumiyet müzesi filetype: pdf yazıyorsunuz (filetype: ve pdf birleşik yazılacak)

11.webp

Ve karşınızda 598 sayfalık Orhan Pamuk'un Masumiyet Müzesi adlı eserinin PDF'i.

22.webp

Bu kısayol genelde PDF tarzında dosyaları bulmak için daha mantıklı bir yol aslında. Ama her türlü kullanılabilir. Sadece eğer indireceğiniz bir şey olursa tekrardan virüs taramasından geçirmenizi tavsiye ederim.

Okuduğunuz için teşekkürler...

Eline emeğine sağlık yine çok güzel bir rehber olmuş, oldukça aydınlatıcı. Konuyu direkt olarak portala gönderdim, bazen aramalarda ben bile eksik kalabiliyorum; bunları öğrenmem yerinde oldu.

Sende şimdi bize katılmak ister misin?

Kayıt ol

Bize katılım kolay ve ücretsizdir!

Giriş Yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Foruma Git ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son Konular

Tips
Geri