Web Analytics

Tema düzenleyici

Alexa Toolbar'ı Hatırlayan Var Mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Garfield
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 220
Yönetici
Garfield

Garfield

I love this place! ❤
TFC Admin
Tepki Skoru
1,837
Telefon
Apple
İşletim Sistemi
Windows 11
1/3
Konu sahibi
İyi akşamlar Teknoloji Forum ailesi, Alexa toolbar'ı hatırlayan var mı aramızda? Çok olmadı kapanalı ama yinede hatırlayanlar benim dediklerime katılacaktır diye tahmin ediyorum.

Alexa olduğu dönemlerde Alexa değeri şu kadar sitenin diye satışa çıkartırdık. Eskiden dmoz kayıtlarıda vardı, dmoz editörleri normalde gönüllüydü ama bizimkiler full parayla işlem yapıyorlardı. Normal şartlarda internet siten dmoz'a uyuyorsa kabul edilirdi, aksi durumda direkt olarak ret yerdi. Ben de bir dönem editörlük yapmıştım orada.

Her neyse, Alexa dönecek olursak ne güzel chrome üzerinde eklentisi vardı arada sıralamaya bakarım. Bu durumun bana zerre katkısı yoktu fakat iyi hissettiriyordu. Site içerisinde ne kadar çok zaman geçirilirse o kadar fazla sıralamada öne geçiyordun, yani tamamen ziyaretçinin sitede kalma süresi diyebilirim.

Bir de Google news kaydı çok zordu, bir dönem herkese açtılar sonra yine kapatmışlardı. Çok zor olduğu dönemlerde kayıt yapanlar güzel kazandılar. 15-20 yıl öncesine gidecek olursakta Pagerank değeri vardı :) 10 üzerinden hesaplanırdı, o da güzel bir sistemdi. Tabii pagerank değerine göre de çok fazla site satmıştım.

Alexa'nın kapanışına şahit olmuştum sadece, hatta kapanıyor diye haberde girdiğimi hatırlıyorum siteme. Yıllanmış şaraba dönmüşsün @Tevfik abi 🧿

Konu sahibi
Alexa'nın kapanışına şahit olmuştum sadece, hatta kapanıyor diye haberde girdiğimi hatırlıyorum siteme. Yıllanmış şaraba dönmüşsün @Tevfik abi 🧿
Valla öyle kardeşim zaman bizden çok şey alıp götürdü :) sagopa kajmer konserinden çıktıktan sonda melankolik oluyormuş insan😂

Sende şimdi bize katılmak ister misin?

Kayıt ol

Bize katılım kolay ve ücretsizdir!

Giriş Yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Foruma Git ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son Konular

Tips
Geri