Hocam aklıma bir şey takıldı, süperbox tarzı internet çok mu pahalı olur sizler için? Ve süperbox ortalama ne kadar internet hızı sağlıyor size?
Vallahi hocam her şey altyapıdan geçiyor. Benim yaşadığım bölgede de sadece vdsl var, onuda zorla yan tarafa yapılan yeni binadan çektirdim. Eğer buradan taşınırsam dikkat etmem gereken unsurlar; çocuklu ailelerin altına ve üstüne oturmamak, fiber altyapısı olan bir ev. Tabii her şey kısmetKeşke paket sorun olsaydı. Altyapı olmadan buradaki seçenekler de etkili olamıyor. Bir de yine farklı bir amcaoğlumun sorun yaşadığı bir firmadır, buradan internet alıp Türknet'e döndü ve ben şu an sizinle ofisten onun internetiyle iletişim kuruyorum. Türktelekom sağolsun; üst düzey bir şekilde süründürmeye devam ediyor. Sürekli tahmini düzelme süresi diyip öteleyip duruyor. Altyapı bizim orada 50 ve 8 olsa yine yeterdi yani, yok abi...
Ciddi anlamda çok düşük veriler, hocam işte tüm altyapıyı Türk Telekom sağlıyor. Hangi interneti seçersek seçelim altyapı hizmetini TT veriyor.Mobil tarafında bile Vodafone'da 4.5G ile 4-5 M-bit alıyorum. Bana bu hızları Süperbox mantığıyla asla veremezler.
Haklarında okuduğum ve yazılan yorumlara baktığımda hiç şans vermek gelmedi içimden.
Cimer'e yazmayı dene hocam? Muhtemelen faydası olur, kurumlar ciddiye alıyor bu durumları. İnan senin yaşadıklarını şu an hissedebiliyorum.Bir ara müdürlüğe gidip direkt neyse altyapı parasını ben vereceğim diyeceğim.
Bana maliyeti söylesinler. 1gbit'e 60mbit verseler yeterTabii ki kredi çekmezsem yine hayal ama en azından inşaat şirketimizi gösterirsem belki ciddiye alırlar.
Not: Hiç umudum yok![]()
Harika özetlemişin hocam, gerçekten tam olarak budur. Cimer üzerinden şikayet edip olayı belediyeye aktarırlarsa eğer zabıtalar maalesef çözüme ulaştıramıyor. Aksi hâlde diğer kurumlar arayıp çözüme ulaştırana kadar uğraşıyorlar.Cimer ile sonuç alınabiliyor mu herhangi önemli bir konudan, cidden?
Hocam herşeyimi teknolojiye endeksledim, başka yapılan hiçbir işten keyif almıyorum, herşeyden vazgeçip, sadece istediğim şeyleri yapıp hayatta kalmak istiyorum. Parasızlığıma sebep olan şey asgari ücrete tamah etmemekle senkronize çalışabilir mi ya? Ben hayatımı sevdiğim şeylere zaman ve güç ayırarak yapmak istiyorum. Kimseye kölelik yaparak, hayalsiz yaşamak istemiyorum.
Hocam ben daha önce aile hekimimi şikayette bulundum, ardından direkt sağlık bakanlığına bağlı kuruluş beni aradı. Konuştuk, durumu izah ettim ve doktora uyarı verdiklerini söylediler. Bana bunun bilgisi hem mail, hem sms olarak gelmişti.Uğraşıyorlar dediniz ve bununla veya çözüldüğüyle ilgili referans alabileceğim biryer görsem, örnek göstereceğim, var mı? Yazılı bir konu da olabilir.
Askerde de cimer'e yazmak nedir? Eğer kişiye küfür vb. davranışlar sergileniyorsa elbette bunun hiçbir şekilde maruzatı olmaz. Fakat bizler öyle bir eğitim aldık ki 3 ay boyunca, iç güvenlik eğitimini bayağı iyi aldıkÖzellikle askeriye CİMER'den en çok çeken kurumlardan birisi. Ben bedelli yaptım hocam, uzmanları, takım komutanlarını bölük komutanlarını geç, tugay komutanı koca tuğgeneral "burda olan basit bir şeyi cimer'e yazıyorsunuz, yapmayın etmeyin" minvalinde sızlandı yani. Bazı kurumlar özelinde ciddi bir baskı CİMER. Ama telekomünikasyon konusunda maalesef sınıfta kalıyor.
35 gün boyunca duş alamadık. Gerçi usta birliğinde de sobayı yakıyor öyle yıkanıyorduk dağın başındaHocam Amasya rezalet bir yermiş, CİMER şikayetleri sonucunda çoğu şey düzeltilmiş. Ordaki bir uzman öyle söylemişti. Biz bile canımızdan bezmiştik artık diye. Gerçekten sizin yaşadığınız da ayrı saçmalık. Ama ne derler askerde mantık aramayacaksın.![]()
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren TeknolojiForum.com adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. TeknolojiForum.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler iletişim linkimizden bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve tarafından bilgi verilecektir.