Web Analytics

Tema düzenleyici

Evimizdeki internet altyapım hakkında yardım istiyorum

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Attilas
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 32
  • Görüntüleme Görüntüleme 507
Selamlar hocam. Aklınızda R/L ile çözmek var sanırım. Antenler hakkında teknik detaylar nedir aklınızdaki?

Öncelikle vallahi geçmiş olsun hocam. Türk Telekom ile uğraşmak çile gerçekten. Bir önceki çalıştığım firma savunma sanayii sektöründeydi. Uydu haberleşme sistemleri yapıyorduk. Ben idari taraftaydım ama çok sevdiğim insanlar var orda, KKTC ve Kırgızistan'da R/L çözümleri kullanmıştık iki projede de. Olur da hayata geçirmeden önce bu konuda destek isterseniz aracı olabilirim mühendis arkadaşlarla en azından bilgi alışverişi olur.

Hocam ben daha önce aile hekimimi şikayette bulundum, ardından direkt sağlık bakanlığına bağlı kuruluş beni aradı. Konuştuk, durumu izah ettim ve doktora uyarı verdiklerini söylediler. Bana bunun bilgisi hem mail, hem sms olarak gelmişti.

Belediyelere giden cimer şikayetlerini ne kadar önemsiyorlar, orası tartışılır. Dediğim gibi bir şikayet oluşturun hocam ortalama 2 haftadan dönüş sağlıyorlar.
Özellikle askeriye CİMER'den en çok çeken kurumlardan birisi. Ben bedelli yaptım hocam, uzmanları, takım komutanlarını bölük komutanlarını geç, tugay komutanı koca tuğgeneral "burda olan basit bir şeyi cimer'e yazıyorsunuz, yapmayın etmeyin" minvalinde sızlandı yani. Bazı kurumlar özelinde ciddi bir baskı CİMER. Ama telekomünikasyon konusunda maalesef sınıfta kalıyor.

Askerde de cimer'e yazmak nedir? Eğer kişiye küfür vb. davranışlar sergileniyorsa elbette bunun hiçbir şekilde maruzatı olmaz. Fakat bizler öyle bir eğitim aldık ki 3 ay boyunca, iç güvenlik eğitimini bayağı iyi aldık :)

Bir düşünüyorum, eğer askerde olsaydım muhtemelen ben de KTM kesinlikle şikayet ederdim. 35 gün boyunca usta birliğime gitmek için bekledim. Hayır acemi askerde değildim, 21 gün izne gittim 35 gün KTM'de bekletmek nedir? Oranın şartları benim zamanımda çok çok zordu.
Hocam Amasya rezalet bir yermiş, CİMER şikayetleri sonucunda çoğu şey düzeltilmiş. Ordaki bir uzman öyle söylemişti. Biz bile canımızdan bezmiştik artık diye. Gerçekten sizin yaşadığınız da ayrı saçmalık. Ama ne derler askerde mantık aramayacaksın. :)

Valla ışığı görsek koşacağız da işte. Teşekkür ederim, inşallah önüm açılır da sormadık çözüm bırakmayız.
Rica ederim bu tür konular da olmak üzere her zaman yazabilirsiniz hocam.

R/L nedir bu arada, dostane kısaca bilgi verebilir misin?

Hocam RadioLink'in kısaltılmışı. Aslında sizin de kurmaktan bahsettiğiniz sistemin çalışma mantığı. İki nokta arasında elektromanyetik dalgalarla (dalga boyunu ve frekansını R/L için tercih edeceğiniz antenlerle belirlersiniz) iletişim için kurulan sistemdir. Bu sistemle sadece iki nokta arasında iletişim/haberleşme sağlanır. Yani radyo ve televizyon vericilerinin aksine yapılacak yayın, iletişim dar bir koridor içinde yönlendirilmiş iletişim olmakla birlikte bu dar koridor dışında izlenemez bir çözümdür. Coğrafi koşulların sıkıntılı olduğu lokasyonlarda profesyonel R/L antenleri ile tv yayını bile basarsınız hocam.

Point to point yani. Noktadan noktaya olmalı. Birisi trip yapıp yüzünü çevirse olmaz.
Burada mantık biraz matematiksel hesap yapmak sanırım. Aynen, aradığım bu şekilde bir çözüm.
Evet, hocam. Mesafe önemli, frekansı kesecek bir etken olmamalı. Antenlerin kazanç değeri, frekans aralığı, mesafe tüm bunlar hesaplanması, hesaba dahil edilmesi gereken etkenler. Bazı şehirlerde radyolink internet hizmeti sağlayan sağlayıcılar var, araştırmakta fayda var derim.

Sende şimdi bize katılmak ister misin?

Kayıt ol

Bize katılım kolay ve ücretsizdir!

Giriş Yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Foruma Git ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tips
Geri