Phone 17 Serisi Küresel Ölçekte eSIM’e Geçebilir
Apple, bu ay tanıtacağı iPhone 17 serisi ile birlikte fiziksel SIM kart yuvasını daha fazla pazarda kaldırmaya hazırlanıyor. Yıllardır kademeli olarak eSIM teknolojisine geçiş yapan şirket, yeni bilgiler ışığında bu süreci özellikle Avrupa’dan başlayarak küresel ölçekte hızlandırabilir.
AB’de Fiziksel SIM’in Sonu
Apple, 2022’de tanıttığı iPhone 14 serisinden itibaren ABD’de tüm modellerde fiziksel SIM yuvasını kaldırmıştı. Ancak Avrupa ve diğer pazarlarda bugüne kadar çift SIM yuvalı modeller satılmaya devam etti. MacRumors’a konuşan kaynaklara göre Apple, bu yıl farklı bir adım atıyor.Şirket, perakende ve bayi çalışanlarının 5 Eylül’e kadar eSIM odaklı bir eğitim programını tamamlamasını istedi. Eğitimler, Apple’ın tüm dünyadaki çalışanlarına içerik sunduğu SEED uygulaması üzerinden gerçekleştiriliyor. Bu da planın yalnızca Avrupa Birliği ile sınırlı kalmayabileceğini, küresel ölçekte uygulanabileceğini gösteriyor.
iPhone 17 Air’de Fiziksel SIM Kaldırılabilir
Apple’a yakınlığıyla bilinen analist Ming-Chi Kuo, özellikle ultra ince yapısıyla öne çıkacak iPhone 17 Air modelinde fiziksel SIM kart yuvasının tamamen kaldırılacağını öne sürüyor. Kuo’ya göre yalnızca Air değil, iPhone 17, iPhone 17 Pro ve iPhone 17 Pro Max modellerinin de küresel ölçekte yalnızca eSIM desteğiyle satışa sunulma ihtimali oldukça yüksek.Ancak Çin gibi bazı ülkelerde eSIM kullanımının henüz yaygınlaşmamış olması sebebiyle bu pazarlarda fiziksel SIM kart desteğinin bir süre daha devam etmesi bekleniyor.
Apple eSIM’i Neden Tercih Ediyor?
Apple, eSIM teknolojisini yalnızca tasarım kaygısıyla değil, aynı zamanda güvenlik ve kullanım kolaylığı avantajlarıyla öne çıkarıyor. Kullanıcılar tek cihazda sekize kadar eSIM profili yönetebiliyor. Böylece fiziksel kart taşıma, değiştirme veya saklama ihtiyacı ortadan kalkıyor. Ayrıca Apple, eSIM’in güvenlik açısından da fiziksel SIM kartlara göre daha avantajlı olduğunu savunuyor.Tanıtım 9 Eylül’de
Apple, yeni iPhone 17 serisini 9 Eylül Salı günü, Türkiye saati ile 20:00’de resmi olarak tanıtacak. Bu etkinlikte eSIM dönüşümünün hangi pazarlarda uygulanacağı netlik kazanacak.Kaynak: Apple Hints at iPhone 17 Models Lacking SIM Card Slot in More Countries