Web Analytics Made Easy - Statcounter
Temayı Özelleştir
Özelleştirmeleri geri al
Neler yeni

Haber Ferdi Tayfur Hayranı Genç, Kur’an-ı Kerim’e Saygısızlık İddiasıyla Tutuklandı

Lord Erenify

TFC Moderatör
Onaylı Profil
TFC Puanı
93
ferditayfurfake.png

Türk arabesk müziğinin efsane isimlerinden Ferdi Tayfur, 79 yaşında karaciğer ve böbrek yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti. Ünlü sanatçının vefatı, milyonlarca hayranını yasa boğarken, Tayfur’un son anlarını geçirdiği hastanenin önünde toplananlar arasında dikkat çeken bir isim de yer aldı.

Genç Hayran Hastane Önünde Görüntülendi

Ferdi Tayfur’a benzerliğiyle dikkat çeken 17 yaşındaki Talha Siraç Ünlü, hastane önüne gelen hayranlar arasında yer aldı. Saç stili, kıyafetleri ve duruşuyla merhum sanatçıya olan benzerliğiyle öne çıkan Ünlü, bir süre sonra sosyal medyada yayılan bir görüntü nedeniyle gündeme oturdu.

Tepki Çeken Görüntüler

Sosyal medyada paylaşılan videoda, Talha Siraç Ünlü olduğu iddia edilen bir kişinin Kur’an-ı Kerim’in üzerine oturduğu ve kutsal kitabı ayaklarıyla ezdiği anlar yer aldı. Bu görüntüler, toplumda büyük bir infiale yol açtı ve Ünlü’ye yönelik tepkiler çığ gibi büyüdü.

ferdibuba.png

"Montaj" Savunması Yaptı

Talha Siraç Ünlü, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada videodaki kişinin kendisi olmadığını iddia etti. Görüntülerin montaj olduğunu belirten Ünlü, suçlamaları reddetti ve masum olduğunu dile getirdi.

Gözaltı ve Tutuklama

Antalya’da hakkında başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Ünlü, Çocuk Şube Müdürlüğü’nde ifadesinin alınmasının ardından adliyeye sevk edildi. Nöbetçi mahkeme, Talha Siraç Ünlü’yü Kur’an-ı Kerim’e saygısızlık suçlamasıyla tutukladı.

Kamuoyu Tepkisi

Olay, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Bir kesim, olayın detaylarının netleşmesini beklemek gerektiğini savunurken, birçok kişi genç hayranın tutuklanmasını destekledi. Öte yandan, Ünlü’nün "montaj" iddiası da tartışılmaya devam ediyor.
Bu olay, hem toplumun hassasiyetlerini hem de sosyal medyanın etkisini bir kez daha gözler önüne serdi. Gelişmeler yakından takip ediliyor.

Kaynak: SonDakika.com

Peki ya siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda belirtmeyi unutmayınız.

Videoyu Youtube'da buldum ama pek montaj gibi durmuyor, video konusunda uzman arkadaşlar yorum yapabilirler bu konuda.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Videoyu Youtube'da buldum ama pek montaj gibi durmuyor, video konusunda uzman arkadaşlar yorum yapabilirler bu konuda.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Deepfake olabilir.

O kadar .oktan bir devirdeyiz ki; yayılan video gerçek mi değil mi bilmiyoruz. İnanılmaz cidden...

Son düzenleme:
İşte bu yüzden internet ortamında dijital izinizi az bırakın, hatta hiç bırakmayın. Özünüzü özelinizi yansıtan paylaşımlarda bulunmayınız. Zaman çok kötü. Teknoloji ile arası iyi olan, sizi çekemeyen ve gıcık giden tekno manyağın elinde deep fake (derin sahtecilik) araçları ile itibar suikastına uğrayabilirsiniz. Çok mu paranoyaklaştım nedir :)
Paranoyak.jpg

İşte bu yüzden internet ortamında dijital izinizi az bırakın, hatta hiç bırakmayın. Özünüzü özelinizi yansıtan paylaşımlarda bulunmayınız. Zaman çok kötü. Teknoloji ile arası iyi olan, sizi çekemeyen ve gıcık giden tekno manyağın elinde deep fake (derin sahtecilik) araçları ile itibar suikastına uğrayabilirsiniz. Çok mu paranoyaklaştım nedir :)
Ekli dosyayı görüntüle 1180
Paylaşımlar sabit değil mi zaten paylaşımın aslı kayıtta olması lazım.

Harici olarak size tavsiye hiçbir zaman düşmanı uzaklarda aramayın düşmanlarınız en yakınlarınız arkadaşlarınız hatta duruma göre akrabalarınız aileniz bile olabiliyor şaka gibi ama maalesef böyle.

Paranoyaklaşmamak elde değil hocam. Neler neler dönüyor ya. Özellikle Facebook, Instagram gibi sosyal medya hesaplarında ses ekleyerek yatırım yaptırmaya çalışanlara fazlasıyla denk geliyorum. Hatta birisinin tuzağına annem düştü de, Allah'dan para falan kaptırmadık, 1-2 gün taciz etti, her yere şikayet ettim ondan sonra bıraktı aramayı. :D

Aynen öyle.

Hocam çok haklısınız. Ben de uzun zamandır hiçbir platformda fotoğraflarımı vs. paylaşmıyorum. Çok garip bir dönemdeyiz.

Konuyu Kimler Okuyor

Geri