Web Analytics

Tema düzenleyici

E-Devlet üzerinden, istenmeyen numaraları engelleme

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan TFC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 193
Sevgili Teknoloji Forum ailesi selamlar.

Bugünkü yazımda sizlere istenmeyen numaraları nasıl engelleyebiliriz onu göstermeye çalışacağım. Biliyorsunuz ki hem numaralarımız sağda solda dolaşıyor, hem de bizim farkında olmadan aranmaya onay verdiğimiz numaralar oluyor. Tabi bunları telefonunuzdan teker teker bulup engellemek ya da 3. parti yazılımlar kullanarak engellemek mümkün, fakat en sağlıklı yöntem, e-devlet üzerinden yaptığınız engellemeler olacağını düşünüyorum.

İlk önce İleti Yönetim Sistemi (İYS) sitesine giriyoruz;

1.webp

Sağ üst tarafta bulunan "Vatandaş Girişi" kısmında E-Devlet üzerinden girişimizi yapıyoruz;

2.webp

Burada telefon numaranızın sağ tarafında Düzenle ve İzinleri Yönet bölümleri bulunuyor. Bizim işimiz İzinleri Yönet bölümüyle. Oraya tıklıyoruz;

3.webp

Görmüş olduğunuz gibi benim hattıma ait 60 adet markanın izni bulunuyor. Bu izinler hem arama hem de mesaj;

4.webp

Burada mesela ben Arnak Otomotiv'in bana mesaj atmasını istemiyorum. Orada bulunan ONAY butonuna tıklıyoruz;

5.webp

Adamların zaten arama iznini kapatmışım bir ara, tek yapmamız gereken Mesaj bölümündeki yeşil butona tıklamak olacaktır. Artık o markadan bir daha mesaj almayacağım.

Okuduğunuz için teşekkür ederim...

Ekli dosyalar

• 1736634620555.webp
    1736634620555.webp
    8.7 KB · Görüntüleme: 15
aradığım ama hiç bir zaman yapmıyacağım bir içerik olmuş ellerine sağlık :p:ROFLMAO:

Konu sahibi
Çok harika bir bilgi. Birazdan bilgisayara geçtiğimde bakacağım.
Teşekkür ediyorum.

Rica ederim hocam. Sağda solda bulduğum hap bilgileri paylaşmayı çok severim. Ben bunu önceden görmüştüm, yapmıştım da. Şimdi yine karşıma çıktı paylaşayım dedim. :D

Resmî olarak bu şekilde çalışan işletmeler kararınıza saygı gösterip izinsiz arama ve ileti göndermiyorlar. Fakaat, iddiaya göre bunu el altından yapan, taşeron çağrı merkezlerine yaptıran şirketler de var. O' mecralardan sizi arayıp rahatsız edebiliyorlar. Korsan arama yapıyorlar. Arayan numarayı TISS Vatandaş Portalı adresinden şikâyet ediyorsun sözde işlem yapıyorlar. BTK'ya şikâyet ediyorsun size maval anlatıyorlar.

Telefon rehberine SPAM adında bir kişi oluşturdum. İstenmeyen, ne kadar izinsiz ticari araması olduğunu anladığım numaraları SPAM isimli kişiye kaydediyorum, sonra da engel koyuyorum. Ancak sorun şu ki, her seferinde sizi farklı bir numaradan aradıkları için engelleme işi de yaya kalıyor. Yapacak başka bir şey yok. Son zamanlarda +90 850'lili numaralardan sabrımızı test ediyorlar. Engelleye engelleye +90 XXX XXX XX XX , 10 haneli tüm kombinasyonları tüketene kadar yolu var. Sonra bakalım ne yapacaklar.

Telefon rehberine SPAM adında bir kişi oluşturdum. İstenmeyen, ne kadar izinsiz ticari araması olduğunu anladığım numaraları SPAM isimli kişiye kaydediyorum, sonra da engel koyuyorum. Ancak sorun şu ki, her seferinde sizi farklı bir numaradan aradıkları için engelleme işi de yaya kalıyor. Yapacak başka bir şey yok. Son zamanlarda +90 850'lili numaralardan sabrımızı test ediyorlar. Engelleye engelleye +90 XXX XXX XX XX , 10 haneli tüm kombinasyonları tüketene kadar yolu var. Sonra bakalım ne yapacaklar.
Bana da geliyor valla. Kayıtlı olmayan numaralar engelli.
Spam kendinden çalışıyor. Bir de sürekli arıyorlar, açıyorum o kadar belli olmuyor ki?
Bazen şirketlerle çok haşır neşir oluyorum belki diyorum onlar arıyordur diye :)
Yok yine açtığım gibi ''bana özel paketler'' havada uçuşuyor :)
Bunlar yüzünden bana ulaşmak isteyen ulaşamıyor.

Sende şimdi bize katılmak ister misin?

Kayıt ol

Bize katılım kolay ve ücretsizdir!

Giriş Yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Foruma Git ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son Konular

Tips
Geri