Web Analytics

Tema düzenleyici

Google Sizce Neden Forum Sitelerini Seviyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Talha
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 801

Talha

TFC Üye
Tepki Skoru
1,145
Telefon
Samsung
İşletim Sist
Windows 11
1/3
Konu sahibi
Bugün aklıma böyle bir soru geldi ve sizlere sormak istedim TFC ailesi, google sizce neden forum sitelerini seviyor ve bu kadar destekliyor?

Bana göre en mantıklı gelen cevabı çözüldü olarak işaretlemek istiyorum. Son dönemlerde hiç girmediğim forum siteleri dahi birçok kelimede Google'da ön planda duruyor bunun sebebi sizce nedir? Eskiden çok fazla kelime araştırırdım ve çıkan siteler hep blog tarzında olurdu son yıllarda hiç görmüyorum, mazinin tozlu raflarına kalkmış gibiler

Çözüm
Kendi fikir ve düşüncelerimi beyân edeyim (hiçbir konudan esinlenmeden), Google'nin forumları seviyor olmasının ilk sebebi kesinlikle yapay zeka ile ilgilidir. Sizin sorunuzdan yola çıkalım, bunu bir yapay zeka yazmadı direkt olarak kendi fikirlerinizi beyân ettiniz.

Google yıllardır tartışma platformlarını her zaman çok sever, bunun sebebi ise güncelliktir. Bir başlık açılır ve yıllar geçse dâhi o başlığa bir mesaj geldiğinde (konu hakkında bilgi) o konu güncellenmiş oluyor. Google'da bu duruma olumlu bakıyor, tartışma olsun ben sizi el üstünde tutarım diyor.

Şimdi baktığımız vakit neredeyse tüm bloglar yapay zeka ile dolduruyor, Google bunun farkında değil mi sizce? Bu kurduğum cümle yapay zekaya karşı geldiğim anlamına gelmesin...
Kendi fikir ve düşüncelerimi beyân edeyim (hiçbir konudan esinlenmeden), Google'nin forumları seviyor olmasının ilk sebebi kesinlikle yapay zeka ile ilgilidir. Sizin sorunuzdan yola çıkalım, bunu bir yapay zeka yazmadı direkt olarak kendi fikirlerinizi beyân ettiniz.

Google yıllardır tartışma platformlarını her zaman çok sever, bunun sebebi ise güncelliktir. Bir başlık açılır ve yıllar geçse dâhi o başlığa bir mesaj geldiğinde (konu hakkında bilgi) o konu güncellenmiş oluyor. Google'da bu duruma olumlu bakıyor, tartışma olsun ben sizi el üstünde tutarım diyor.

Şimdi baktığımız vakit neredeyse tüm bloglar yapay zeka ile dolduruyor, Google bunun farkında değil mi sizce? Bu kurduğum cümle yapay zekaya karşı geldiğim anlamına gelmesin lütfen, fakat şu an forum siteleri dâhi komple yapay zeka ile doldurmaya çalışıyorlar sitelerini. Forum sitelerinin avantajı ise o konuya yapılan yorumlardır, alıntılardır. Bloglarda bu pek mümkün olmuyor maalesef.

Forumlar sekmesi açılacak dediler ve yıllardır bekliyor, bakalım ne zaman açarlar. Benim endişem; tüm haber siteleri /forum diye klasör oluştururlar artık.

Çözüm
Şahsi fikrim forumların bu kadar sevilmesinin sebebi insanların herhangi bir sorun yaşadığında kolayca aynı sorunu yaşamış farklı birinin entrysinde bulması gibi küçük bir örnek verilebilir aynı zamanda tevfik admine bu konuda katılıyorum.

Konu sahibi
Şahsi fikrim forumların bu kadar sevilmesinin sebebi insanların herhangi bir sorun yaşadığında kolayca aynı sorunu yaşamış farklı birinin entrysinde bulması gibi küçük bir örnek verilebilir aynı zamanda tevfik admine bu konuda katılıyorum.
Bu konuda hemfikirim ve forumların arkadaşlık seviyeleri daha medeni bir düzeyde oluyor. Sosyal medyalara baktığım vakit kendinden küçük çocukların kocaman adamlara küfür etmeleri, hakaret etmeleri ve saçma sapan diyaloglar içerisine girmeleri beni aşırı geriyor.

Karşısındaki insana demediğini bırakmıyor ve şikayet ediyorsun bu kişiyi ne ceza alıyor ne uyarı... o nedenle sosyal ağları sevmiyorum. Facebook silmiştim zamanında instagram şifremi değil kullanıcı adımı bile unuttum sanırım sadece whatsapp kullanıyorum ben :) teknoloji forum içerisinde teknoloji özürlü kaldım gibi hissediyorum.

Bu konuda hemfikirim ve forumların arkadaşlık seviyeleri daha medeni bir düzeyde oluyor. Sosyal medyalara baktığım vakit kendinden küçük çocukların kocaman adamlara küfür etmeleri, hakaret etmeleri ve saçma sapan diyaloglar içerisine girmeleri beni aşırı geriyor.

Karşısındaki insana demediğini bırakmıyor ve şikayet ediyorsun bu kişiyi ne ceza alıyor ne uyarı... o nedenle sosyal ağları sevmiyorum. Facebook silmiştim zamanında instagram şifremi değil kullanıcı adımı bile unuttum sanırım sadece whatsapp kullanıyorum ben :) teknoloji forum içerisinde teknoloji özürlü kaldım gibi hissediyorum.
estağfurullah efendim olay teknoloji özürlülüğü değil tam tersi modern endüstrinin beyne pompaladığı saçma içeriklerden bizzati arınmışsınız 😅 bende sosyal medya platformlarını kullanmıyorum en iyisi böyle.

Google, son zamanlarda arama konusunda iyice bozdu kendini. Aramalar çok tutarsız. Parayı bastıranı arama sonuçlarında ilk sıralara koyması, alâkasız sonuçların ortaya çıkması nedeniyle, ben de bundan dolayı DuckDuckGo kullanmaya başladım. 10 günden beridir arama varsayılanım olarak kullanıyorum.

Google, son zamanlarda arama konusunda iyice bozdu kendini. Aramalar çok tutarsız. Parayı bastıranı arama sonuçlarında ilk sıralara koyması, alâkasız sonuçların ortaya çıkması nedeniyle, ben de bundan dolayı DuckDuckGo kullanmaya başladım. 10 günden beridir arama varsayılanım olarak kullanıyorum.
Parayı bastırıp Google'nin insanları yükseltme konusunda hemfikirim. Bir dönemlerde haber siteleri muhteşem spam yapıyorlardı, her kategoriye el atıyorları (abartısız her kategoriye) film izle kelimesinde dahi X, Y, Z haber siteleri çıkıyordu ilk sırada. Sırf kelime de çalışma yaptırdıkları için.

Konu sahibi
Düşünceniz halen aynı mı hocam ve duckduckgo arama motorundan memnun musunuz?

Evet, bu yazdığım milat oldu. Artık varsayılan arama motoru olarak duckduckgo kullanıyorum.
İlk çıktığı günler kullanmıştım fakat sistem beni her arama motorunu kullanmaya itiyor maalesef.

Sende şimdi bize katılmak ister misin?

Kayıt ol

Bize katılım kolay ve ücretsizdir!

Giriş Yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Foruma Git ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tips
Geri