Web Analytics

Tema düzenleyici

Soru Bilgisayar toplarken en çok hangi bileşene bütçe ayırırsınız?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kreathex
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 75

Kreathex

TFC Üye
Tepki Skoru
312
Telefon
İPhone
İşletim Sistemi
macOS
1/3
Konu sahibi
Bilgisayar toplarken herkesin önceliği farklı oluyor. Kimisi ekran kartına yükleniyor, kimisi işlemciye ya da depolamaya önem veriyor. Siz olsanız en çok hangi bileşene bütçe ayırırsınız?

Çözüm
Bence anakart. Çünkü ileriye dönük bir sistem toplamak istediğinizde ileride alacağınız bileşenleri desteklemek adına daha iyi bir anakart almakta yarar var.
İşlemciye.

Bilgisayar toplarken herkesin önceliği farklı oluyor. Kimisi ekran kartına yükleniyor, kimisi işlemciye ya da depolamaya önem veriyor. Siz olsanız en çok hangi bileşene bütçe ayırırsınız?
İşlemci ekran kartının dengeli olması lazım öbür türlü bir anlamı kalmıyor. Tek bir bileşen söylemek bilgisayar toplama raconuna ters

İşlemci ekran kartının dengeli olması lazım öbür türlü bir anlamı kalmıyor. Tek bir bileşen söylemek bilgisayar toplama raconuna ters

Oyun yoksa en önemli iki bileşen işlemci ve anakart, gerisi basit zaten, ancak işin içine oyun render vs gibi işler girerse bu kervana ekran kartıda eklnıyor, HDD tarafında ise m.2 yi es geçmemek gerek.

Bence anakart. Çünkü ileriye dönük bir sistem toplamak istediğinizde ileride alacağınız bileşenleri desteklemek adına daha iyi bir anakart almakta yarar var.

Çözüm

Doğru ancak alınan en iyi anakart 1-2 yıl sonra geride kalıyor 🤔

Doğru ancak alınan en iyi anakart 1-2 yıl sonra geride kalıyor 🤔
Intel'de öyle. Ama AMD'de değil. Bu yüzden Intel iflas etse, sosyal medyada sevinen kullanıcılar görürsünüz. AMD, eski soketlerini çok uzun süre desteklerken, satın alınan en yeni nesil Intel anakartın eskimesi 2 yılı bulmuyor.

Intel'de öyle. Ama AMD'de değil. Bu yüzden Intel iflas etse, sosyal medyada sevinen kullanıcılar görürsünüz. AMD, eski soketlerini çok uzun süre desteklerken, satın alınan en yeni nesil Intel anakartın eskimesi 2 yılı bulmuyor.

AMD'nin gerçekten denemediği yol yöntem yok sanki, satış konusunda fiyat politikansından dolayı inteli geçti mi? bilemem, ancak sanıyorum performans konusunda inteli yakalayamıyor. Çünkü 20 yıldır iki markayıda deneyimledim.

AMD'nin gerçekten denemediği yol yöntem yok sanki, satış konusunda fiyat politikansından dolayı inteli geçti mi? bilemem, ancak sanıyorum performans konusunda inteli yakalayamıyor. Çünkü 20 yıldır iki markayıda deneyimledim.
Bence yanlışın var. AMD kendini çok iyi geliştirdi. Bence Intel tek elini kırdı ve geçti diyebilirim.

2000 yılından beridir bu sektör içerisindeyim, ilk dönemlerinde Intel tek eli altında fena işler yapmadı. Ancak son zamanlarda AMD'yi yakalaması mümkün bile değil.

Ekran kartı konusunda mesela kendi geliştirmek istedi ancak piyasaya çok kötü bir ekran kartı çıkartarak adını karaladığını düşünüyorum.

F/P konusunda AMD'nin eline su değdirecek bir firma yok.

F/P konusunda AMD'nin eline su değdirecek bir firma yok.

Kesinlikle katılıyorum buna ancak var benım param diyen bir kitle içinde şuan intelden başka yol varmıdır bilemyorum.

AMD işlemcileri mükemmel yapıyor. Sadece ekran kartını bir türlü beceremiyorlar... Intel'in 40-50W çekip ısınarak yaptığı işlemi aynı seviyede AMD işlemcinin 10W çekip ısınmadan yaptığını gördüm.

Kesinlikle katılıyorum buna ancak var benım param diyen bir kitle içinde şuan intelden başka yol varmıdır bilemyorum.
GPU işini halletsinler, parama kıyar tekrar AMD'ye geçerim. :D Intel sandığınız kadar iyi değil maalesef. Biraz marka adından kazanıyor.

Sende şimdi bize katılmak ister misin?

Kayıt ol

Bize katılım kolay ve ücretsizdir!

Giriş Yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Foruma Git ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son Mesajlar

Son Konular

Tips
Geri