Web Analytics

Tema düzenleyici

Google Chrome Tek Site Çerezlerini Silme

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Garfield
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 156
Yönetici
Garfield

Garfield

I love this place! ❤
TFC Admin
Tepki Skoru
1,837
Telefon
Apple
İşletim Sistemi
Windows 11
1/3
Konu sahibi
Merhaba sevgili TFC ailesi, internette herhangi bir iş yaptınız ve internet siteniz çerez tuttu diyelim. Tüm siteleri silmek yerine sadece tek bir sitenin çerezini silmek çok daha mantıklı değil mi? Şimdi ben size onu tarif edeceğim, aramızda mutlaka bilenler vardır ama bilmeyenler için çok büyük bir avantaj olacak bu.

Google Chrome Tek Site Çerezlerini Silme Yönteminden kısaca bahsedeyim.

Google Chrome > Ayarlar > Gizlilik ve Güvenlik > Tüm site verilerini ve izinlerini göster > Silmek istediğiniz internet sitesinin karşısındaki 🚮 kutusuna tıklıyorsunuz. Hepsi bu kadar. Eğer tamamını silmek istiyorum derseniz, aynı yerde "Tüm verileri sil" butonuna tıklayarak silebilirsiniz. Bu konuda aklınıza takılan herhangi bir soru işareti olursa lütfen cevap yazmaktan çekinmeyiniz.

Her seferinde komple silince tüm oturumlardan çıkmasından dolayı uğraşmak zorunda kalıyordum. Çok faydalı bilgi

Konu sahibi
Her seferinde komple silince tüm oturumlardan çıkmasından dolayı uğraşmak zorunda kalıyordum. Çok faydalı bilgi
Ben de uzun zaman sonra öğrendim, çok işime yaramaya başladı :D

1736796238302.png
Cookie-AutoDelete bu eklentiye bazı ince ayarlar yaptım. Kara liste ve beyaz liste şeklinde yapıyorum. Diğer herhangi bir siteye girdiğimde hemen devreye giriyor. Sadece login olduğum ve rutin olanları beyaz listeye ekliyorum. Sitede sıkıntı olduğunda sadece o zaman çerezini siliyorum. Google alzheimer olsun da beni hatırlamasın, ihtiyaçlarımı bilmesin biraz olsun diye :) Yine aynı şekilde sarı renkli ''temizle'' kısmından da tek tek dilediğimiz alanları temizle diyebiliyoruz.

Konu sahibi
Attilas bu da çok güzelmiş hocam, ben de sayenizde öğrenmiş oluyorum eline emeğine sağlık.

Konu sahibi
Bu yöntemi gerçekten çok pratik! Bazen sadece belirli sitelerin çerezlerini temizlemek gerekiyor, bu sayede diğer siteler etkilenmiyor. Teşekkürler, kesinlikle işime yarayacak! (NOT: ctrl + shift + r tuşuna basınca sitedeyken o sitenin çerezi sıfırlanıyor diye biliyorum.)

Sende şimdi bize katılmak ister misin?

Kayıt ol

Bize katılım kolay ve ücretsizdir!

Giriş Yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Foruma Git ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tips
Geri