Web Analytics

Tema düzenleyici

7000-8000 TL civarında öğrenci telefonu önerisi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Chanson
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 276

Chanson

TFC Üye
Tepki Skoru
21
1/3
Konu sahibi
Merhabalar. Başlıkta da görüldüğü gibi bir öğrenci olarak 7000-8000 TL bütçede bir telefon arıyorum.
Telefonla çok işim olmaz. Telefondan en son ne zaman oyun oynadığımı da hatırlamıyorum. Eğer oynarsam da çok ağır olmaz bu oyunlar.

Telefondan beklediklerim:
Uzun ekran süresi. Yani sürekli şarj etmek zorunda kalmak istemiyorum
Doğa fotoğrafları çekmeyi çok severim. Kamerası iyi olursa benim için çok güzel olur.
Telefonun kısa bir sürede hız kaybı yaşamasını istemem. Çünkü aldığım telefonu uzun bir süre kullanırım. (Şu anki telefonum olan ARTL29 u bi 4-5 yıldır kullanıyorumdur)
Ekran kalitesi de nispeten iyi olursa ve dış görünüş açısından şık bir telefon olursa bir telefon için aradığım tüm şartları sağlamış oluyor.

Reeder, Hiking gibi markalardan özellikle dış görünüşe, depolamaya önem gösterip çöp işlemci kullandıkları için uzak durmaya çalışıyorum.

Tecno markası var bir de, hakkında en ufak bir fikrim yok ama araştırmalarım sonucu Tecno Spark 20 benim aradığım tüm özellikleri karşılıyor gibi duruyor. Kamerası da hoşuma gitti.
Bir de Vivo Y18 var daha bilindik olarak. Tabii Tecno'ya göre özellikleri daha düşük ama daha bilindik bir marka.

Tecno Spark 20 alınır mı ya da bu bütçelerde ne önerirsiniz? Konu hakkında fikri olan herkesi bekliyorum.

Konu sahibi
Peki yurtiçi mi düşünüyorsun? Yurtdışı mı? Bahsettiğin özelliklerin 2 katına sahip telefonu aynı fiyata yurtdışı olarak alabilirsin :)

Geçtiğimiz günlerde arkadaş almış, 12+6GB ram, 512GB dahili hafıza vsvs. Pubg oynuyor, telefonda gram kasma yok. Bu tarz telefonlar düşünebilirsin. O gerçi 12 bine aldı ama belirttiğin fiyat aralığında da bulabilirsin.
Abi eğer öyle bir imkan varsa öğrenci durur mu sence? Yurtdışından hangi telefonu nasıl alabilirim? Ama yd olayları falan var kayıt ettirme için. Direnç yapılır sorun yok ama imei attırma bizzat babamın başına geldi. Imei patladı banka uygulamaları falan açılmıyordu.

Son düzenleme:
Konu sahibi
Eğer yurt dışı düşünmeyeceksen en azından Oppo A15s falan al. Infinix, Hiking, Reeder falan böyle abuk subuk telefonlar alıp pişman olacağına, en azından bildiğin bir markadan telefon tercih etmen daha mantıklı olacak gibi duruyor.
Bir ihtimal 9k ya çıkabilirsem Samsung A16 gözüme çarptı

Konu sahibi
Evet 9'a çıkabilirsen mantıklı bir seçenek. O fiyat bandında Xiaomi 12C falan da var ama Samsung orta-düşük segmentte baya iyi.
Aslında 12c de güzel cihaz ama bilgisayarlarda minimum 16 GB ram olması gerektiğini düşündüğüm gibi telefonlarda da minimum 6 GB ram olması gerektiği düşüncesindeyim

Konu sahibi
Çok ağır işler yapmayacaksan fazla bile 6GB ram.
Genellikle ağır işleri laptoptan hallediyorum. Telefondan yapacağım işler günlük işler olur. WhatsApp, Instagram, Linkedin, Spotify, arama/konuşma, fotoğraf çekme vb. En fazla oynayacağım ağır oyun Wild Rift falan olur yani. Telefonu aldıktan sonra öğrenci vergi indirimine de başvuracağım. Şu anda araştırdığım kadarıyla A16 baya mantıklı geldi. Hem de G99 kullanıyor cpu olarak. 2031'e kadar da güncelleme desteği var.

Sende şimdi bize katılmak ister misin?

Kayıt ol

Bize katılım kolay ve ücretsizdir!

Giriş Yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Foruma Git ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tips
Geri