Web Analytics Made Easy - Statcounter
Temayı Özelleştir
Özelleştirmeleri geri al
Neler yeni

Anket YouTube kuralları sizce çok katı mı? Anket

YouTube kuralları sizce çok katı mı

• Evet çok katı

Oy: 5 83.3%
  • Hayır katı değil normal

Oy: 1 16.7%

• Kullanılan toplam oy
    6

Logan

TFC Kullanıcısı
Puan 43
Çözüm 0
@Logan
Arkadaşlar, YouTube sadece kendi müziklerini paylaştırıyor, ve dizi filmlerden video kesiti paylaştırmıyor telif hakkı ayağına altı üstü 20 saniye ile 1 dakika arası kesitler, kesit üzerine yazı yazıyorum YouTube yazısı hatta kendi müziklerini koyuyorum ama yine engel yiyorum.

Aşırı katı davranıyor YouTube.

Duygusal anlamlı kesitler paylaşayım diyorum biraz önce kurtlar vadisinden 27 sayelik kesit yaptım YouTube düzenlemesi yaptım sonra YouTube müziği ekledim yükler yüklemez engel yedi, ne yapayım arkadaş kız arkadaşımla bir araya gelip o sahneyi mi çekeyim.

Saçmalık resmen 10 dakika üzeri olur tamam telif der engellersinde 27 saniye be kardeşim, bide videodaki sesi kapatıp kendi müziğini ekledim.

Şahsen aşırı katı davranıyorlar önceden böyle değildi.

Shorts videolarda kendi içerisinde müzikleri paylaşabilirsin normal bir video içinde muhtemelen 8-10 saniye kuralı koyuyor diye biliyorum.

Shorts videolarda kendi içerisinde müzikleri paylaşabilirsin normal bir video içinde muhtemelen 8-10 saniye kuralı koyuyor diye biliyorum.
Shorts zaten ve o kesitin sesini kapattım Shorts düzenlemesi ile yazı ekledim müzik ekledim teliflik hiçbir durum yok

Shorts zaten ve o kesitin sesini kapattım Shorts düzenlemesi ile yazı ekledim müzik ekledim teliflik hiçbir durum yok
Bazı katı kuralları var ama telif hakkında adamlar haklı, bir şey diyemem :) çok fazla emek veriliyor müziklere, video içerisinde belirli saniye kullanabilirsin diyor; o kadar :)

Evet çok katı kurallar. Telif hakkı konusunda, kendilerinin de başı ağrımaması için bunu yapıyorlar. Bir durumu anlatır belgeli ispatlı bir video çektiğim sırada, yan oda da radyo açık, çalan sesi de kaydettiği için telif yemişti. Bayağı sinir bozucu bir durumdu aslında. Neyse sesi iptal ettim, tekrar yükledim. Oluşturacağınız içeri %100 özgün olmak zorunda, eğer değilse, içerik yükleyemiyorsun ve seni telif hakkı konusunda kursa tabi tutuyor, kursu tamamlayana kadar da hiç bir içerik yüklemene izin vermiyor. Telif hakkı ihlaline uğrayan bir içeriğe itiraz ettiğinde de haksız bulunursan, uyarı cezası alıyorsun. Aynı uyarıyı senesi içerisinde 3 kez tekrar edersen, youtube kanalınız fes ediliyor. Bilginize.. :(

Evet çok katı kurallar. Telif hakkı konusunda, kendilerinin de başı ağrımaması için bunu yapıyorlar. Bir durumu anlatır belgeli ispatlı bir video çektiğim sırada, yan oda da radyo açık, çalan sesi de kaydettiği için telif yemişti. Bayağı sinir bozucu bir durumdu aslında. Neyse sesi iptal ettim, tekrar yükledim. Oluşturacağınız içeri %100 özgün olmak zorunda, eğer değilse, içerik yükleyemiyorsun ve seni telif hakkı konusunda kursa tabi tutuyor, kursu tamamlayana kadar da hiç bir içerik yüklemene izin vermiyor. Telif hakkı ihlaline uğrayan bir içeriğe itiraz ettiğinde de haksız bulunursan, uyarı cezası alıyorsun. Aynı uyarıyı senesi içerisinde 3 kez tekrar edersen, youtube kanalınız fes ediliyor. Bilginize.. :(
Tamam anlıyorum ama 27 saniyelik kesitten ne gibi bir telif olabilir ki.

Kaldı ki 2021 civarı tam müzikler ve 3-4 dakikalık film kesiti paylaşmıştım telif yemedi o dönem, sadece para kazanamazsın dediler geçtiler engel mengel yok, bende tamam dedim amacım para değil izlesin herkes beğenirse beğenir.

En azından 4 sene önceki sisteme geçsinler amacım YouTube tan para kazanmak değil zaten.

Benim görüşümle telif şudur, örnek Necati Şaşmaz ile Özgü Namalın yüzlerini yapay zeka ile Breaking Bad dizisindeki karakterlere yaparım öyle yarım saatlik video hazırlarım, derler ki dur kardeşim sen bu kişilerin yüzlerini nasıl başka diziye monte edersin.

Telif olayı bu bence.

27 saniyelik kesit telif ise bizim işimiz var

Yanlışsamda yanlışsın diyin

Bu telif işleri çok karışık, her seferinde yeni bir kural veya kural değiştirip duruyorlar. Eskiden yasal olarak yüklediğin bir içerik, birden bire ters köşeye yatırılıveriyor. Telif hakkı konusundaki durumlar boyu aşar cinsten olduğu için bir şey diyemiyorum.

Son düzenleme:
Maalesef telif hakları, imaj hakları konusunda zamanında güzel davalar yedi YouTube. Bu sebeple bu konuda çok katılar.

Telif hakları, ülke bazlı değişiklik gösterir. Bu yüzden, Youtube kafası ağrımasın diye bir saniye bile olsa, telif olarak görür.

Aslında bu kadar detaylı korunması mantıklı geliyor bana, Youtube içerisinde fan hesabı resmi hesabın abone sayısından daha fazla.

Dediğim gibi çok fazla emek veriliyor bazı dizi, film ve müziklere o nedenle telif her daim olması gerekiyor. 2 gün sonra içerik üretecek olsak ve içeriklerimizin direkt kopyalanıyor olması bizlerinde zoruna gider.

Aslında bu kadar detaylı korunması mantıklı geliyor bana, Youtube içerisinde fan hesabı resmi hesabın abone sayısından daha fazla.

Dediğim gibi çok fazla emek veriliyor bazı dizi, film ve müziklere o nedenle telif her daim olması gerekiyor. 2 gün sonra içerik üretecek olsak ve içeriklerimizin direkt kopyalanıyor olması bizlerinde zoruna gider.
malesef bence önem vermiyor youtube bnce
örnek verem din ırk telif hakkı vb. kötüleyici video lara bildirmemize ragmen işlem yapılmıyor.

Konuyu Kimler Okuyor

Geri