Web Analytics

Tema düzenleyici

Instagram Şikayetvar Mesajı: Nasıl Yazılır? 📩

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Nevzat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 4

Nevzat

TFC Üye
Tepki Skoru
155
1/3
Konu sahibi
Instagram’da yaşadığınız bir sorun (hesap çalınması, giriş yapamama, telif uyarısı, reklam sorunları vb.) çözülemediğinde kullanıcıların başvurduğu yöntemlerden biri de Şikayetvar platformuna yazı yazmaktır. Ancak etkili bir şikayet mesajı yazmak için doğru, net ve resmi bir dil kullanmanız gerekir.

Instagram Şikayetvar Mesajı Yazarken Dikkat Edilmesi Gerekenler​

• Sorununuzu açıkça yazın (hesap sorunu, reklam ödemesi, giriş problemi vb.).
  • Tarih ve detay verin (ne zaman oldu, hangi adımları denediniz).
  • Kibar ama net olun (hakaret içermeyen, çözüm odaklı bir dil).
  • Talebinizi belirtin (hesap açılması, ödemenin iadesi, yanlış uyarının kaldırılması gibi).
  • Gerekiyorsa ekran görüntüsü / e-posta bilgisi paylaşın.

Örnek Instagram Şikayetvar Mesajları​

1. Hesap Sorunu​

“Merhaba, Instagram hesabıma 25 Eylül 2025 tarihinden beri giriş yapamıyorum. Mail ve telefon doğrulamasını yaptığım halde sürekli hata alıyorum. Destek ekibine birçok kez form gönderdim fakat dönüş yapılmadı. Hesabımın açılması için gerekli desteğin verilmesini talep ediyorum.”

2. Reklam (Ödeme) Sorunu​

“Instagram üzerinden verdiğim reklam kampanyası için kredi kartımdan iki kez ödeme çekildi. Buna rağmen reklamım yayına alınmadı. Konuyla ilgili destek formu doldurdum ancak geri dönüş yapılmadı. Fazladan çekilen ücretin iadesini istiyorum.”

3. Telif Hakkı Hatası​

“Instagram hesabımda tamamen bana ait olan bir fotoğrafım haksız yere telif hakkı ihlali olarak işaretlenip kaldırıldı. İçerik bana ait olup hiçbir ihlal bulunmamaktadır. Gereksiz kısıtlamanın kaldırılmasını ve içeriğimin tekrar yayına alınmasını rica ediyorum.”

4. Hesap Askıya Alma / Kapatma​

“Hiçbir topluluk kuralını ihlal etmediğim halde Instagram hesabım 20 Eylül 2025 tarihinde askıya alındı. İtiraz formu doldurmama rağmen geri dönüş yapılmadı. Hesabımın incelenip tekrar açılmasını istiyorum.”

Instagram Şikayetvar Mesajı Tablosu​

Sorun TürüMesaj İçeriği Örneği
Hesap girişi“25 Eylül’den beri hesabıma giremiyorum, destek rica ederim.”
Reklam/ödeme“Kredi kartımdan fazla ödeme alındı, iade istiyorum.”
Telif hakkı“Bana ait görsel haksız yere kaldırıldı, yayına alınmasını talep ediyorum.”
Askıya alma“Hesabım haksız yere kapatıldı, tekrar açılmasını istiyorum.”

Sık Sorulan Sorular (S.S.S)​

1. Instagram’ın Türkiye’de müşteri hizmetleri var mı?
Hayır, resmi bir çağrı merkezi yoktur. Şikayetler genelde yardım merkezi üzerinden yapılır.
2. Şikayetvar’a yazmak işe yarar mı?
Bazı durumlarda Facebook/Meta ekibi ilgili şikayetleri görüp dönüş yapabilir.
3. Şikayetvar mesajında hangi bilgiler olmalı?
Sorunun ne olduğu, tarih, varsa ekran görüntüsü ve talebiniz net şekilde yazılmalı.
4. Instagram reklam ödemeleriyle ilgili şikayet yapılabilir mi?
Evet, ödeme ve faturalandırma sorunları için Şikayetvar üzerinden şikayet açabilirsiniz.
5. Şikayetvar dışında resmi destek yolu nedir?
Instagram uygulamasında Ayarlar → Yardım → Sorun bildir kısmı veya help.instagram.com adresi resmi destek yoludur.

📌 Sonuç: Instagram sorunlarınızı çözmek için öncelikle uygulama içi destek yolunu deneyin. Sonuç alamazsanız, Şikayetvar’da açık, net ve resmi bir mesaj yazarak talebinizi iletebilirsiniz.

Sende şimdi bize katılmak ister misin?

Kayıt ol

Bize katılım kolay ve ücretsizdir!

Giriş Yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Foruma Git ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son Konular

Tips
Geri